Afwerking in pianolak

MvdLeeden

Nieuw lid
1 mrt 2021
15
19
48
Arnhem
Goededag,

Ik wil binnenkort weer een platenspeler bouwen (zie eerdere post https://www.woodworking.nl/threads/platenspeler-garrard-gt-25p.31717/), maar dit keer wil ik met ronde vormen werken. Mede daarom wil ik niet fineren, maar afwerken in pianolak. Dit heb ik nog niet eerder gedaan, kan iemand me wijzen naar een goede bron met informatie over hoe dit aan te pakken? (Of me vertellen hoe het moet natuurlijk)

Mocht dit echt heel erg lastig blijken, dan is wegbrengen naar een specialist overigens ook een optie (indien dit tegen een acceptabele prijs zou kunnen, maar zelf leren heeft de voorkeur uiteraard)

Verder, maakt het naar jullie mening uit of ik MDF of multiplex als materiaal gebruik?

Dank alvast!

Gr.
Martijn
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
3.277
409
Wat versta je onder piano lak? Polyester, 2 K . ouderwets politoeren. Als je gewoon hoogglans zwart met diepte wil, is een zwarte 2K met genoeg lagen blanke 2 K om te kunnen schuren en polijsten denk het simpelst. Naden en houtlijm ga je zien.
 

superfly

Actieve deelnemer
11 mei 2008
61
1
Bussum
Hallo, in de pianoindustrie wordt dacht ik polyurethaan gebruikt om die diepe hoogglans zwart te krijgen. Dat is lastig mooi op hoogglans te krijgen in de hobbysfeer. Ik zou proberen om zwart te lakken en af te lakken met een blanke nitrocellulose hoogglans lak. Dat gebruik ik zelf bij het gitaarbouwen. Hier staat een how to (dat scheelt een lang verhaal) howto-finishing-nitro
 
  • Leuk
Waarderingen: MvdLeeden

Danny1984

Actieve deelnemer
16 mei 2017
723
53
Leeuwarden
Je kan een mooie glans bereiken door ral 9005 te verspuiten op 2k basis.

Ik zou persoonlijk mdf gebruiken, dat kan je spiegeltjeglad krijgen.

Ik zou hem netjes schuren, en dan wegbrengen naar een spuiterij, die spuit hem in de grondverf, en dan in de kleur.

Succes.

Gr Danny
 
  • Leuk
Waarderingen: MvdLeeden

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.