Houtenvloer

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

WoodenAlley

Nieuw lid
2 jul 2020
1
0
Beste houtbewerk specialisten,

Mijn naam is Marcel, ik heb 25 m2 aan visgraad vloer link naar specs gecombineerd met een beton cire vloer in de living.
De vloer is 2 jaar oud en ik heb een extra laag osmo hardwax oil (rapid - snelle droogtijd) 3262 kleurloos op de vloer aangebracht met roller, dit had ik beter niet kunnen doen blijkt achter af. Ik heb niks uitgeboend of afgedaan, maar de vloer heeft de hardwax oil niet goed opgenomen en het ligt bovenop de de toplaag als een uitgeharde sluier. Nu kan ik de vloer ook niet de schuld geven, het ligt meer aan de aanbrenger van de ellende.

Ik heb de vloer meerderde keren gedweild met Osmo intensief reiniger (1 op 20) het lijkt wat effect te hebben maar dit gaat jaren duren wil de waxoil helemaal oplossen.
De vraag is hoe ga ik nu verder om weer een natuurlijker resultaat te krijgen. Er is zoveel informatie, elke leverancier heeft een ander verhaal verkoopt graag zijn reinigingsproduct of gereedschappen. Als ik op google kijk ben ik niet de enige die in vergelijkbare situaties zitten. In eerste instantie nemen mensen hout voor de natuurlijke uitstraling maar hopen wel dat er goede bescherming op zit.

Ik ben op zoek naar een stappenplan en die klopt, helemaal los van budget maar het liefst wel op basis van Osmo product omdat de fabrikant van de vloer dit ook gebruikt , heeft hier iemand de juiste expertise. Er lag een vloerkleed onder de bank, er is wat natuurlijke verkleuring ontstaan, daar zit overigens ook niet de extra laag bescherming die ik recent heb aangebracht. Maar dat stukje geeft wel aan hoe de vloer eruit hoort te zien.Groet,

Marcelvlieland.jpg
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.