ESCULAAP

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

albertjanrouwkema

Nieuw lid
1 apr 2008
2
0
Geïnspireerd op een esculaap: gedraaide druppels van taxus van 250 jaar oud, gebogen gouden regen en Ø 8 mm messingstaven.
 

schaver

Actieve deelnemer
4 jan 2008
56
0
Een schitterend voorwerp! De gebogen spiralen uit goudenregen, hebben die de vorm zoals ze op het voorwerp zitten, maw heb je ze zo spiraalvormig gedraaid, of zitten ze er onder spanning gebogen op?? Houtdraaiers zijn volgens mij nog eerder geneigd om sierlijke voorwerpen te maken, dan meubelmakers. Daar moet het werkstuk veel vaker een nuttige functie hebben. Ik hoop dat we nog veel meer van dit moois krijgen te zien en ook hoe het gemaakt wordt.
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.115
26
Terkaple
www.woodworking.nl
Prachtig werk van AlbertjanRoukema. Ik ben zelf meer met kasten en tafels bezig en kan dan ook wel jaloers zijn op het maken van zulke kunstvoorwerpen. Misschien eerst maar een paar kunstzinnige kistjes?

Hieronder een hele mooie vaas van Bill Ooms uit blokjes opgebouwd en dan gedraaid. Deze vaas stond een paar maanden geleden in FineWoodworking. En ook een filmpje van Ray Allen, die ook gespecialiseerd was in segmented woodturning.

Ray Allen's filmpje [MEDIA=youtube]qfqASz4r6Rw[/MEDIA]

[attachment=0]vase bill ooms.jpg[/attachment

Attached files
 

bas

Actieve deelnemer
4 mrt 2008
110
0
ik ben ook meer van de kasten en tafels, maar dit vind ik ook wel heel erg mooi!
Bas
 

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
472
0
Arnhem
Dit vind ik nou KUNST. Daar waar de mens door voldoende beheersing van het ambacht tot vrij scheppen komt en daarmee schepper wordt en het idee, zijn idee tot "levende" werkelijkheid brengt. Leven in die zin dat het in ons weer tot be-leven komt. Heel mooi en heel knap Albert.
 

Houtbewerker

Actieve deelnemer
3 jan 2008
145
0
tsjonge, daar wordt je stil van, adembenemende kunst. Houtdraaien, ja, ook zo'n droom om eens te gaan doen. Gingen er maar 14 dagen in een week... :)

trouwens mooie woordspelingen dopeling, ook een kunst :)
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.