Afvoeren vochtige lucht van een droogkamer

hansie

Nieuw lid
14 jun 2012
5
0
Hallo,
We hebben sinds kort een droogkamer gebouwd (Logosol Sauno, ja, ik zal later de ervaringen delen ;-) ). We hebben de droogkamer binnen in onze werkplaats gebouwd omdat we dan konden profiteren van de restwarmte en de hoeveelheid vochtige lucht zou meevallen volgens de folder van Logosol.
Dat blijkt toch iets meer te zijn dan verwacht... We hebben een rooster aan de logosol kant, daar wordt voornamelijk lucht aangezogen. Aan de andere kant, op ca. 180 hoogte, zit een tweede rooster waar de vochtige lucht uitkomt. Die slaat nu neer op het metalen dak en loopt dan naar beneden op een houden balk.
We hebben niet echt de mogelijkheid om een permanente opening naar buiten te maken (huur). Er it wel een deur vlakbij maar die moet op slot als we er niet zijn.
Dus mijn vraag is hoe we die vochtige lucht dan onschadelijk kunnen maken.

Ik dacht aan de volgende opties:
1. een metalen plaat schuin boven het rooster hangen waarop dan hopelijk de lucht neerslaat en dan in een emmer loopt. (ik vermoed echter dat de meeste lucht erlangs gaat en dat het condenseren niet meer gaat zodra de plaat net zo warm is als de omgeving?).
2. een afvoerslang aan het rooster bevestigen (bv zo'n uitloopslang van een wasdroger), en die in een emmer uit laten komen. Misschien moet er een laagje water in de emmer staan waar de slang in wordt gehangen? en als dit al werkt , mag de slang dan meteen naar beneden of moet hij vanaf het rooster eerst nog iets naar boven (warme lucht stijgt op) en dan pas naar beneden?
3. Variant van 2: geen flexibele afvoerslang, maar een metalen pijp zoals van een ventilatie kanaal? Dan slaat wellicht de stoom al neer in die pijp en loopt dan als water zo in de emmer?

Of zijn er nog andere sublieme oplossingen?

Gr,
Hans
 

Leo Van Der Loo

Post veel
13 apr 2014
1.212
49
Atikokan Ontario Canada
Gebruik een grote auto of vrachtwagen radiateur on de lucht door te blazen (internal) en een ventilator om de radiateur te koelen, zet dit op de vloer waar de laagste temperatuur in de werkplaats is, het water kan uit de afvoer kant lopen met de lucht die er uit komt.
 
Laatst bewerkt:

Superkees

Post veel
17 aug 2017
1.138
96
Voor mijn werk ben ik bezig met een biogasreiniger. Daar zit een warmtewisselaar met een koelmachine in om het vochtgehalte naar beneden te krijgen.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.