festool rotex

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

avos

Actieve deelnemer
10 nov 2008
628
14
omg Haarlem
Ik ben zwaar aan het overwegen om een rotex aan te schaffen. Ik heb meerdere festool spullen dus ben bekend met de kwaliteit etc. De toegevoegde waarde in de houtbewerking is voor mij duidelijk en daar kan ik hem goed bij gebruiken. Ik ben op dit moment echter aan het verbouwen en in het toilet kwam onder de tegelvloer een mooie granito vloer te voorschijn. Nu heb ik wel eens eerder een betonnenwerkblad gepolijst, maar dat deed ik buiten met diamantschijven op de slijptol. (ging prima) Vanwege heftige stofontwikkeling geen optie binnen. (de rest van het huis is klaar) Heeft iemand een idee in hoeverre dit ook met de rotex zou kunnen en welk schuurpapier daarvoor te gebruiken. Op de amerikaans site lees ik namelijk wel dat je met het type saphir concrete zou kunnen schuren, maar kom er zelf verder niet zoveel over tegen.
Huren heb ik ook al bekeken, maar kom in droog schuren allen grote machines tegen en weinig met stofafzuiging...

Is niet helemaal houtbewerking, maar hoop toch dat iemand me verder kan helpen...
 

zuma

Post veel
20 jan 2009
974
1
Gouda
Ik heb mijn Rotex wel eens gebruikt om van Lavabasalt tegels af te werken. Ik had er een aantal in stroken gezaagd voor het betegelen van afzetranden in de badkamer en toilet. De zichtzijdes hadden dus gewoon een enorme zichtbare zaagsnede. Met de rotex de zichtranden weer mooi afgewerkt. Maar omdat je met een grove zaagsnede begint heb je wel behoorlijk sterk schuurpapier nodig. Ik begon met een zware korrel Spahir. Aangezien ik een hele voorraad festool standaard paier had heb ik daarna daarmee verder opgeschuurd. Ging op zich prima. Maar die sapphir is super sterk, zeker aanbevelingswaardig voor dit doeleinde.
 

GvdW51

Actieve deelnemer
5 jan 2009
100
0
avos zei:
Is niet helemaal houtbewerking, maar hoop toch dat iemand me verder kan helpen...
Hallo

Om een mooi (stofvrij)resultaat te verkrijgen is het beste om de vloer `nat`te schuren .Bij elk groot verhuurbedrijf (o.a.Boels)hebben ze een marmerslijpmachine in de verhuur :idea: Er zit een watertank op de schuurmachine waardoor je stofvrij kan werken.Omdat het om een redelijk klein wc vloertje ga, kun je misschien een (carborundum)slijpkom op je rotex zetten, door het vloertje goed nat te houden (plantenspuit)en de schuurmachine op een laag toerental te zetten is de stof vorming nihil en resultaat bevredigend ;)

Geurt.


-----niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer-----
 

avos

Actieve deelnemer
10 nov 2008
628
14
omg Haarlem
Bedankt voor de reacties.

Is idd een klein toilet vloertje. De machines die ik bij boels zag waren nogal groot.. Ik denk dat ik het eerst maar eens gewoon met de festool ga proberen. Weet inmiddels dat er ook losse diamantschuurschijfen zijn dus dat is altijd ook nog een optie icm de rotex.
 

gandel69

Actieve deelnemer
6 apr 2008
343
0
Diepenveen
www.kekkek.nl
Een granito vloer met de schuurmachine ??
Ik ben zeker geen expert op dit gebied hoor, maar krijg je dan niet allemaal krassen?
Ik heb zelf jaren geleden in mijn vorige woning (een oud herenhuis) de granito vloer in de hal opgeknapt. Daarvoor had ik van de stucadoor die ik destijds ingehuurd had een blik met korrels (leek wel zwart zand) gekregen. Daarmee heb ik, na het uitbikken van de jaren 70 tegels, de vloer weer in oude staat gekregen.
Hoe het precies in zijn werk ging kan ik me, ook na diep nadenken, niet meer herinneren. Maar er is zeker geen schuurmachine aan te pas gekomen.
Ik zou adviseren om, voordat de festool erop gaat, eerst eens bij een specialist langs te gaan.
 

avos

Actieve deelnemer
10 nov 2008
628
14
omg Haarlem
Die slijpen over het algemeen met nat schuurmachines met diamantschijven. Droogschuren met diamantschijven gebeurt ook wel eens. Uiteraard gaat dat van grof naar fijn en daarna begint het polijsten... Gezien het feit dat mijn vloertje opzich (op een paar plekjes na) nog in goede staat is zal het met name om dat laatste gaan..
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.