Bridge City Tools

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.192
213
Terkaple
www.woodworking.nl
Bridge City Tools is en van de kleinere gereedschapsmakers en ook niet zo bekend. Als je Finewoodworking leest kom je het wel eens tegen. Zelf het ik 2 jaar geleden een gebruikt blokschaafje gekocht van een Canadees op Ebay. Het is super mooi gemaakt en afgewerkt.
Bridge City Tools heeft een geheel vernieuwde website, voor de gereedschapfreak echt de moeite waard. http://www.bridgecitytoolworks.info
 

bas

Actieve deelnemer
4 mrt 2008
110
0
geweldig mooi gereedschap! ziet er super uit. jammer dat je zulk mooi gereedschap bijna niet in nederland verkocht word. ik zou het niet zo snel kopen van wege de prijs. maar het in het echt bewonderen en even vast houden vind ik ook al leuk!
Bas
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.192
213
Terkaple
www.woodworking.nl
ja, dat klopt. En dan te bedenken dat de beste meubelmakers een deel van hun gereedschap zelf maken. James Krenov maakte b.v. al zijn schaven zelf en hij was bekend o.a. vanwege zijn onvoorstelbaar vakmanschap, maar ook omdat hij alle oppervlaktes met de handschaaf de laatste bewerking gaf. Krenov had geen schuurpapier in de werkplaats!! De man is inmiddels dik in de 80. Hij heeft een paar boeken gepubliceerd, waarin hij als een philosoof over hout en meubelmaken spreekt. Zijn website ishttp://www.jameskrenov.com
 

schaver

Actieve deelnemer
4 jan 2008
57
2
Als het om schaven gaat zou je ook eens moeten kijken bij Karl Holtey. Supermooie schaven, maar ook super aan de prijs. Het is overigens wel zo dat een meubelmaker 100 jaar geleden ook ruim 2 maandsalarissen kwijt was aan een echte goede schaaf van Norris, Mathieson, Preston of Spiers de toen toonaangevende engelse gereedschapmakers.
In Duitsland zit Gerd Fritsche, ook heel bijzonder.
Holtey http://www.karlholtey.com
Fritsche http://www.traditional-handplanes.com/prices_de.html
Attached files
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.