Baptist aan het werk.

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
bij deze dan een paar fotoos van mijn grootste hobby. nu geen meubelen, geen kistjes en doosjes, maar interieur ontwerp en uitvoering in de woonkamer. Ik had het liefste fotoos gestuurd als het af zou zijn maar dat komt later wel een keer. Voor ik begin heb ik een soort algemeen plan, ik bedenk alles aan elkaar als ik bezig ben en ik spring als ik bezig ben regelmatig van de hak op de tak, vaak ook omdat ik een gevoel wil hebben over een ontwerp/vorm en kleurgebruik. Dat is allemaal wel te zien op de fotoos. En ja, ik ben een gelukkig man, mijn vrouw heeft er gelukkig weinig moeite mee. Want dat valt echt niet mee zo'n doe het allemaal zelver in huis.

Attached files
 

Fred*

Actieve deelnemer
3 apr 2008
88
0
woodarts4u.com
Heel kort: Stijlvol, sterk sfeer scheppend. Consequent dezelfde hoeken toepassen verbindt alles met elkaar. Heel goed! Doet me denken aan oude kerken waar in de vormgeving vaak ook veel harmonie te vinden is.
 

schaver

Actieve deelnemer
4 jan 2008
57
2
Ik kan helemaal met de vorige schrijver meegaan. Zie het goed op de eerste foto, dat je de hoeken tusen de muren en de plafonds ook "weghaald"? En dat blauw op de deur, dat is geen proefstukje? Lijkt me ontzettend moeilijk om helemaal in de stijl te blijven, ook met kleur en in combinatie met je meubels en accessoires. Pet af!! Er gaat iets van rust en een rustig ritme van uit. Waar heb je de inspiratie opgedaan?

ps. je zult wel net als mij het moeilijk vinden om de kamer of je meubelen goed te fotograferen, qua verhouding, perspectief en zo. Hebben we geen forumlid die hier een paar tips over heeft?
 

hemski

Actieve deelnemer
31 mrt 2008
280
0
Wauw Dopeling, ziet er goed uit. Heb de foto's goed bekenen en de dtails zijn werkelijk geweldig. Begrijp alleen de kleuren nog niet. Waarom is dat?
 

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
Dit "ontwerp" is ontstaan uit mijn voorgeschiedenis in de meubelmakerij. Daar werkten we regelmatig met organische vormgeving. Voor mijzelf heb ik ook een organische werkwijze ontwikkeld. De opzet is in grote lijnen bekend maar al werkend ontwikkeld de volgende stap zich uit de vorige. Er staat dus niets op papier maar de maatvoering lees ik uit de nieuwe situatie. Alle lijnen van de muren naar het plafond zijn schuine lijnen geworden waardoor je een soort omhulling krijgt en dat voelt in de praktijk ook zo. ik heb heel wat aan mijn diverse interieurs gebouwd en vertimmerd maar dit is uiteindelijk de omgeving geworden waar ik me helemaal goed bij voel. dit verveeld nooit. De wand met de schuifdeuren is een schuine tussenwand geworden naar de keuken zodat ik op deze manier een kast in de keuken kreeg waar ik een grote koelkast in kwijt kon. Voor de kleuren heb ik een kleurenadvies gevraagd bij een specialiste en alleen maar aangegeven dat ik kleuren wilde waar ik me vrolijk bij zou voelen. en ook de kleuren vind ik perfect. In de praktijk probeer ik dat dan wel weer uit. Het blauw op de deur is een proefstukje. Het glas in de schuifdeuren is nepglas in lood maar ik vind de materialen daarvoor heel geschikt. De kleuren moet ik nog verder invullen, die moeten ook nog voller. Tijdens de verbouwing was de woonkamer zelf mijn werkplaats. Ik voeg een foto bij zodat duidelijk wordt dat ik voor mijn ontwerpen wel geinspireerd wordt.

Attached files
 

Fred*

Actieve deelnemer
3 apr 2008
88
0
woodarts4u.com
Ben helemaal onder de indruk van zoveel moois. Nou even niet meer hiervan, want dan raak ik overvoerd;-)
Dank, dank, het doet me goed, alleen de foto's al....
 

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
wat jammer nou Fred, ik wilde er net nog 1267 fotoos uit mijn verzameling op zetten nou ja de volgende keer dan maar weer. : )
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.