European Woodworking Show deel 1

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.085
44
Terkaple
www.woodworking.nl
Bas Hemski Hemmen schreef enkele maanden geleden al over de European Woodworking Show in de Cressing Temple Barns bij Braintree in Engeland. Serge Intarsio Kirilov wilde graag naar een serie lezingen in de Victoria & Albert Hall georganiseerd door John Makepeace op vrijdag voorafgaand aan de Woordworking show. Bas en ik besloten om naar beide events te gaan, Sergej wilde alleen vrijdag en ging met het vliegtuig. Halverwege de donderdag pikte ik Bas op, maar helaas bij het wegrijden (ik zag haar aankomen en stond al een tijdje stil) reed een dame in een vw polo een fors stuk van mijn auto aan gruzelementen. Meest vervelende was het linker voorwiel dat een heel andere richting uitwees dan het rechter. Na het nodige papierwerk en de dame achter de takelauto te hebben uitgezwaaid, eerst maar een garage gezocht. Na wat tips vonden we een kleine garage met twee jonge turkse monteurs die echt fantastisch werk hebben geleverd. Met wat nieuwe onderdelen aan de wielophanging leek het allemaal niet zo gek en was de auto weer voldoende rijklaar. Helaas de boot gemist en konden we pas de volgende dag vertrekken. Helaas ook geen event in de V&A hall, maar wel 2 fantastische dagen in de middeleeuwse schuren vol met bijzonder aardige mensen die allemaal het zo ons bekende virus hebben. We hebben hele mooie gesprekken gevoerd met o.a. David Charlesworth, John Loydd, Colin Eden-Eaden, Konrad Sauer, Phil Edwards, de mensen achter Veritas, Trend etc. We hebben ons geweldig vermaakt, zoals op de foto's te zien is. Konrad Sauer had zijn eigen schaven meegenomen en John Loydd had de hele collectie Lie Nielsen bij zich. Om Bas zijn woorden te gebruiken, "een feestje!!"

David Charlesworth bekend van zijn instructie dvd's en boeken en geeft hele mooie cursussen http://www.davidcharlesworth.co.uk/
Konrad Sauer van de Sauer&Steiner schaven, http://www.sauerandsteiner.com/
John Loydd, restauratie en cursussen http://www.johnlloydfinefurniture.co.uk/
Colin Eden-Eaden, voormalig hoofdredacteur Fine Furniture & Cabinetmaking, waar David en John veel voor geschreven hebben.

jaapBas met David Charlesworth over de fijne kneepjes

Bas legt het nog een keer uit aan Konrad en David

Colin Eden-Eaden en Konrad Sauer

Attached files
 

hemski

Actieve deelnemer
31 mrt 2008
280
0
Jaap,

Bedankt voor je mooie verslag. Het was inderdaad een feestje.

Volgend jaar weer!!

Attached files
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.