Defect Dewalt DW621 bovenfrees

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.027
28
Mijn trouwe DW621, één van mijn eerste aankopen op vlak van houtbewerking, heeft plots rare kuren gekregen. Het lijkt een probleem met de toerentalregeling te zijn, maar het klinkt tegelijkertijd ook alsof er een lager het begint te begeven. De machine schommelt dus continu qua toerental. Al lopende, maar ook als je hem terug uit en weer aan zet. Scheelt makkelijk 7-8000 toeren, en hij gaat ook boven het toerental dat hij zou mogen hebben op een bepaalde stand.

Is er iemand die een idee heeft, ook of het een veel voorkomend euvel is en of het eventueel zelf op te lossen valt? De machine werd tweedehands gekocht en van garantie is sowieso al lang geen sprake meer.

Foto van de patiënt:

20190806_205512.jpg
 

chevy66

Post veel
19 jul 2013
2.236
46
Open schroeven, lagers controleren. Snelheidsregeling omzeilen en dan testen. Als alleen de snelheidsregelaar kapot is, zou ik hem weglaten. Ik heb nog nooit een snelheid geregeld bij een frees. Alles gaat vol gas.
 

Rene Holbrugge

Nieuw lid
10 feb 2018
17
0
Heb deze machine ook gehad en hij hield er na een jaar op zeven plotseling mee op. Voor reparatie gegeven aan de importeur in Belgie (die doet dat ook voor Nederland). Nadat ik een prijsopgave kreeg die bijna even hoog was als de aanschafprijs besloten niet te laten repareren. Onduidelijk was ook wat nou het probleem was. Ik kreeg de machine toen, na betaling van €60, volledig gedemonteerd terug.
Zou dus zelf proberen te repareren of anders een nieuwe kopen. Ik heb nu een Trend T11, voornamelijk onder mijn freestafel, die goed bevalt. Hij is min of meer gelijk aan de DW625 maar met een handige optie om door de tafel heen te verstellen.
 
V

Verwijderd lid 23711

Guest
Check de koolborstels. Ze kunnen versleten zijn of (door vuil of een kapot aandrukveertje) blijven hangen. Kijk dan direct naar de collectorbaan (die koperen stripjes waar de koolborstels tegenaan drukken): als daar op 1 plek een afwijking zit (verkleuring, bredere kier dan de andere) dan is het anker kapot.

Als dit allemaal in orde is, check dan het potmetertje waar het toeren-instelknopje op zit. Beetje contactspray inspuiten.

Check het aansluitsnoer op kabelbreuk.

Als je toch bezig bent, check de lagers op speling en raspen; indien nodig vervangen (het zijn goedkope standaardlagers die niet bij deWalt gekocht hoeven worden). En maak de machine lekker schoon vanbinnen.

Het is best de moeite waard om aandacht aan deze machine te besteden, want het is een prettig en sterk apparaat.
Wim.
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.027
28
Vanavond na jullie tips, bedankt daarvoor, gestart met de operatie. De koolborstels kunnen best vervangen worden vermoed ik?

20190807_200559.jpg

En de schuldige lijkt dit te zijn:

20190807_200936.jpg

20190807_200951.jpg

Het dopje zat los toen ik het deksel met de toerentalregeling verwijderde, en er zat op beiden en gesmolten laagje kunststof. Ik ben dan online beginnen zoeken en het lijkt hetzelfde euvel als in dit filmpje beschreven wordt:

https://www.youtube.com/watch?v=dELKleG5xtk

Morgen lijmen en duimen dat het opgelost is!

De lagers leken nog ok, ik denk dat het geluid van het loszittend dopje kwam. Op de grote/onderste lager zit iets meer speling, maar ik lees dat dit altijd het geval is?

Komt nog goed met mijn trouwe DW621! Niks te vroeg, want de 50€ cashback maakte de OF1010 des te aantrekkelijker :rolleyes:
 

MaartenS

Post veel
29 jul 2012
906
19
Omgeving Amersfoort
Komt nog goed met mijn trouwe DW621! Niks te vroeg, want de 50€ cashback maakte de OF1010 des te aantrekkelijker :rolleyes:
graag gedaan, bedankt voor je foto's leuk te zien dat ook iemand zo eens aan de haal gaat met de adviezen dan dat hier even terug laat zien.

wat betreft de Festool OF1010, die heb ik ook, topapparaat, koop hem maar gewoon, dan kan je DeWalt onder een freestafeltje hahahahaha
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.027
28
Ik heb een (nieuwe maar tweedehands gekochte) Wurth OF1850-e onder mijn freestafel hangen, die is daar beter geschikt voor :D Zelfde model als de DW625, Trend,...

Bijkomende vraag.. Ik stelde deze roest ook vast, is dit ook iets wat ik moet verwijderen of heeft het geen effect op de werking?

20190807_202818.jpg

20190807_202823.jpg
 

jwjgielen

Actieve deelnemer
1 apr 2012
55
8
Op MP staat een nieuwe ELU mof 170 te koop. Deze is identiek aan de Dewalt. Zeker voor onder een freestafel een perfecte vervanger.
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.027
28
De OF1850-e frees onder mijn tafel is ook hetzelfde model als de ELU MOF 177. Velen zweren wel bij deze eerdere ELU variant, vanwege ouder/degelijker. Maar Wurth levert ook zeker geen slechte machines. Gebruik zelf ook al jaren vrijwel dagelijks de 10V machines van Wurth.
 
V

Verwijderd lid 23711

Guest
................

Bijkomende vraag.. Ik stelde deze roest ook vast, is dit ook iets wat ik moet verwijderen of heeft het geen effect op de werking?
Zolang het niet aanloopt met het anker is het geen probleem.
Maar de roest moet niet verder gaan, anders wordt het blikpakket uit elkaar gedrukt.

Ik raad aan, nu de machine toch al open ligt, om de roest een beetje weg te schuren met een schuurpapiertje. Pas op dat je niet de koperdraden schuurt, want dan verniel je de lak (isolatie). Verspreid dan een klein beetje olie over het blikpakket, dat voorkomt verder roesten.

Groet,
Wim.
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.027
28
Ik was te nieuwsgierig/ongeduldig om te zien of het probleem opgelost zou zijn, dus de machine stak al terug in mekaar voor jouw antwoord :eek: Het 'dopje' eerst vrij gemaakt van gesmolten kunststof, 2K epoxylijm gekocht, laten uitharden.. De machine terug gemonteerd, aangesloten op het net, en... Het enige geluid dat er ontstaat als ik de knop aan zet, is een gebrom/gezoem uit de zekeringkast aan de muur :rolleyes: Ik heb niets losgekoppeld op vlak van elektronica, enkel de koolborstels. Die best een keer opnieuw vlakschuren misschien? Of kan ik ergens anders in de fout gegaan zijn?
 
V

Verwijderd lid 23711

Guest
Als de zekeringkast bromt na het inschakelen van de machine, dan loopt er kennelijk een flinke stroom.

Als de koolborstels geen contact maken met de collectorbaan, dan loopt er geen stroom (want het anker en de veldwikkelingen zijn in serie geschakeld). We kunnen dus de koolborstels uitsluiten als oorzaak.

Als het anker geblokkeerd is, dan zal er een grote stroom gaan lopen na het inschakelen. Dat kan dus de oorzaak zijn. Echter, als het anker/ de as gewoon met de hand te draaien is, dan is dat niet waarschijnlijk. Tenzij: het kan zijn dat het blikpakket met de veldwikkelingen losgeraakt is van de behuizing; in dat geval kan het gebeuren dat het anker en het veld (de stator) magnetisch aan elkaar kleven na het inschakelen.

Verder is er een kleine kans dat de elektronica kapot is, maar meestal geeft dat andere verschijnselen.

Het kan ook zijn dat in het anker een wikkeling is kortgesloten. Als nou nèt precies díé wikkeling op de koolborstel staat bij het inschakelen, dan kan het beschreven verschijnsel optreden. Als je het anker handmatig iets verdraait, dan zou de machine wel moeten opstarten, maar met veel vuur bij de koolborstels. In dat geval: vervang het anker (maar dat is wel duur bij freesmachines).

Kortom: check of het anker vrij draait, en check of het veld goed gemonteerd en goed vast zit. Check op vuur bij de koolborstels.

Sterkte,
Wim.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
V

Verwijderd lid 23711

Guest
O ja, het kan ook nog iets heel simpels zijn: een draadje dat bij de montage ergens klem geraakt is en zo kortsluiting veroorzaakt. Ben ik bekend mee:rolleyes:
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.027
28
Het anker draait vrij rond, dat had ik gisteren al even getest voor en na poging tot inschakelen. Bedankt voor de tips alvast, ik ga er vanavond mee aan de slag!
 
V

Verwijderd lid 23711

Guest
Condensator niet meer aan gesloten?
In zo'n machine zit geen aanloopcondensator, alleen maar een ontstoringscondensatortje. Als dat dingetje niet is aangesloten (of kapot is) dan zal er slechts iets meer vonkvorming zijn rond de koolborstels en zal er iets meer elektromagnetische storing zijn. Verder niks bijzonders.
 

brt

Actieve deelnemer
21 jul 2012
693
7
BE / Tienen
Wat is dat 'dopje' eigenlijk en waar heb je het aan vastgelijmd:confused:?

Zit het in het midden van dat zwarte onderdeel bovenaan (de print met de toerentalregeling), netjes in het verlengde van de as van het anker? Ik veronderstel dat het een magneetje is dat op het einde van de as van het anker geperst zit, dat normaal meedraait zonder wrijving, en dat op die manier de electronische toerentalregeling aanstuurt? Losgekomen / afgebroken ? Door de wrijving met de as van het anker de boel verder gesmolten? Wat zijn de 2 koperen strippen die door het gesmolten plastic zichtbaar zijn? Deel van het binnenwerk van de toerentalregeling? Ik kan op de foto de as van het anker niet zien zitten in het smeltbadje.... Heb ik het juist geïnterpreteerd en is het dat magneetje of is het iets anders? Kan je die toerentalregeling niet gewoon verwijderen (kortsluiten? weet niet hoe hij aangesloten zit). Als mijn interpretatie klopt moet de magneet vastzitten op de as en zonder wrijving ronddraaien in de zwarte behuizing van de print met de toerentalregeling.

Is dat roest? stof van de koolborstels? zou er voorzichtig mee zijn: als je de isolatielak van de koperdraden beschadigt is het gedaan met de motor.... lijkt mij niet de oorzaak van het probleem te zijn. Voorzichtig uitblazen?

Ik ben geen specialist & hier niet echt in opgeleid, maar pruts wel regelmatig aan vanalles wat stuk gaat. Probeer alleen mee te denken.... Er zijn hier wellicht mensen die er meer van kennen dan ik....:rolleyes:
 
Laatst bewerkt:
V

Verwijderd lid 23711

Guest
Ik heb de 626, dat is het grootste broertje uit die ex-ELU familie, een prettige machine om mee te werken, sterk en stabiel. Qua bouw vergelijkbaar met jouw 621.
Zojuist heb ik even de motorkap gelicht en foto's gemaakt van het ongeschonden interieur.

Dat "dopje" is inderdaad een magneetje voor de snelheidssensor.
Het zit een beetje knullig vast, zeker als je bedenkt dat een bovenfrees altijd te maken heeft met heftige trillingen en stotende belastingen. Maar ja, zo heeft elke machine wel wat.
Wim.
IMG_0605.jpgIMG_0606.jpg
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.