Felder - weer eens wat anders dan Sawstop/Festool

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

HBhout

Actieve deelnemer
17 aug 2015
276
0
capelle
Ik had hem ook gemist. Maar wat een prachtig systeem is dit van felder!
Laatst zelf nog een ongelukje gehad met de tafelzaag, wat gelukkig heel goed afgelopen is. Jammer dat dit dan alleen nog maar op de formatzagen beschikbaar is, daar heb ik de ruimte helaas niet voor.
 

L.N.

Post veel
11 jul 2014
1.310
28

Vanaf 6:55 een test met echte vingers in plaats van knakworstjes.
 

brt

Actieve deelnemer
21 jul 2012
681
1
BE / Tienen
Het is in elk geval iets waar andere fabrikanten ook mee bezig zijn. Of het ene systeem sneller reageert dan het andere weet ik niet... Altendorf en Griggio hebben gelijkaardige systemen:

https://www.altendorf.com/de/unternehmen/aktuelles/presse/altendorf-sicherheitsassistent.html
https://www.youtube.com/watch?v=0HmMKyZlcMM


Is zeker een belangrijke toegevoegde waarde op een professionele machine, maar ik zou wel eens willen zien wat er gebeurt als een hand er met een behoorlijke snelheid naartoe komt, .... (kickback, uitschuiver waar kracht/gewicht achter zit) of het veiligheidssysteem dan wint .... De demonstraties met de worstjes (en vingers) zijn mooi, maar wel aan een vrij beleefde snelheid uitgevoerd, door een medewerker van de firma.... Heb zo een vage indruk dat een zaagmachine toch als gevaarlijk bestempelt dient de blijven.... Heel wat van de belangrijke ongevallen zijn het gevolg van een kickback of een onverwachte gebeurtenis, en gebeuren aan een serieuze snelheid.

Let wel, wil zeker niet zeggen dat het geen prachtig systeem is of afbreuk doen aan de meerwaarde.
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.