Echte deuren en kozijnen nieuwbouw woning

ferdydesmet

Actieve deelnemer
18 dec 2014
355
80
Breda
Pontmeyer levert ook deuren van diverse 'gerenommeerde' merken als Weekamp deuren. Je kunt daar altijd binnen lopen voor wat prijzenboeken. Toevallig zaterdag zelf nog gehaald haha :p
 

willem1958

Post veel
28 jul 2015
2.092
3
wormerveer
Als je nou je woonplaats noemt dan krijg je vanzelf reakties van forumleden in de buurt die goede adressen kennen waar je naartoe kan.
Waarom koop je niet wat hardhouten balken en laat je ze zagen/freezen op de maat van het kozijn wat je nodig hebt.
Alhoewel; bij de juiste groothandels koop je gewoon hardhouten kozijnhout, alleen nog een kwestie van op maat zagen.
Kijk voor hardhouten deuren ook 'ns op marktplaats.
Nieuw betaal je voor een deur zomaar 400 euro terwijl mensen na een verbouwing nog wel 'ns een deur over hebben, dat scheelt een stuk en soms hebben ze een kozijn erbij er staan, er staan er zat te koop.
Goed beslag is ook duur dus op die manier bespaar je zomaar een paar honderd op een deur.

Weijntjes die genoemd wordt voor beslag heeft veel keus maar is soms ook aan de prijs, gewoon goed neuzen op internet.
 
Laatst bewerkt:

kleinekapitein

Actieve deelnemer
10 jun 2012
39
3
Heb je al een prijs opgevraagd voor houten kozijnen geplaatst door aannemer? Die dingen kosten pakweg 60 euro per stuk, de aannemer krijgt korting.

Als er €250 wordt gevraagd voor een houten kozijn + stompe boarddeur kan ik wel raden wat dat de aannemer doet met de prijs van 'echte' deuren. De offerte heb ik nog niet binnen en daar zal het op staan (Weekamp deuren).


Als Belg snap ik dit niet goed. Zijn er in Nederland geen bedrijven die gespecialiseerd zijn in ramen en deuren?
In België zijn er talloze bedrijven waar je als particulier kozijnen en buitendeuren in hout, aluminium of PVC kan bestellen en laten plaatsen.
En dat in een uitvoering naar wens.

Ja hoor die zijn er zat maar helaas zijn er wel beperkingen aan het budget.

Pontmeyer levert ook deuren van diverse 'gerenommeerde' merken als Weekamp deuren. Je kunt daar altijd binnen lopen voor wat prijzenboeken. Toevallig zaterdag zelf nog gehaald haha :p

Ik heb het gemerkt, ze kwamen zelf aanzetten met die prijzenboeken. Wilden ook nog wel wat korting geven als ik er een paar bestel.



Iemand nog tips voor de uitvoering? Ik heb tot nu toe alleen kozijnen geplaatst samen met de muur, nog niet in een bestaande opening. Toen kon ik alles gewoon passend op elkaar neerzetten. Hoeveel speling moet je hebben tussen muur en kozijn? Ik heb keuze tussen sparing 1000mm of 1050mm. Eerste geval is zo'n 6mm te krap, die andere weer 44mm te ruim. Te krap nemen en het kozijn uitfrezen? Te ruim nemen, stelkozijn plaatsen en verder afwerken met pleister? Wat is handig? Er moet een tamelijk lompe deur in komen te hangen en volpurren lijkt me dan niet de beste oplossing.
 

RobvA

Nieuw lid
30 dec 2012
21
0
1000mm en 1050mm zijn toch gewoon standaard? afhankelijk van de deurmaat welke je wilt. 1000mm is voor deurmaat 880mm en 1050mm is voor deurmaat 930mm.

Waarschijnlijk kom je raar uit omdat de bouwpakket kozijnen dikte 56mm zijn en kozijnen die besteld worden door de aannemer waarschijnlijk 67mm.

Makkelijkste is om in de sparing 2 stroken multiplex te stellen en aan het kozijn een renovatie sponning te maken.
 

houtenklaas

Post veel
17 jan 2011
1.192
3
Ouderkerk aan den IJssel
De kozijnen voor onze binnen- en voordeuren liet de aannemer bij een plaatselijke timmerfabriek maken. Voor de winkeldeur hadden we een bepaald ontwerpvan Northgo op het oog. Northgo bleek niet meer te bestaan (we hadden nog ergens een oude catalogus). Geen punt, die maakte de kozijnenman er wel even bij als we een schetsje aanleverden. Voor de voordeur van de woning is wel een bepaalde klassieke deur gekozen (Weekamp idd). Die is ook geleverd door de aannemer, via zijn groothandel. En daardoor ook een stuk goedkoper dan wij hem konden vinden.

Let op met mooie deuren die je direct bij de groothandel koopt: die groothandel zal je snel de adviesprijs rekenen. Omdat wij met onze aannemer een vaste opslag op zijn te leveren materialen hebben afgesproken hadden we de deur veeeel goedkoper. De aannemer zet volgens afspraak 8% op de netto prijs die hij betaalt, de groothandel had ruim 40% marge willen rekenen als ik e.e.a. vergelijk met de prijslijst van die groothandel. Zodoende is het helemaal geen gek idee om voor die kozijnen en deuren eens je licht op te steken bij een lokale aannemer (niet zijnde de bouwer van je huis). Als je die aannemer later ook nog eens voor andere klussen wilt inschakelen is een goede verstandhouding goud waard.

Doe ik ook vaak zo met bruin- en witgoed. Als ik iets wil vervangen zoek ik op internet waarvoor de goedkoopste leverancier voor een bepaald type apparaat levert. Dan ga ik naar de lokale Expert, en doe hem een voorstel waarbij ik 10-20% op die goedkoopste optie zet. Dat is altijd aanzienlijk lager dan zijn prijs. Hoeft-ie niks voor te doen: apparaat bestellen en even helpen het in mijn auto te zetten als het bij zijn magazijn is afgeleverd. Ik sluit zelf aan en voer zelf het oude apparaat af. Iedereen blij, en geen scheve gezichten bij de lokale leverancier als ik hem inschakel bij een storing.
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.