Japanse waterstenen

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Bram Sibma

Actieve deelnemer
9 mrt 2010
234
0
Ik heb er geen ervaring mee. Ik heb zelf deze:
http://www.axminster.co.uk/axminster-axminster-stone-pond-with-3-waterstones-prod783413/

bevalt prima, maar zit er over te denken om nog een hogere korrel erbij te halen.

Na een tijdje in gebruik te hebben waren de steen niet meer vlak. Deze heb ik redelijk simpel gevlakt mbv een glasplaat en sensys schuurgaas korrel 120 bij de Praxis vandaan. 3 vellen voor €2,09.

Mogelijk de HBM stenen sneller slijten dan de duurdere merken, maar het hoeft geen kapitaal te kosten om ze regelmatig te vlakken.

Bram
 

henkverhaar

Oud hout
20 jan 2011
3.309
15
Nijswiller
www.zwemfotoos.nl
O Peatey zei:
De firma Buitelaar biedt ook waterstenen aan. Zie ook: http://www.buitelaar.nl/comasy/templates/product.aspx?contentid=237&productid=3469
Dit zullen wel Chinese zijn net als alle andere producten van dit bedrijf. Op zich hoeft hier niets mis mee te zijn.
Mijn vraag is dan ook: heeft iemand een of meerdere van deze stenen en zo ja, hoe bevallen deze?
Pieter
Ik heb een korrel 4000 steen. Mijn ervaring is dat de steen wel zacht is en snel slijt, maar verder goed slijpt. Hij wordt snel hol, je hebt dus een vlaksteen nodig - handiger dan korrels en een glasplaat, hoewel ik die voor mijn schaatsslijpsteen ook heb. De prijs is OK, maar voor een vergelijkbare prijs koop je ook werkende waterstenen bij bijvoorbeeld knivesandtools.nl. Hun eigen merk is een gebonden korund steen, ipv korund in klei, als een traditionele watersteen. Gaat dus langer mee, maar slijpt dan ook net iets minder goed. Dat gezegd hebbende gaan mijn keukenmessen allemaal over een van hun eigen-merk stenen.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.