Even voorstellen

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Peter

Nieuw lid
3 mrt 2009
16
0
Hallo allemaal,

Ik ben Peter,ik ben 47 jaar,vader van 2 dochters en tot 4 jaar terug werkzaam als timmerman in het onderhoud en verbouw,daarnaast was ik meubelmaker en als hobby deed ik scheepstimmeren.
Omdat ik vind dat veel van het originele timmerwerk verloren gaat of dreigt te gaan verkies ik er waar mogelijk voor om alles met de hand te doen,(de geur tijdens het schaven van een mooi stuk grenen blijft een genot).
Pen en gat,sponningen lopen,dakconstructies,zwaluwstaarten enz enz,het hele timmervak.
Vriendelijke groet Peter
 

Ad de Crom

Actieve deelnemer
17 aug 2008
702
0
addecrom.hpage.com
Hallo Peter, welkom.
Gelukkig iemand die graag met zijn handen werkt, en alles handmatig doet zonder machinale hulp. Ja het pure handwerk, dus ook het echte vakwerk gaat verloren.
Ikzelf streef er ook na om alles handmatig te doen voor mijn houtdraaiwerk, ga zelfs zo ver dat ik ook boomstammen met de hand doorzaag. Ik heb dus geen haast, en dat in deze jachtige tijd !!
Ad
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.074
26
Terkaple
www.woodworking.nl
Hallo Peter, van harte welkom op ons forum. Je bent een echte ambachtsman zo te horen, dat maakt me ook nieuwsgierig naar dingen die je al gemaakt hebt. Je schrijft "tot 4 jaar terug", ben je nu niet meer met hout werkzaam?

jaap
 

Peter

Nieuw lid
3 mrt 2009
16
0
Hoi Jaap,

Ik ben sinds 4 jaar uit de bouw en ben chauffeur geworden,totaal wat anders,de reden was dat ik het totaal niet meer naar mijn zin had.
Ik heb zoveel gemaakt en er zeer weinig foto's van gemaakt,want daar dacht ik niet aan,het was gewoon werk.
Ik timmer nog steeds en met liefde.
Heb een huis van 100 jaar oud,dus kan me helemaal uitleven,hiervoor had ik een dijkhuis van ruim 300 jaar,(1680) en heb dat helemaal opgeknapt,het stond niet op de monumentenlijst dus dat gaf veel vrijheid.
Ik heb er een keuken van massief 150 jaar oud grenen in gebouwd,een slaapkamer gemaakt van oude vloerdelen uit treinrijtuigen,lambrizeringen van eiken,beuken keukenstoelen,een bureau wat uitgeklapt kon worden tot het formaat wat voor mijn vrouw handig was ivm de naaimachine,nu ga ik weer beginnen aan een shaker eettafel waarvoor ik voor het blad gebruikte dikke steigerdelen gebruik,(30 x 5 cm) en daar kan ik dan foto's van maken!!
En in de bouw,van betontimmeren tot onderhoud en renovatie.
In 25 jaar timmeren als vak heb ik genoten,maar de bouw is niet meer wat het was,een jonge timmerman vragen om een traptrede met de hand in te krozen is net zo gewaagd als een gokje in het casino,tegenwoordig is het prefab en ze redden het met een hamer en waterpas,als je ze vraagt over een zaag zetten en vijlen kijken ze je aan of het in keulen dondert.

Groeten Peter
 

Shadowfax

Nieuw lid
23 mrt 2009
6
0
Mede oorzaak natuurlijk dat er nauwelijks nog praktijklessen gegeven worden op school. Gelukkig is men daar nu wat op aan het terugkomen en hopelijk wordt de oude "ambachtschool" weer in ere hersteld.

Shadowfax
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.