boek?

harm

Actieve deelnemer
5 mei 2009
25
0
Hi,

Ik ben eigenlijk op zoek naar een boek o.i.d. voor voorbeelden van constructies in meubels. Ik ben nog niet zo lang bezig moet hout en krijg nu langzaamaan wat verzoekjes voor verschillende kastjes etc., en ben dus met name nieuwsgierig naar de standaard toepassingen van houtverbindingen en constructies.
Oftewel, ik ben creatief genoeg om een kast te ontwerpen maar wil graag leren hoe ik deze het best in elkaar kan zetten. En daar zoek ik een boek over, dus als iemand mij daarin kan adviseren, graag!

Alvast bedankt.
 

guido

Actieve deelnemer
3 aug 2008
220
0
www.guidokauer.nl
dopeling zei:
Baptist, artikelnr. 19319

http://www.baptist.nl/webwinkel_product ... tle=Boeken en magazines&subtitle=Meubelmaken, restaureren & stofferen&from=search
Ik heb dit boek een keer geleend uit de bibliotheek van het HMCollege. ik vond het zo fantastisch dat ik het gewoon wilde hebben. vorige week kwam hij binnen :).

m.a.w. ik kan dit boek je zeer aanraden als je ideeen wil opdoen over het ontwerpen en maken van kasten.

@Peterderooi: erg bedankt voor die link :twisted: (deze kende ik n.l. nog niet)
 

WR1944

Oud hout
Het boek dat Dopeling noemde, kan ik van harte aanbevelen. Ik heb het hier in de USA gekocht. Je moet toch wat te lezen hebben op vakantie. ;)
Er staan algemene tips en aanbevelingen in, de basis-constructie details worden besproken, van diverse categorieen meubels worden de belangrijke maten aangegeven en komen de diverse stijlen meubels aan bod, compleet met alle benodigde details. Je kan naar hartelust je eigen versie maken.
En dat voor maar $24.95 (ca Eur 19,00).
 

harm

Actieve deelnemer
5 mei 2009
25
0
Top mensen, bedankt voor alle links. Ik ga het boekje over de constructies bestellen, dit lijkt mij inderaad een prima aankoop. Ik zal laten weten hoe het kastje geworden is.

Gr harm
 

harm

Actieve deelnemer
5 mei 2009
25
0
Heb 'm binnen! Exact waar ik naar op zoek was, bedankt voor de tip!
 

ArieProduction

Actieve deelnemer
13 aug 2008
176
0
Wageningen
www.builtin.nl
dopeling zei:
Baptist, artikelnr. 19319

http://www.baptist.nl/webwinkel_product ... tle=Boeken en magazines&subtitle=Meubelmaken, restaureren & stofferen&from=search


Heb hem ook gekocht, bij de baptist lag het boek ook gewoon op voorraad. Voor de zekerheid eerst even doorgebladerd. Heb inmiddels al een aardige stapel 'houtboeken' en op vele bladzijden inleidingen houtbewerking zit ik niet te wachten.
Wat dit boek zo leuk maakt zijn de vele 'exploded view' tekeningen, hierdoor krijg je snel inzicht in hoe dingen inelkaar gezet kunnnen worden.
 

nachtwacht

Actieve deelnemer
28 mei 2009
64
0
Voor diegenen die wel vaker engelstalige boeken bestellen.

http://www.bookdepository.co.uk

Altijd voordeliger dan de Nederlandse winkel, Meestal voordeliger dan Amazon. Ze verzenden ook nog eens gratis over de hele wereld. Ik bestel er al langere tijd al mijn engelstalige boeken.

Bijvoorbeeld het hier besproken boek:

http://www.bookdepository.co.uk/book/97 ... inetmaking

voor 14,35 euro thuis bezorg.
 

guido

Actieve deelnemer
3 aug 2008
220
0
www.guidokauer.nl
:shock: ... als ik dat eerder had geweten.... :(

een paar boeken opgezocht die ik eerder heb besteld maar op die site zijn ze idd veel goedkoper.
 

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
In een forum over onderwerpen waarbij ook geld een rol speelt komen we ook dit onderwerp tegen. Met andere woorden: het gaat niet alleen over houtbewerken maar ook over kopen en zelfs een klein beetje over verkopen, hoewel daar grenzen gesteld zijn.

Ik had nooit gedacht dat ik ooit in een commercieel beroep terecht zou komen, integendeel zelfs, maar uiteindelijk is dat dan toch gebeurd. Van de kinderpsychiatrie in een winkel voor houtbewerkingsgereedschap. Dat heb je als je als gepassioneerd houtbewerker vindt dat er een dergelijk winkel in Nederland moet komen en er een ondernemer is die dezelfde mening toegedaan raakt. Van het begin af aan heb ik gezegd dat we dan ook boeken moeten verkopen. Want boeken en DVD's maken het mogelijk dat je jezelf kunt ontwikkelen. En een breed assortiment boeken over houtbewerking was er in Nederland niet te vinden en wat is er een mooiere plek te bedenken als de winkel voor de houtbewerker?

Ik heb in de afgelopen tien jaar geleerd dat het principe van commercialiteit voor een aantal mensen inhoud dat je er voor zorgt dat jouw geld niet alleen zoveel mogelijk in jouw beurs blijft zitten maar dat je er bovendien voor moet zorgen dat het geld wat de ander in zijn beurs heeft zitten overgaat naar de jouwe. Dat heet: 'Rijk Worden'. Een veel gebruikte term in deze is de volgende: 'Ik ben toch geen dief van mijn eigen portemonnee?' (wordt vooral graag gebruikt door mensen die er al veel in hebben zitten) en dan denk ik nogal eens; van wiens portemonnee dan wel?
Dan zie ik op dit forum dat men graag de ander helpt om 'goedkoop' aan zijn spullen te komen. En zo blijkt er weer, sinds kort, een verbazingwekkend goedkoop adres te bestaan voor boeken.

Laten we er eens van uit gaan dat iedereen daar zijn houtbewerkingsboeken gaat kopen. Dan krijgen we de volgende situatie. Er is geen winkel meer die deze boeken in de winkelvoorraad opneemt. In het algemeen, het winkelen zelf, gewoon ergens naar binnen lopen, producten bekijken in een pand dat door iemand gehuurd wordt, waar voorraad aanwezig is en dus geld in is gestopt waar rente over betaald moet worden, waar mensen werken voor hun levensonderhoud om dat wat je dan wilt en doet mogelijk te maken, waar overal belasting voor afgedragen wordt, wordt weer een stuk kleiner. Je kunt geen boek meer even doorbladeren maar daar gaan de grote internetwinkels wel steeds meer voor zorgen dat dat digitaal wel lukt. Uiteindelijk kun je straks geen boek meer over internet kopen, maar moet je dat omdat er steeds meer winkels verdwijnen.

Het is interessant om de website te bekijken waar je zo goedkoop boeken kunt kopen. Zij hebben een 'pakkende' slogan, vrij vertaald: ' Boeken voor iedereen!' je zou ook kunnen zeggen; Iedereen moet aan het boek kunnen komen dat hij of zij wilt hebben, de prijs mag geen bezwaar zijn.
Verderop staat er, meen ik, dat er gemiddeld ongeveer tweehonderdduizend boeken per dag worden verstuurd. En de bedoeling is natuurlijk dat dat er steeds meer worden. Daarvoor drukken ze ook opnieuw oude titels. Ik kan dat nu net niet even nakijken want hun site ligt er nu uit, dus nu kunnen we even niets bestellen.
Dan denk ik tweehonderdduizend boeken per dag? Al zou je maar 1 euro nettowinst per boek hebben dan is dat 1 millioen euro per 5 dagen!!!

En dan denk ik, met betrekking tot hun slogan, stelletje huichelaars, achter jullie slogan staat de werkelijkheid; hoe kunnen we zo makkelijk mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen! Inmiddels weet ik hoeveel macht dit soort bedrijven kunnen krijgen. Bedrijven die soms zelfs hun oorsprong vinden in banken die ondernemers worden. Macht naar producenten, zij bepalen dan de inkoopprijs. Macht naar klanten,zij bepalen dan de verkoopprijs. Want straks als er een situatie zou komen dat bepaalde producten alleen maar bij dit soort 'superbedrijven' te koop zijn bepalen zij die prijs en dus hun nettowinst. De eigenaars van dit soort bedrijven hoeven niet op prijskaartjes te kijken als ze een of andere luxe winkel binnen lopen. zij zijn de 'succesvolle' mensen van onze samenleving

Ik heb een tijd gedacht dat dit een situatie, een ontwikkeling is die zeer verontrustend is, want laten we wel zijn, een deel van de prijs die klanten in de winkel betalen, ontvangen mijn collega's en ik om van te kunnen leven, om ons gezin van te kunnen onderhouden.
Maar inmiddels weet ik dat er nog steeds veel klanten zijn die het de ondernemer -en zijn personeel- gunnen dat hij verdiend aan zijn inspanningen en de risico's die hij neemt om zodoende ook in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien.
Daarmee blijft onze samenleving wellicht een menselijke samenleving.
 

WR1944

Oud hout
Dit heet in mijn woordenboek marktwerking. Dat heeft voor de een goede effecten en voor de andere slechte. In elk schoolboek over economie vind je het verhaal over vraag en aanbod, over concurrentie, over efficientie van productie. Met de mogelijkheden van vandaag is het mogelijk globaal te opereren, Leveranciers/producenten doen dat maar ook de consumenten. En geef ze eens ongelijk. Leveranciers maar ook overheden werken dit in de hand. Waarom moet ik in Nederland Eur 75 betalen voor een spijkerbroek die in Amerika Eur 20 kost. Omdat de Europese regering parallelimport verbied.
Het is een machtsspel. Leveranciers proberen door schaalvergroting en kostenverlaging hun marktaandeel te vergroten en zo de markt te kunnen dicteren. Kijk maar wat Ahold en ABN-Amro probeerden te doen. Rond 1900 probeerde Standard Oil de oliewereld te gaan domineren door de concurrentie op te kopen (goedschiks of kwaadschiks). Dat leidde tot Amerikaanse anti-trust wetgeving en Standard Oil beet in het stof en werd ontmanteld. De oliemaatschappij Esso (van de letters S en O van Standard Oil) was hiervan een gevolg.
Ik denk dat de trend van vandaag zou moeten zijn: als je niet op de prijs kunt concurreren moet je dat op kwaliteit en service doen. Dat is de reden dat ik bij Festool terecht ben gekomen. En ik overweeg me in Amerika te gaan vestigen en zal na verkoop van m'n "Europese" Festools in Amerika opnieuw Festools gaan kopen. Het is niet goedkoop, ook niet in de USA, maar je weet dat je een goede kwaliteit krijgt en goede service. Dan sta ik voor een dilemma. Ik kan locaal kopen bij Woodcraft, waar ik de meeste apparaten kan vasthouden en beperkt uitproberen. Of ik bestel online bij een bedrijf met een legendarische serviceverlening. En ik betaal hetzelfde, geen salestax maar wel iets voor transport.
Maar ik begrijp volkomen je reactie. Ik vind het ook jammer dat de winkeltjes op de hoek zijn verdwenen, dat er steeds minder gespecialiseerde zaken zijn en dat het personeel met kennis van zaken aan het uitsterven is. Je bent gedwongen zelf die ervaring te bezitten of te vertrouwen op anderen, zoals via dit wonderbare forum.
 

Kjelt

Actieve deelnemer
11 dec 2008
74
0
Geldt niet alleen voor boeken maar voor bijna alle beroepen. Bv de meubelmakers hebben ook last van bv de Ikea plaag,
als iemand een echt massief houten meubel wil laten maken schrikken de meeste klanten zich rot van de kosten. Dan gaat het nog niet eens om de grondstof maar meer om de arbeidstijd.
Zelfde met winkelhuur etc. Sommige vakken en beroepen moeten zich aanpassen in de loop van de tijd, kijk eens naar de melkman gezien de benzinekosten en urenkosten loont dat ook niet meer. Bij ons in het winkelcentrum is er geen slager en geen groenteboer meer, alles nu via de AH. Jammer en helaas maar kennelijk niet meer rendabel in deze tijd. Zelfde geld ook voor veel beroepen als programmeurs die naar india en china zijn verplaatst maar ook handwerk zoals houtsnijders. en ga zo maar door.

Terug naar boeken, ik koop vaak online niet voor de prijs maar voor de levertijd van 1 dag en het op voorraad hebben. Ik ben te vaak naar de lokale boekhandel geweest (half uur heen en half uur terug plus parkeerkosten) om daar er achter te komen dat ze het boek niet hebben (kan het dus ook niet inzien) en moet bestellen (twee weken levertijd). Daarnaast zijn veel engelstalige houtbewerkingsboeken niet eens verkrijgbaar of bestelbaar. Dan maar naar een online amerikaanse boekwinkel denk ik zo. Ik zie dat je in arnhem zit daar kom ik dan ook 1 keer per jaar om hout te halen, wellicht dat ik ook eens een boekje haal daar bij de goede houtbewerkingswinkel waar ik dan ook altijd wat gereedschap koop. Maar om nou voor 1 boek daarnaartoe op en neer te rijden dat zou toch waanzin zijn.
 

peterderooij

Actieve deelnemer
7 sep 2008
584
0
dopeling zei:
Al zou je maar 1 euro nettowinst per boek hebben dan is dat 1 millioen euro per 5 dagen!!!

Dat mochten ze willen, dat zijn misschien marges van een 'echte' winkel (zoeen waar je helemaal naar toe moet in de hoop dat ze hebben wat je zoekt) maar ik verwacht dat het hier om maximaal enkele centen per boek gaat, misschien zelfs maar tienden van centen per boek.

In het geval van het in dit onderwerp besproken boek gaat het om een prijsverschil van 100%! 14 tegen 28 Euro, ik vraag me af wie die andere 14 Euro krijgt.
 

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
Als we het over boeken in het algemeen hebben. (We zullen het maar niet over computers and computersoftware gaan hebben, en dat mag om de paar jaar gewisseld worden ) Boeken zijn in verhouding duur. Het boekhandelgebeuren heeft ook een geheel eigen karakter. Voor een boek met alleen maar tekst zoals ik die regelmatig koop, gezien mijn andere hobby, betaal ik al gauw hezelfde als voor een boek zoals ze in de winkel liggen waar ik werk. Alleen in dat boek, geen foto's, en al helemaal geen kleurenfoto's, het maken ervan kost al geld laat staan het eventueel maken van de voorbeelden om te fotograferen, verder ook geen mooie opmaak in mijn geschreven boeken. Ik kan me verder herinneren dat nogal wat "Tycoons" - Rijke mensen dus, kranteneigenaren zijn of waren, die ook uitgeverijen bezitten! En boeken zoals die van Harry Potter worden ook niet goedkoper naarmate er meer van worden gedrukt, er wordt gewoon meer geld verdiend. Enigzins op de hoogte van wat alleen al de schrijfster hiermee heeft verdiend (en de filmrechten) ? En dan hoor je nooit zo opvallend wat de uitgeverij er ook nog mee heeft verdiend. En dan hebben we het over een boek met alleen maar tekst.
Door de marktwerking krijgen we een soort van globalisering. In het meest extreme - theoretische - geval staan er straks op de wereld een paar type huizen, heeft iedereen Ikea 'meubelen' eten we allemaal het hele jaar door Golden delicious van AH. En als ambachtelijk meubelmaker hoop je er vooral op dat je iets mag maken voor de 'happy few' die dankzij ons koopgedrag niet op een prijskaartje hoeven te kijken, want verder wordt je vooral afgerekend op je prijs.

Ik wacht overigens regelmatig 1 week of meer op een voor mij belangrijk boek. Geld heb ik niet veel maar ik ben nog rijkelijk in bezit van geduld voor een belangrijke zaak. Laatst heb ik nog meer dan een maand op een boek gewacht uit Rusland. Met bestellen, opsturen en verzenden, allemaal via de boekhandel, betaalde ik voor dat boek 7 euro! Een goede zaak is het wachten waard en geduld, dat is wat wij steeds meer verliezen, heet niet voor niets een schoone zaack.

Maar over prijzen gesproken. Ik heb het al een keer eerder voorzichtig aangekaart. We wonen allemaal het liefste in het land met de hoogste welvaart om het meeste te kunnen verdienen en kopen bij voorkeur in de landen met een welvaart die zo laag is dat we daar lekker goedkoop uit zijn. Zoals ik al eerder schreef, dat is de manier van rijk worden of blijven. Het boek wat ik uit Rusland kocht was overigens alleen maar daar te verkrijgen.

Verder heb ik al een beetje toegelicht wat er allemaal bij komt kijken om producten te kunnen en te blijven kopen. De realiteit is dat als het zo makkelijk en eenvoudig zou zijn om een dikke boterham te verdienen met bijvoorbeeld een gereedschapswinkel dat er dan meer winkels zouden zijn. Het tegendeel is het geval, er verdwijnen er steeds meer. En het zal wellicht niet meer zo lang duren en we moeten het meeste via internet kopen. Dat is marktwerking als gevolg van koopgedrag.
 

harm

Actieve deelnemer
5 mei 2009
25
0
Tja, zoals in dit draadje al eerder aangekaart, het is ene kwestie van vraag en aanbod. Eenieder op dit forum doet er op een bepaald vlak aan mee. Ik woon in een groot dorp waar we de keuze hebben tussen zowel de ambachtelijke slager, groentboer etc en een tweetal supermarkten. Daarbij maak ik zelf de keuze, neem ik wat duurdere ( en lekkerdere!) kaas van de kaasboer of haal ik een voorverpalt stuk bij de Dirk? Dit is afhankelijk van mijn budget van de maand en waar ik op dat moment trek in heb. Zo geld het ook voor andere producten. Soms ben je op zoek naar garantie of service, waardoor je bij een andere verkoper uitkomt dan deze voorwaarden niet van belang zijn. Net als de internetpiraterij is er sprake van een verplaatsing in de markt, met name kleine ondernemers zullen zich anders moeten profileren om producten te verkopen als deze producten tevens op het internet ( tegen vaak lagere prijzen) worden aangeboden. Ik als koper 'gun' de verkoper de winst en de meerprijs van het product, maar daar zal de verkoper wel moeite voor moeten doen en mij een bepaalde meerwaarde ( kan ook een gevoel zijn, een gezellig praatje of tips) moeten bieden.
Afsluitend vind ik het ook jammer dat de kleine, gezellige winkels het onderspit delven, maar helaas doet heel Nederland daar aan mee, dus betekent dit dat voor het leeuwedeel van de Nederlanders de prijs toch het belangrijkste blijft. Jammer maar waar.
 

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
Tja, toch nog maar even. Het is in de eerste plaats een kwestie van geld en daarna een kwestie van vraag en aanbod. Inmiddels kennen we allemaal de situatie van het kleine dorpje op het platte land. Geen bankfiliaal meer, geen postkantoor, menig winkel verdwijnt daar ook. Niet omdat er in een klein dorpje geen geld te verdienen is, maar omdat er in een klein dorpje niet veel geld verdiend kan worden. Dat is bij grote bedrijven vooral voor de aandeelhouders heeeel erg belangrijk. Laten we wel wezen, Nederland is voor de wereldkaart in een aantal opzichten maar een achterlijk klein dorp. Vraag het maar aan Amerikanen. Om straks en dus ook nu al aan onze spullen te komen moeten! we nu wel een computer hebben van tussen de 500 a 800 euro bij elkaar met printer en zo, en die vervangen we dan zonder veel problemen om de drie jaar waarbij oude computers in wezen op de afvalberg belanden. Ja, dat is met een goed stuk gereedschap toch wel een ander verhaal.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.