Grote schaaldelen kopen

nickklomphaar

Actieve deelnemer
20 jan 2018
31
0
Hoi,

Weet iemand waar ik grote schaaldelen kan kopen? Ik zie op YouTube regelmatig video's waarin mensen schaaldelen gebruiken omdat deze goedkoper zijn. Overal waar ik kijk zijn ze juist duurder. Weet iemand een groothandel waar ik ze kan kopen?
 

nickklomphaar

Actieve deelnemer
20 jan 2018
31
0
Zo groot mogelijk Houtsoort maakt niet uit. Het gaat meer om een plek waar ik verschillende soorten kan halen. Ik denk dat ik inderdaad naar een zagerij moet
 

Bert Vanderveen

Post veel
1 sep 2015
1.745
187
Enschede, Twente
Van Leersum Inlands Hout in Burgum (Fr.) is een fijn adres voor dit soort hout. De Fijnhout Drenthe (Nieuw-Amsterdam) is erin gespecialiseerd. En ik neem aan dat andere zagerijen het ook kunnen leveren...

Maar verkijk je niet op de 'winst' die je maakt als je met grof gezaagd hout begint — de vuistregel is dat je de helft overhoudt als jet op maat en geschaafd is... : )
 

Nerf

Actieve deelnemer
26 jun 2016
299
19
[offtopic]

Ik was gisteren in de BauHaus bouwmarkt en daar zag ik tot mijn verbazing dat ze gewoon schaaldelen verkopen.... Maar dan wel in een plastic shrinkwrap verpakking met een hip papiertje erbij... Heel apart. Het idee is dus inderdaad dat je het schaaldeel integraal op een paar pootjes zet en dan een hip bijzettafeltje hebt. Rare jongens, die klussers.

[/offtopic]
 

boobinga

Actieve deelnemer
20 apr 2018
37
2
de verre zuiden
ik was nog aan het denken. het is idd in de mode om dat te doen. het ziet meestal ook prima uit. Nu. Maar hoe lang?
Normaliter koop/maak je een tafel voor meerdere jaren. Voor generaties, soms. Is dat niet meer in de mode?
Ik verwacht dat schaaldelen veel minder stabiel zullen zijn dan "normale" tafelbladen ook vanwege de manier van verzaging + de droogheid is waarschijnlijk niet helemaal onder controle + hoe je het monteert...
Wordt het een ramp met alle "boomstamtafels" straks dat ze beginnen te scheuren en krom trekken?:D
 

boobinga

Actieve deelnemer
20 apr 2018
37
2
de verre zuiden
trouwens heb ik bij houthandel polak (lage zweluwe denk ik) heel veel keuze in schaaldelen gezien. Of ze ook te duur zijn, zou ik niet weten.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.