ebben hout met scheuren

berend55

Actieve deelnemer
7 aug 2009
50
0
hallo mede draaiers

ik heb een stuk ebbe hout gekregen maar er zitten nog al watdroogscheuren in het stuk is 40 cm lang en 11 cm rond is er een metode om het hout te behandelen voordat ik het ga afdraaien, ben bang dat ik er zo niet veel mee kan , en dat is jammer van dat mooie hout,

graag advies b v dank vr groet berend
 

jan pranger

Post veel
29 jun 2009
1.956
17
www.arstorno.nl
Hallo Berend.
Zeker een mooi stuk hout. Kun je een foto plaatsen?
De vraag is wat wil je er van draaien. Heb je er ook aan gedacht iets te draaien, waarbij de scheuren juist een decoratief effect geven.
Je kunt de scheuren misschien vullen met een blanke epoxy o.i.d. De mogelijkheden hiervan heb ik echter niet onder de knie. Wellicht dat andere forumleden je hier verder kunnen helpen.
En als je er helemaal niets meekunt wil ik het (na bezichtiging) wel overnemen. Misschien zit er voor mij nog een mooi ontwerp in.
vr.gr. Jan Pranger.
http://www.arstorno.nl
 

tuoh

Oud hout
Je kan de scheuren ook gewoon integreren in het draaiwerk, bij een vaas of schotel kan je na het draaien de scheur "dichtnaaien" met stukjes koperdraad, een lederen veter, etc....

Of zoals Jan al aangaf dichten met epoxy, blank of ingekleurd, of de epoxy aandikken met quartskorrels.
Ook de scheuren opgieten met lood is een optie, je krijgt dan na het draaien een object met glanzende aders erin :idea:

Er zijn zo nog wel enkele opties te bedenken, verzagen op blokjes of latten en gecombineerd met een contrasterende houtsoort terug aaneenlijmen is ook een mogelijkheid..

Ebbenhout is een te mooie houtsoort om in het afval te gooien, ik zou dus zeker een poging doen om er iets van te maken.

Mvg,

André
 

annette

Actieve deelnemer
10 apr 2008
163
0
www.fingerprintfurniture.nl
hoi ebbenhoutliefhebbers-
wij hebben laatst een flinke partij oud ebben op de kop getikt ,geen enorme afmeetingen maar wel geschikt voor klein draai en meubelwerk.voor ons veel te veel en wij willen het graag voor een nette prijs met collegas delen.
voor wie belangstelling heeft-
annette of marijn
0627273415
http://www.fingerprintfurniture.nl
http://www.marijnhoegen.nl
 

berend55

Actieve deelnemer
7 aug 2009
50
0
dank voor de info,

jan het hout is niet van mezelf , ik moet er iets van maken voor een ander die het hout leverde.

het is dus ook niet te koop

groet berend
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.