Houten hamer

twdi

Actieve deelnemer
15 jul 2019
199
13
Sterksel
Ik wil vanavond even een houten hamer ophalen voor het werken met beitels. Bij de cursus gebruikte we zo'n grote houten vierkanten hamer:
[FONT=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]https://www.baptist.nl/houtbewerkers/handgereedschappen/hamers/houten-hamer-vierkant-138-mm

[/FONT]
Die zijn even niet op voorraad, maar ik zag wel deze:

[FONT=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]https://www.hornbach.nl/shop/PICARD-Houten-hamer-met-steel-van-essenhout-400-g/3820907/artikel.html

Weet iemand of dit soort hamers fijn(er) werkt voor beitelwerk?


[/FONT]
 

luk knops

Actieve deelnemer
10 nov 2012
124
2
Roosdaal (België)
Hello TWDI,
Vroeger gebruikte ik ook zo'n vierkante houten hamer. Sinds ik me aan het bekwamen ben in beeldhouwen en houtsnijden ben ik overgeschakeld op een houten hamer in de vorm van een fles. Nu klop ik veel minder op mijn vingers en kan ik juister en prettiger werken. ik heb er onlangs nog eentje zelf gedraaid in Azobe! Met zo'n "fleshamer" hoef je niet naar je hamer te kijken en kun je volgens mij veel gerichter werken.
 

EdP

Post veel
4 jan 2016
1.203
309
Steenbergen, Noord Brabant
Als je toch voor een fleshamer wilt gaan, moet je even een seintje geven: die kan ik wel voor je draaien in ruil voor een speciaal biertje:Dik heb er materiaal voor staan, dus da’s geen probleem. Ik woon in Steenbergen. Hoor ‘t wel.
 

MaVa

Actieve deelnemer
3 mrt 2016
161
3
diksmuide
Nou, ik denk dat er verschillende wel zouden geïnteresseerd zijn in een zelf gedraaide versie.

Ik heb het hout ervoor, maar nog geen draaibank.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.