bosch gex 125-150 ave - schroef breekt af

Incactus

Actieve deelnemer
9 okt 2018
46
5
Sinds een paar maanden gebruik ik een bosch gex 125-150 ave voor veel van het schuurwerk en die beviel heel erg goed totdat binnen een korte tijd 2 keer de bevestigingsschroef afbrak. Dit gebeurde beide keren bij het schuren van kastanje houten palen (voor een schommel) met de 150 mm schuurpad. Bij het het schuren van hard houten vierkante palen, incl het afronden van de hoeken is er niets gebeurd. Is deze machine niet geschikt voor ronde palen schuren of heb ik gewoon pech gehad?
 

Swake

Actieve deelnemer
27 apr 2014
155
0
Bedoel je de schroef in het midden van de schuurpad?
Die schroef lijkt me op het eerste zicht sterker te zijn dan al wat er rond zit. Dus klinkt wat vreemd dat ze als eerste kapot gaat. Klinkt zelf vreemd DAT ze kapot gaat tenzij je op die machine zit te duwen als een ... (vul zelf maar in :D) Is er niets anders verkeerd met die machine?
Uiteraard is een vlak vak gebruiken niet de beste optie om een cilinder te schuren. Tenzij je 10-tallen paaltjes moet doen mag dat echt geen probleem zijn volgens mij.
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
1.105
55
Gohja... Als je er ronde palen mee schuurt staat er continu afwisselende zijdelingse kracht op deze schroef. Is er duidelijk niet voor ontworpen. Misschien als je nog minder druk uitoefent?

Als het een veel terugkomend werk gaat zijn, zou ik eerder naar iets als deze machine kijken:

61ByGdB2cpL._SX425_.jpg
 

Incactus

Actieve deelnemer
9 okt 2018
46
5
Ja klopt de schroef. Eerste keer wel op geduwd ja, maar tweede keer toch een stuk voorzichtiger gedaan. Zal dan wel domme pech zijn geweest, want de hardhouten palen gaven geen probleem.
 

Incactus

Actieve deelnemer
9 okt 2018
46
5
Dat is een goede tip petrolhead, zal ik onthouden. Gelukkig ging het maar om 1 keer, ben niet van plan om meer schommels in de tuin te zetten.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.