Bescherming vogelhuisjes!

Eric55

Actieve deelnemer
6 dec 2015
384
64
N.O Veluwe
Prachtig Leo... Je zit daar in een hele mooie omgeving met al die soorten vogels die wij hier niet zien!
Ook ik heb enkele vogelhokjes of pindapothouders met een aluminium dak van een oud verkeersbord of een stukje trespa, werkt inderdaad erg goed voor rechtaan rechttoe gebruik.
 

Leo Van Der Loo

Post veel
13 apr 2014
1.432
283
Atikokan Ontario Canada
Prachtig Leo... Je zit daar in een hele mooie omgeving met al die soorten vogels die wij hier niet zien!
Ook ik heb enkele vogelhokjes of pindapothouders met een aluminium dak van een oud verkeersbord of een stukje trespa, werkt inderdaad erg goed voor rechtaan rechttoe gebruik.
Eric de vogels hier zijn in het algemeen meer kleurrijker zoals de Cardinaal en Oriool, Blue jay etc, maar ze kunnen niet zingen zoals in Nederland, Ik herinner me de Lijster en Nachtegaal, de Vink en Merels, die in mijn plaats in midden Brabant toen nog volop leefden en zongen, met de Nachtegaal in Mei by volle maan ging dat de hele nacht door, prachtig, allerlei kleine vogels zongen met volle borst, plus het geroep van de Koekoekmet ook zijn gorgelende roep.

Hier in noord Ontario hebben we niet veel soorten, vooral niet in de winter, meesjes en boom klevers plus enkele specht soorten, de Gray jay en de Blue jay, kraai en raaf vliegen rond maar niet op mijn voeder bak of zeer zelden voor een kraai.
 
  • Leuk
Waarderingen: Eric55 en ornament

ornament

Post veel
29 nov 2011
1.741
162
Ik had in mijn vorige huis zo'n 12 vogel huisjes hangen en vond dat het dak altijd het probleem was, niet the zijkanten of de bodem, dus veranderde Ik dat voor een langdurig leven door er aluminium over te bevestigen.

Ik heb hier een foto die dat laat zien, Ik heb verders de bouwwijze aangehouden dat het dak aflopend is en overschietend van de wanden, de wanden overschieten de vloer/bodem, zodoende heb je geen naden waar het water tussen gaat zitten (Ik gebruikte Red Cedar), die huisjes werden elke winter gezuiverd zodat het niet vuil en vochtig was.
Die huisjes gingen jarenlang mee zonder problemen, maar ze moesten wel elk jaar van de bomen af en opnieuw plaatsen de andere plaatsen bleven dus gewoon zitten.

Al de vogel huisjes waren daar in gebruik, hier komt er geen enkel vogeltje in :-(.
Bekijk bijlage 110580

Ik had ook een voeder huis en voor dezelfde reden heb Ik daar een koperen plaat over gemaakt, dat ding is al zeker 30 jaar oud en heb het alleen een keer moeten repareren omdat er een dikke tak op viel.

Ook van Red Cedar planken van mijn oude schutting gemaakt, had het eerst met Glas in groeven voor zaad voer dat er onder naar buiten kon schuiven als de vogels het pikten.

Had altijd een gevecht met de Eekhoorns daar, zij vonden altijd wel een manier om er op te komen en er dan een grote puinhoop van maakte, de Kleine Eekhoorns hier zijn geen probleem op die manier.

Ik moest wel enkele andere voeder gelegenheid maken voor onder andere de Humming birds en ook voor de Orioles.
Bekijk bijlage 110581 Bekijk bijlage 110582
Ik heb toen ook een heel set van voeder bakken gemaakt door koperen pijpen aan elkaar to solderen.
Op die manier kon Ik dus verschillend voer plaatsen met minder gevecht van de vogels, en kreeg ook andere vogels er op die je anders nooit zag.
Bekijk bijlage 110583

Ik heb het hier naartoe gebracht en het word gebruikt, heb het onder tussen dichter bij huis ge bracht zodat we de vogels beter kunnen zien. (een Blue jay er onder, family van de Vlaamse Gaai)
Bekijk bijlage 110584

Dit is de voederbak met het koperen dak en een Eekhoorn (Red Squirrel)

Bekijk bijlage 110585

En met een Specht er aan.

Bekijk bijlage 110586
En ja geen enkel vernis, olie of ander spul er op of aan.
Het is telkens weer fijn genieten van de verhalen uit andere streken.
Bedankt ,Leo

groeten

Ornament
 
  • Leuk
Waarderingen: Eric55

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.