Al jaren ontwerp en snijd ik houten kookgerei. Verscheidene workshops lepelsnijden heb ik al gegeven, niet zozeer uit lokaal gevonden inheems vers hout, maar vooral uit vele mooie soorten gewoon gedroogd hout. De laatste tijd snijdt ik vooral uit Oostenrijkse Zirbe (arve, arolla pine). Zirbe groeite in de hoge Alpen, boven 1500 meter, en wordt in Oostenrijk traditioneel gebruikt voor voorwerpen die met voedsel in aanraking komen. Hoeft nooit geolied te worden en kan gewoon afgewassen worden (niet in de afwasmachine). Mijn aanbod aan reliëfsnijders en anderen die met messen houtsnijden: ik leer het u gratis in mijn kleine atelier. De drie stukken gereedschap die voor lepelsnijden nodig zijn (bijltje, recht houtsnijmes, krom lepelmes) heb ik voor lessen beschikbaar.






Zin om dit gratis te leren of, als je al lepels snijdt, gezellig samen hout te snijden? Neem gewoon contact op.
Carl Verschuren, Eindhoven






Zin om dit gratis te leren of, als je al lepels snijdt, gezellig samen hout te snijden? Neem gewoon contact op.
Carl Verschuren, Eindhoven