fluiten

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

nyckle

Actieve deelnemer
21 mei 2010
324
0
Met al die samengestelde werkjes, schiet ik geen fluit op natuurlijk. Mijn doel is wildfluiten te maken. In Nederland is dit moeilijk. Niemand van de draaiers kan mij hierbij helpen denk ik. Als er iemand is, steek je vinger op!
Ik heb gemerkt, dat je niet ver komt met speedboren. Mijn kennis reikt niet zover. Welke boren zijn er nog meer. Hoe kan ik een ruimer gebruiken? Wat is een canonboor?
Hoeveel krimpt hout ook al is het droog ?
met fluiten heb ik begrepen, is het werken met tienden van een millimeter.
Au, dat wordt draaien en schuren....
 

jan pranger

Post veel
29 jun 2009
1.944
1
www.arstorno.nl
Nickle.
Hier moet je een beetje voorzichtig mee zijn en niet te veel ruchtbaarheid geven aan wildfluiten, want wildplassen is ook al strafbaar gesteld...................
Maar volgens mij heeft er in een blad van de Belgische houtdraaiers een keer een soort wildfluit gestaand.
Overigens vind je in "ActieRadius" (het blad van de landelijke houtdraaiersvereniging) in nr.53 en nr.55 een naukeurige beschrijving van het maken van fluiten en het gebruik van de ruimer.
Bovendien is Jan Bouterse uit Arnhem? een specialist op het gebied van muziekinstrumenten en geeft leiding aan en club enthousiaste muziekinstrumentdraaiers.
Veel succes!
vr.gr. Jan Pranger.
http://www.arstorno.nl
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.371
0
44
zwolle
volgens mij heeft woodturningonline.com een paar stukken over het maken van fluiten. heb jij een foto van zo'n dergelijke fluit?

rick
 

nyckle

Actieve deelnemer
21 mei 2010
324
0
Ik ben lid geworden van een Amerikaans Call forum. Heel veel info over eenden- en ganzen fluiten. Eigenlijk heeft Nederland geen traditie in het maken van wild fluiten. Wild plassen wel. :shock:
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.