Afzuiging met Oneida Cycloon XL

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Athanor

Moderator
6 dec 2015
1.670
28
Leeuwarden
Ik heb de specificaties van Oneida nog even opgezocht, die spreken over een minimale airflow, niet ove een maximum. Wel geven ze een indicatie over de pk’s van de afzuiger tussen 3 en 5 pk. Ik heb de indruk van site van Bill Pentz gekregen dat hij voor de cyclonen een duidelijke voorkeur voor veel zuigkracht heeft.

Fons
 

HoutHans

Actieve deelnemer
1 mei 2012
407
1
Moi Fons,

Dit is een mooie constructie. Je schrijft dat je nog zit te puzzelen met de ton en zakken, maar die zak wordt, als de ton tenminste luchtdicht is, niet in de cycloon gezogen. Ik heb zelf een soortgelijke constructie, met een losse zak in een luchtdichte bak, en die zak hangt er altijd nog net zo als ik hem erin heb gehangen, maar dan natuurlijk met mot erin. Misschien is het een idee om aan de bovenrand van je ton drie verticale draadeinden te maken en aan het deksel drie sleuven waar die draadeinden in vallen zodat je de ton kunt optillen met de moeren die je dan op de draadeinden draait. Ik realiseer me dat het niet erg duidelijk is, maar ik kan proberen het uit te tekenen als je dat op prijs zou stellen.

Groeten,
hans
 

robvansuilen

Actieve deelnemer
29 nov 2018
34
5
Ook hier is de oneida xl aangeschaft. een 2,2 kw ventilator met een debiet van 2500m3 per uur (onbelast) is er ook al. Nu nog een filter...dus als iemand wat weet..graag..oh ja de filteers van HBM voldoen in mijn ogen niet. Zo een van kor lijkt me mooi..is dat een prijzig dingetje?
 

kiesvoorhout

Actieve deelnemer
6 mrt 2008
544
1
Rottum Frl.
www.kiesvoorhout.nl
Filter is geen probleem, hiervoor ben ik in contact met een professionele firma. Ik heb geen idee of de cycloon in werking afneemt doordat het debiet hoger ligt dan de maximum dat de leverancier voorschrijft. Ergens zou ik denken van wel. Dit zou dan weer nadelig zijn op de levensduur van het filter omdat deze dan meer stof in zich krijgt. Vandaar dat ik ook even hier check.

Klopt 4 oneida's zijn goedkoper dan 1 cycloon. Alleen wordt het dan kijken hoe kan ik zoiets maken met een onderdruk systeem. (motor achter het filter.) Daarnaast komt de prijs dan wel in de buurt van een (professionele) occasie felder stofafzuiging, het enige nadeel dat deze nog heeft is het gebrek aan automatische reiniging. Anders was ik daaraan al verkocht.
Stekkestim,

Je maakt me nieuwsgierig, een professionele firma die luchtfilters levert?

Stuur me anders ff een pb, misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen?

Groet,

Kor
 

jelmer

Post veel
10 jan 2009
1.173
21
Fryslân
De filter is al een aantal jaren geleden bij Kor (Kiesvoorhout) vandaan gekomen. Is een filter met een dubbele laag en moet 4000 m3 per uur aankunnen.
Zou je mij de afmetingen van dit filter willen geven? Ik ben nu ook bezig met een soortgelijke opstelling, maar ben op zoek naar een geschikt filter, maar zit met een beperking van de diameter.
 

Athanor

Moderator
6 dec 2015
1.670
28
Leeuwarden
Hallo Jelmer, ik denk dat je het beste even een mail of PB naar Kor kunt sturen, dan heb je het snelst de gewenste info.

Fons

P.S. Doorsnede van mijn filter is 33 cm een hoog 67 cm
 
Laatst bewerkt:

jelmer

Post veel
10 jan 2009
1.173
21
Fryslân
Bedankt voor de afmetingen. Zoiets kan ik wel kwijt. Ik was ook al van plan om Kor een bericht te sturen.

Hoe bevalt de afzuiging tot nu toe?
 

Puff

Actieve deelnemer
30 apr 2018
209
1
Fons,

Je topic nog eens doorgenomen...(ik had hem in t verleden al eens gezien)

Je set-up is zo goed als helemaal zoals ik hem voor ogen heb, dus beter goed gejat dan slecht verzonnen hahaha.
De verschillen zul je in mijn topic wel gelezen hebben denk ik......

Maar vraagje.....zie ik nu goed dat jij vanaf je hoofdleiding een reductie hebt toegepast naar 125 voor je blastgates?
Was dat puur vanwege diameter van je blastgates?
Of zat daar een andere gedachte achter?

Gr,
Danny
 

Athanor

Moderator
6 dec 2015
1.670
28
Leeuwarden
De reductie(s) die je ziet zijn naar enkele dunnere leidingen, een voor de lintzaag naar het tweede afzuigpunt van 100mm, de andere is voor de afzuiging via de beschermkap boven de cirkelzaag de uiteindelijk een opening van 50mm heeft, di gaat ook via een sluitklep van 100mm en een slang van 80mm. De overige afsluitkleppen heb ik met de volle opening van 15mm gemaakt. Tot op heden heb ik daar nog slangen van 125mm op gezet naar de machineopeningen op de Felder en Hammer van dezelfde maat. Bevalt goed, mocht ik toch twijfelen aan de afzuigcapaciteit dan wil ik slangen van 150mm tot aan de machineopening brengen.

Fons
 

karangetang

Actieve deelnemer
17 mrt 2015
328
1
Zeist
Ik wil hier iets op zeggen.

Het hoeft namelijk niet bezwaarlijk te zijn om over te gaan op een kleiner diameter als het maar voor een klein stukje is
Kleinere diameters hebben en hoger weerstand maar op een klein stukje is dat niet veel wel op een lang eind dan telt het op
geribte flexibele slangen moet je wel zo kort mogelijk houden, die hebben een extra hoge lucht weerstand.

Wanneer de verenging op de juiste en vloeiende manier gebeurd dan gaat de lucht in het nauwere deel sneller stromen
Bij ieder huis stofzuiger zit ook zo'n pijpje dat aan het einde is toegeknepen waardoor het lijkt dat hij harder zuigt en in zekere zin is dat ook zo alleen op een kleiner plekje stroomt de lucht dan sneller dat is soms ook gunstig .
 
Laatst bewerkt:

Puff

Actieve deelnemer
30 apr 2018
209
1
Ja precies,
Dat wilde ik graag weten.
Nu wil ik Fons z'n topic niet kapen dus zal de vraag in mn eigen topic stellen zodat we daar door kunnen bomen.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.