Graphic designers aanwezig?

Skybiker

Post veel
9 nov 2014
776
5
Naast mijn buren
@\Bert,

Niet bewust gesmokkeld, maar even snel een font genomen wat in de buurt komt, de kleuren groen heb ik niet aangezeten, dat is voor het definitieve ontwerp wel van belang. Ik had de kleuren van het logo op de auto gebruikt. Het urban wood is ook maar een aanvulling, dit kan van alles zijn wat wel bij Benchworks hoort, het is even meer als opvulling.

Maar zo kan iemand , meer een beeld vormen.

autob.jpg

Nu ik dit zo op de auto zie, zal ik b.v. de tekst "Benchworks" naar onderen verplaatsen.
 

BenchWorks

Post veel
23 mrt 2011
1.700
1
Boirs, België
Gewoon het logo en korte info is wat ik wilde doen in het slechtste geval, en soms moet je ook niet verder gaan zoeken. Maar ik was ook op zoek naar iets creatiefs, je ziet soms hoe ze het logo in't groot schuin over de zijkant doen lopen, maar een beetje abstract alsof het op de achtergrond lag.

Of wat ik ook graag zie is wanneer er bijvoorbeeld een overgang is van technische tekening naar een resultaat.
Ook niet vergeten dat ik woon in Franstalig gebied, maar net op de taalgrens. Als er tekst is dan moet die tweetalig zijn of eventueel Engels. Niemand hier kan benchworks uitspreken of weet wat het bedoeld hehe...

Toxic werkt er achter het gordijn alvast aan.
 

Skybiker

Post veel
9 nov 2014
776
5
Naast mijn buren
Dan is het tijd geworden dat je die eigenwijze Franstalige gaat bijscholen haha, maar ik denk dat ze "mail of tel:" wel begrijpen, en dan zit je ook nog in een 3 landen gebied, wel ideaal voor zaken te doen. Je zou het dan beter eenvoudig kunnen houden, daar zou ik wel naar de tip van Bert luisteren, anders rij je straks in een reclamebord, vindt men leuk om te zien, maar de boodschap komt niet over.

Misschien beter om zo'n grafisch loge op je website te zetten en het eenvoudig maar wel herkenbaar op de auto te houden.

Dit is mijn nieuwe logo, dit deed niet veel in het begin, maar een grafisch student heeft de A gemaakt en de rest iets laten zakken zodat je een dakje op de A heb, de reacties waren daarna zeer goed. De A wordt straks mijn symbool die ik ook als brandmerk ga maken. De tekst eronder ben ik nu aan het uitvogelen, er stond eerst "Van trend naar Lifestyle" maar ik denk dat ik dat in mijn ééntje in mijn kleine werkplaatsje niet waar kan maken. Tja keuzes!

logofbook.jpg profielaffixion1.png
 
Laatst bewerkt:

SimondelaCourt

Actieve deelnemer
19 jul 2016
171
7
Kolhorn
Skybiker, wat is er met de tekst rendering in die logos aan de hand. Ook in de onderste lijkt het alsof er geen anti-aliassing over het font heen gaat. Ook de andere lijken niet goed gerenderd te worden. Mocht je Photoshop gebruiken dan kan je hier vinden hoe je die moet instellen; https://helpx.adobe.com/photoshop/how-to/new-type-rendering-photoshop.html

Overigens vind ik, als ik kijk naar je logo, dat je misschien even met hulplijnen moet kijken hoe de uitlijning uitkomt, de ruimte die ffixion vanuit boven krijgen komt nergens terug, als je die als gekozen wil laten voelen kan het handig zijn om daar bijv de ruimte te gebruiken die je onder ook gebruikt. Ook de ruimte tussen de A en ffixion lijkt niet helemaal lekker. Hierdoor lijkt de ffixion een soort van na-de-maaltijd te zijn tov de A.

Des te belangrijker dat je van "Benchworks" een Merk maakt, dan is het grenzeloos.
Die missie moet dan wel passen bij Timothys eigen missie. Ik vraag me af of dat zo haalbaar is, een meubelmaker op zich zelf zal niet snel Ikea worden. Volgens mij moet je niet teveel vast hangen aan de gedachte merk of identiteit. Volgens mij is het idee van de prints op de wagen dat het Benchworks 'legit' maakt. En dat het een echte zaak is, en niet Beun de haas. Dan zou ik niet veel slogans of andere dingen toevoegen. Mensen onthouden slecht wat ze zo lezen, ze zullen eerder de website vinden omdat ze die exact horen of omdat ze via organische wijze met specifieke keywords er op komen. Daar is de doelgroep als ik zo de site van Timothy bekijk, veels te specifiek voor.
 
Laatst bewerkt:

Skybiker

Post veel
9 nov 2014
776
5
Naast mijn buren
Pfff, Simon, het gaat hier niet om mij. had een hele reactie geschreven, maar ik dacht , laat maar.

Je verteld alleen maar hoe het niet moet of kan, beter is hoe het dan wel moet of kan.

Ik probeer het op mijn manier om een steentje bij te dragen, of het de enige waarheid zal zijn hoor je mij niet zeggen, vele wegen lijden naar Rome.

Het hele punt is om Timothy aan het denken te zetten zodat het onderdeel waar hij nu naar op zoek is net zo perfect is /word als zijn werkwijze en zijn werkplaats en hij ook nooit te beroert is om ons hier de helpende hand te bieden. Dus best kans als velen dat doen dat hij er iets goed uit kan halen.

Ik ga nu ook een beetje stoppen, en ben ik misschien wel een beetje doorgeschoten daar ik zwaar aan de morfine zit omdat mijn vriend "reuma" al een aantal dagen op bezoek is, en ik dit allemaal met één werkende duim en een ringvinger moet typen. Is waarschijnlijk wel opmerkbaar door alle wijzigingen die ik steeds moet doen.

Maar één ding, ik Rook niet.
 

L.N.

Post veel
11 jul 2014
1.474
151

Met alle respect, Sky. Maar dit is een reden waarom je de vormgeving niet door een student moet laten doen. Simon heeft een aantal technische redenen opmerkingen gegeven. Maar ik bedoel meer op het inhoudelijke. De vormgeving van jouw logo is veel meer passen voor een industrieel of high tech bedrijf door de strakke lijnen, sterke hoeken en het gebruik van cursief. Dat staat in groot contrast met de meubels die je maakt (simpel, stoer, degelijk en in ieder geval niet industrieel of high tech) en nog belangrijker: met de tekst onder het logo. Het logo is niet passend bij een bedrijf dat voor landelijke meubels maakt.

Misschien ben ik wel extra kritisch. Ik werk in de beeldende kunstsector en erg gevoelig voor dit soort zaken. Ik ben het dan ook zeker eens met een eerder gemaakte opmerking: zoek een vakman voor een logo. Dat is het eerste wat mensen zien en vaak het enige dat ze onthouden. Het moet daarom passend zijn en daarvoor heb je een vakman nodig. Een vakman ben je niet als je net afgestudeerd bent, maar door de ervaring die erna komt. Niemand zal hier zijn stroom, gas of waterleiding door student elektricien of dergelijke laten aanleggen. Doe dat dan ook niet met een logo.
 

Skybiker

Post veel
9 nov 2014
776
5
Naast mijn buren
@LN, het logo was ik van plan om te gebruiken omdat ik juist meer naar strak en industrieel ga overstappen, me steigerhout avontuur ga ik achter mij laten daar ik mezelf beter op dit gebied wil ontwikkelen.

Dit logo met daaronder de tekst, "Van trend naar Lifestyle" scoorde zeer goed in een 3 maanden durende a-b test, zelfs zo goed dat ik de website heb moeten sluiten, kreeg ineens tientallen project orders per week, niet echt handig voor een hobbyist die alles alleen moet doen en geen bedrijf van zijn hobby wil maken.

Maar ook hier geldt, alle hulp en ideeën zijn welkom,graag zelfs, uitgeleerd zijn we nooit. Eigenlijk wilde ik een ovaal met daarin Affixion, maar dat werd zo iel, zeker als Facebook profiel, maar leuk voor een brand stempel. Ik speel op het moment nog steeds met verschillende logo's. Over de tekst eronder schreef ik al, dit is hier nog een obstakel wat ik op moet lossen. nu staat er maar wat.
 
Laatst bewerkt:

Blom3dd

Actieve deelnemer
31 okt 2013
680
0
Stad Groningen
Handig is om in je bedrijfsnaam en logo je echte naam te gebruiken. De rest is een kwestie van smaak, gevoel. Even outside of the box neem een mooie foto van je top produkt en daarbij je naam en internet adres plak dat op je auto.
 

Beiredelarue

Actieve deelnemer
23 mrt 2015
50
0
Schiplaken, België
Als het gaat om de auto uitstraling te geven kan je hem ook bvb volledig laten wrappen in de huisstijlkleuren, naam en contactgegevens erbij in het 'huisfont' zo groot mogelijk zonder leesbaarheid uit het oog te verliezen. Kleur en naam primeren in dit geval boven beeld. Tenzij je een enorme visibiliteit hebt zal het woordmerk van groter belang zijn.
Zoals hier door anderen al aangegeven is een van de moeilijkste dingen in logo design de juiste emotie aan je naam en logo te kunnen koppelen. Perceptie is een van de belangrijkste peilers in marketing imo. Het logo van Skybiker is hier een mooi voorbeeld van (sorry Skybiker, zie het als opbouwende kritiek); het klopt niet met het beeld dat wij hebben wat Skybiker zijn bedrijf doet of het brengt alleszins niet de emotie op die wij bij een houtbewerker verwachten; dus daar zit het niet goed.
Een goed logo moet 'kloppen'. Bij het minste dat het niet klopt zit je niet goed.
Dit kan in mijn ogen niet door een student (je hebt natuurlijk uitzonderingen) tot een goed einde worden gebracht. Net zoals in houtbewerking speelt ervaring een zeer grote rol in grafisch ontwerp.

Gr.
Bart

(edit)
PS. Misschien helpt het, maar de gouden regel in grafisch ontwerp is nog steeds less is more. Maar om tot 'less' te komen moet je dikwijls eerst to 'more' gaan. Eerst alles op een hoop gooien om dan stap voor stap terug af te bouwen tot je de essentie over houdt. Meestal spelen naam en kleurgebruik daar een grote rol in. Door deze werkwijze te volgen bots je in het process wel 'vanzelf' op bepaalde creatieve ideeën waarmee je het onderscheid gaat maken.
 
Laatst bewerkt:

Beiredelarue

Actieve deelnemer
23 mrt 2015
50
0
Schiplaken, België
nog een kleine bemerking op je bericht dat je bij je leveranciers professioneel wil overkomen, of wil overkomen als een 'grote' speler. Dit kan imo ook omgekeerd werken, daar zou ik voor oppassen. Als mensen deze perceptie hebben, gaan de verwachtingen ook daarnaar bijgesteld worden. Overkomen als een 'kleine' maar toch professionele speler kan in dat geval voor jou misschien positiever uitdraaien.
 

flytox

Actieve deelnemer
31 aug 2016
67
0
Oost-Vlaanderen (BE)
Hey Timothy, my 2 cents: aangezien je al redelijk wat ervaring opgebouwd hebt en je tegenwoordig ook een groeiend succes kent op sociale media :eek: zou ik op zoek gaan naar een bedrijf(je) dat zich profileert met personal branding. Die bouwt een compleet (waarheidsgetrouw maar commercieel aantrekkelijk) verhaal (of verschillende verhalen naargelang het medium) rondom jouw persoon en zaak, logo incluis, waar jij je in kan vinden. Op die manier heb je een totaalplaatje om tevreden over te zijn. Ik geloof persoonlijk echt niet dat je per se iemand moet aanspreken uit de houtbewerkingsector om te snappen wat je bedoelt of waar het over moet gaan - misschien kan het tegendeel zelfs een voordeel zijn (ander perspectief en zo, weetwel).
 

Skybiker

Post veel
9 nov 2014
776
5
Naast mijn buren
Kritiek kan ik wel hebben hoor, zonder staat men nergens, en eigenwijs ben ik nooit, ik ga dan maar weer op zoek naar een nieuwe student voor een ander logo. :cool:

Vergeet niet dat de grootste kunstenaars vaak de ongeschoolde zijn en de beste componisten geen noot kunnen lezen.

Wil je het hele verhaal, Merk, marketing, storrybook en image, dan word het handig om verder te kijken, dan praten we niet meer over een ervaren grafisch ontwerper voor alleen een leuk logo, Je hebt dan een heel team van specialisten nodig.
 

Blom3dd

Actieve deelnemer
31 okt 2013
680
0
Stad Groningen
Het is toch niet de bedoeling om van Benchworks een megalomane corporation te maken ? Je hoeft er echt geen image branding bureau voor in te schakelen. Doe iets ludieks of anders dan normaal met stickering op de auto, is mijn idee.
 

L.N.

Post veel
11 jul 2014
1.474
151
Kritiek kan ik wel hebben hoor, zonder staat men nergens, en eigenwijs ben ik nooit, ik ga dan maar weer op zoek naar een nieuwe student voor een ander logo. :cool:

Vergeet niet dat de grootste kunstenaars vaak de ongeschoolde zijn en de beste componisten geen noot kunnen lezen.

Wil je het hele verhaal, Merk, marketing, storrybook en image, dan word het handig om verder te kijken, dan praten we niet meer over een ervaren grafisch ontwerper voor alleen een leuk logo, Je hebt dan een heel team van specialisten nodig.

Dat is niet meer waar. Het romantische beeld van de kunstenaars als eenzame onbegrepen genie is hopeloos achterhaald. Achter de grote kunstenaars van nu zitten professionele galeries die als een soort management voor de kunstenaars optreden. Maar ook de kunstenaar heeft een professionele houding nodig wil hij het maken in de kunstwereld.

(ik ben al 10+ jaar professioneel actief als organisator in de beeldende kunst en werk (ook) met internationale kunstenaars die in de grote musea tentoonstellen en biënnales, zoals die van Venetië)
 

MaartenS

Post veel
29 jul 2012
1.042
61
Omgeving Amersfoort
Dat is niet meer waar. Het romantische beeld van de kunstenaars als eenzame onbegrepen genie is hopeloos achterhaald. Achter de grote kunstenaars van nu zitten professionele galeries die als een soort management voor de kunstenaars optreden. Maar ook de kunstenaar heeft een professionele houding nodig wil hij het maken in de kunstwereld.

(ik ben al 10+ jaar professioneel actief als organisator in de beeldende kunst en werk (ook) met internationale kunstenaars die in de grote musea tentoonstellen en biënnales, zoals die van Venetië)

[tweakers]
en ik maar denken dat jij de hele dag custum houten "snijplanken" zit te maken voor een niche-markt hahahahaha
[/tweakers]
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.