John Economaki, Bridge City Tools bij Baptist

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.313
352
Terkaple
www.woodworking.nl
Donderdag 7 november was er een "meet and greet" met John Economaki, de ontwerper van Bridge City Tools and Jack Xu, de CEO van Harvey Industries. Harvey heeft 1,5 jaar geleden Bridge City Tools overgenomen, voor de markten buiten de USA maakten zij al langere tijd het gereedschap van BCT.
Dit is wel voordelen, want de prijzen zijn een stuk lager geworden, een BCT winkelhaak kost nu ongeveer hetzelfde als eentje van Crown en de beschikbaarheid is een stuk beter geworden. BCT maakte haar gereedschap in badges waarvoor je je in moest schrijven. Bij voldoende voorverkoop werd er weer een serie gemaakt.

Duur? Ja, daar gaat het altijd over, of het niet te duur is of zo... Tja, het is een stuk goedkoper geworden en we mogen blij zijn dat een gereedschapsontwerper van het niveau van John gereedschap kan blijven ontwikkelen. Het is ontegenzeggelijk subliem gemaakt, bij het ontwerp wordt over elk detail nagedacht en schitterend uitgevoerd. Het wordt echt gemaakt om te gebruiken en ik zelf ben er van overtuigd, dat als je met zorg en liefde ontworpen en geproduceerd gereedschap werkt, dat dat goed is voor de mindset als je zelf aan de gang gaat. Houtbewerken is geen wedstrijd met anderen, maar vooral met je zelf om het elke keer weer beter te doen.

In 2007 kocht ik 2 BCT gebruikte BCT schaven op Ebay, nog klassiek met zwaluwstaarten en houten infill. Het nieuwe gereedschap is allemaal CNC gefreesd, veel functies in 1 tool, met als filosofie dat niet iedereen een grote werkplaats heeft voor veel gereedschap. 1 BCT schaaf vervangt 2 of 3 klassieke schaven..

We hadden echt een hele leuke middag met een heel toegankelijke John Economaki en Jack Xu. Thanks!

jaap

PB070004.jpg

PB070005.jpg

PB070007.jpg

PB070012 (1).jpg

PB070013 (1).jpg

PB070020 (1).jpg

PB070025 (1).jpg

PB070029 (1).jpg

PB070033 (1).jpg
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.