hbm ck 6 klauwplaat gevaarlijk

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

blackarmor

Actieve deelnemer
6 mrt 2014
189
2
kapelle op den bos Belgie
https://www.hbm-machines.com/produc...bm-ck-6-4-h-houtklauwplaat-voor-houtdraaibank

gisteren is die dus losgekomen van de adaptor bij het stoppen van de draaibank . ik zet speciaal de rem van de frequentieregelaar zo goed als af .
de adaptor zit met een conische frictiefit in de klauwplaat . en wordt tegengehouden met 3 m4 boutjes zonder specificaties op . persoonlijk vind ik dit aan de lichte kant voor een grote kop als deze . zeker als je dit combineert met de goedkope chinese afwerking en onbestaande kwaliteit controle van het gemiddelde hbm product. ( professionele lijmklemmen die 30graden uit de haak staan op 1m :mad: )
de 3 bouten zijn afgescheurd . een geluk dat ik heb heb zien loskomen . normaal grijp ik op die moment naar de sleutel om het stuk te onspannen en had mijn arm er recht voorgezeten ( dat gaan we dus ook nog aanpassen :s ) .
https://www.amazon.fr/photos/share/t4mKVlbylyMR4SIXCw0oAVP1SrDWt2Q1JHOKNA2YMjZ

 

chevy66

Post veel
19 jul 2013
2.236
46
Even los van dat het lullig is dat je klauwplaat is los gekomen, maar voorbij je klauwplaat reiken voordat hij volledig stilstaat is een bedieners fout. Die kan je simpel voorkomen.
 

chevy66

Post veel
19 jul 2013
2.236
46
Dat gaat alleen op voor hobbymachines. En ik denk dat dat puur van uit kosten en gebrek aan regelgeving is. En als je je eigen veiligheid belangrijk vindt, is dit ook simpel toe te voegen.
 

blackarmor

Actieve deelnemer
6 mrt 2014
189
2
kapelle op den bos Belgie
als je de tekst leest staat er dan ook bij dat dit is voorzien . probleem is dat ik wel een houder heb voor de sleutel van de patriot klauwplaat op mijne losse kop maar niet voor de hbm . maar ik heb die platte platen niet voor de patriot dus heb ik de hbm vanonder het stof moeten halen . en er is de laatste jaren wel wat verbetering in gekomen kwa veiligheid ( al dan niet overdreven ) met bijkomend resultaat dat er een hoop nog bruikbare maar " onveilige" machines op de markt komen .
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.