Balkje wordt beeldje

Kor

Post veel
10 jun 2012
919
318
Geen zorgen Edwin, ik vind whisky erg lekker om af en toe even van te nippen maar hoef er niet dronken van te worden.

Ja, heel houden wordt belangrijker naarmate er meer tijd in zit. Heb overigens wel de indruk dat nummer 2 een stuk vlotter zou gaan. Het voordeel van zo'n eerste snijwerkje is dat je er de ergste onwennigheid in kwijt kunt.

Ik probeer er op te letten dat alles nog voldoende stevig blijft zolang ik nog ruwe vorm moet snijden. Het definitieve dunschillen stel ik uit tot ik nergens meer echt kracht op moet zetten. Je kunt op de foto met het gearceerde rampgebied duidelijk zien dat de taille op het plaatje op mijn laptop nog wel een stuk dunner is en ook de armen en benen zullen er uiteindelijk nog weer aan moeten geloven. Maar eerst nog iets aan dat grote hoofd doen en zorgen dat ze voeten krijgt.
 

Kor

Post veel
10 jun 2012
919
318
Gisteravond weer een stukje verder gesneden. Ik heb het hoofd wat kleiner gemaakt. Zonder helm is toch mooier.
Vervolgens moest de paardestaart er aan geloven. Dat was geen onverdeeld succes.
Ook de minder oplettende lezer zal direct zien wat het probleem is :cry:

P1030746.JPG

Edwin had er al voor gewaarschuwd... de staart staat dwars op de nerfrichting. Ik dacht dat het wel mee zou vallen...
Het ding brak af terwijl ik de staart laagje voor laagje dunner maakte, zonder er veel kracht op te zetten. Voordeel van een afgebroken onderdeel is wel, dat je er nu van alle kanten heel goed bij kunt :cool:

Daarom heb ik de losse staart eerst maar verder gevormd, terwijl ik de mogelijke oplossingen op een rijtje zette. Eerder in dit draadje heb ik gezegd liever een creatieve oplossing te bedenken dan stukken terug te lijmen, maar omdat dit deel nogal karakteristiek is voor het beeldje besloot ik het er toch maar weer aan te plakken. Houtlijm gepakt en weer weggelegd, hoe zou ik dit een uur moeten klemmen???
Dan liever secondelijm, daarbij kan ik mooi de allerbeste lijmklem voor korte momenten gebruiken:

P1030751.JPG

Deze foto roept wellicht wat vragen op. Hierbij alvast de antwoorden:
* Dit zijn mijn eigen handen
* Ik heb een grote doos nitril wegwerphandschoenen in de schuur
* Het was lekker warm in de keuken, koud in de schuur en al erg laat... Dus...

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat bovenstaande foto vanmiddag in scene is gezet en door mijn echtgenote is genomen. Gisteravond zag het er wel precies zo uit, maar toen was zij al naar bed en kon ik geen foto maken omdat ik met beide handen aan het beeldje zat gelijmd 😊.


Met achterlating van wat huid heb ik mezelf van het beeldje losgemaakt. De staart bleef gelukkig vast aan het beeldje. Er is nog een dun glimmend lijntje dat de lijmnaad verraadt. Met een beetje krabben en schuren is dat straks onzichtbaar (voor derden).

P1030757.JPG

En zo ziet ze er nu uit, vers van de kapper:

Staart gelijmd 3x.jpg

Tussentijdse evaluatie: houtsnijden is leuker dan ik dacht / volgende keer maar eens linde o.i.d. proberen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Joseph en MartijnEHV

Kor

Post veel
10 jun 2012
919
318
een staart die niet wil plakken.
Ja, klopt. Eerst viel hij direct weer los, mogelijk omdat de lijm direct in het kurkdroge hout trok. Nadat ik beide vlakken had verzadigd (een drupje erop en direct met keukenrol afgeveegd) werkte de lijm wel goed. Zekerheidshalve de stukken 2 minuten samengedrukt, daarna zat alles goed vast. Inclusief mijn vingers 😊
 
Hoi Kor,

Soms kan het handig zijn om een object waar iets van is afgebroken eerst verder te bewerken alvorens het gebroken stuk terug te lijmen. Dit advies komt voor jouw nu als mostert na de maaltijd 🙃 ik weet het soms moet bij mij het kwartje lang vallen. :p

Het kan net die ruimte geven waardoor je bepaalde bewerkingen gemakkelijker kunt uitvoeren.

Gr. Edwin
 
  • Leuk
Waarderingen: Kor

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.