even voorstellen

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

sander

Actieve deelnemer
28 apr 2009
29
0
hallo houtbewerkers,

ik heb sinds een paar maanden deze site ontdekt en er al een aantal goede tips vanaf gehaald. dus ik dacht laat ik mij maar eens registreren, misschien kan ik andere ook helpen met wat nuttige informatie van mijn kant.

ik zal me in het kort even voorstellen:
mijn naam is Sander en ben woonachtig in Ermelo. Ik ben 32 jaar. ik heb Mbo bouwkunde gedaan en daarna op het HMC (hout en Meubileringscollege) en heb mij gespecialiseerd in botenbouw. na deze te hebben afgerond ben ik elektricien geworden bij mijn vader in het bedrijf. ben in de afgelopen 6 jaar wel bezig gebleven met het maken van meubelen en het afmaken van mijn boot.
eind vorig jaar heb ik de knoop door gehakt en er toch voor gekozen om een eigen bedrijfje op te starten in het maken van meubelen en alles wat met hout te maken heeft.

Zo nu en dan kom je er achter dat na een goede opleiding je toch nog niet alles weet en daarbij is dit Forum een goede helpende hand om achter verschillende aspecten van het houtbewerken te komen en het vinden van adressen voor gereedschap en materialen.

met vriendelijke groeten Sander
 

guido

Actieve deelnemer
3 aug 2008
220
0
www.guidokauer.nl
Hoi sander. hoe meer zielen op dit forum... hoe beter.

met mijn huidige ervaring (1 jaar HMcollege deeltijd Bol2) kan ik je niet helpen met advies.

over advies gesproken. heb jij nog in jouw tijd op het HMC de boten die je hebt gebouwd ook met Ironcad getekend?
Ik wilde de romp van een schip tekenen maar dat viel niet mee. meubels gaat gewoon goed maar een romp is toch lastiger.
enige tips? of specifieke aanpak?
 
A

Athanor

Guest
Hallo Sander,
Welkom op het forum en leuk dat je actief wilt meedoen in de uitwisseling! Iemand met bootbouwervaring is zeker welkom, het betreffende forum is nog vrij rustig.... Ik heb een aantal jaren geleden mijn ervaring op dit vlak weer wat vergroot bij de bootbouwschool van Bert van Baar. Maar ik wil ooit zelf weer eens een boot op stapel zetten :roll: Voorlopig nog druk genoeg met de werkplaats zoals je waarschijnlijk al hebt gezien.

Laat je t.z.t eens wat zien van de meubelen die je in je werplaats maakt?

Veel suucces en groet van Fons
 

sander

Actieve deelnemer
28 apr 2009
29
0
hoi guido,

ironcad heb ik nooit mee gewerkt. wij hadden een ander programma ( naam weet ik niet meer).
ik vond het geen makkelijk programma, ik was al jaren autocad gewend en het werkte zo anders dat ik er niet zo veel tijd aan heb besteed. De boot die ik gebouwd heb is naar amerikaans model ( downeaster) en ik heb de tekening gekocht. Binnenkort is weer de Expo op het HMC las ik, ga maar weer eens kijken wat voor mooie meubels en boten er gebouwd zijn.

En Fons, ik zal binnenkort wat foto's maken van verschillende meubels en ze op de site zetten.

groeten Sander
 

Ad de Crom

Actieve deelnemer
17 aug 2008
702
0
addecrom.hpage.com
Hoi Sander, welkom in ons midden.
Ik heb vroeger wel meubels gemaakt zoals een secretaire, hang-en legkasten, en bureautjes voor mijn kinderen, maar dat is alweer lang geleden in de jaren 70. Was puur handwerk, zoals ik dat ook gewend ben te doen, en nog steeds. Heb geen opleiding gevolgd in het maken van meubelen of wat dan ook. Mijn opleiding was puur technisch in de machinebouw, en ben gediplomeerd werktuigbouwkundige via PBNA, wat in de jaren 60 heel normaal was. Heb nog steeds belangstelling in alles wat met hout te maken heeft, prachtig materiaal om mee te werken.
Ben na mijn vroegpensioen in 2001 me bezig gaan houden met houtdraaiwerk, waar ik me voor 100% in uitleef. Ook maak ik zo veel mogelijk mijn eigen gereedschap, zoals mijn eigen draaibank, beitels, en elk hulpstuk waar ik behoefte aan heb.
Hoop wat foto's van je werk te zien, het is namelijk erg leuk om werkstukken van andere leden te zien.
Wens je veel plezier toe.
Groeten. Ad
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.