Advies gevraagd mbt verbouwen BBQ meubel

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
10.757
2.603
Gaanderen
Deze heb ik vorig jaar gemaakt.
IMG-20210306-WA0000.jpeg
De linker bbq (everdure 4k) is nu voor de tweede keer defect. (elektra bedrading en element doorgebrand, element was niet in gebruik) Ja ik krijg hem omgeruild maar hij gaat eruit. Er komt een stenen kamado in. Deze is een stukje groter. Ik moet er een stuk aanzetten. Daar zit niet het probleem. Ik heb geen zin om een nieuw betonnen blad te gieten. Bepaalde stukken worden erg smal en zijn te gevoelig voor breuk.
Ik wil het linkerdeel vergroten en dan betegelen. Nu dacht ik aan Hout met Q-board of wedi platen maar die kunnen niet tegen hitte. Wie weet wat voor plaat ik hiervoor kan gebruiken. Dus enigzins hittebestendig en moet buiten kunnen en geschikt zijn om op te tegelen. Bij de huidige bbq heb ik geen last van de hitte. Deze is te goed geisoleerd en word aan de buitenkant nauwelijks heet. Ja wel de topvent maar daar loop je toch niet tegenaan.
Die goede isolatie veroorzaakt het elektrische probleem maar dit terzijde.
Weet je een andere oplossing dan hoor ik dat ook graag. Houtenblad is niet de bedoeling. Betoncire kan maar op welke ondergrond.

Ik hoor het wel.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
7 mrt 2015
1.080
336
P'beek
Deze heb ik vorig jaar gemaakt.
Bekijk bijlage 101140
De linker bbq (everdure 4k) is nu voor de tweede keer defect. (elektra bedrading en element doorgebrand, element was niet in gebruik) Ja ik krijg hem omgeruild maar hij gaat eruit. Er komt een stenen kamado in. Deze is een stukje groter. Ik moet er een stuk aanzetten. Daar zit niet het probleem. Ik heb geen zin om een nieuw betonnen blad te gieten. Bepaalde stukken worden erg smal en zijn te gevoelig voor breuk.
Ik wil het linkerdeel vergroten en dan betegelen. Nu dacht ik aan Hout met Q-board of wedi platen maar die kunnen niet tegen hitte. Wie weet wat voor plaat ik hiervoor kan gebruiken. Dus enigzins hittebestendig en moet buiten kunnen en geschikt zijn om op te tegelen. Bij de huidige bbq heb ik geen last van de hitte. Deze is te goed geisoleerd en word aan de buitenkant nauwelijks heet. Ja wel de topvent maar daar loop je toch niet tegenaan.
Die goede isolatie veroorzaakt het elektrische probleem maar dit terzijde.
Weet je een andere oplossing dan hoor ik dat ook graag. Houtenblad is niet de bedoeling. Betoncire kan maar op welke ondergrond.

Ik hoor het wel.
Hi Wim,

Een Kamado wordt, nauwelijks warm aan de buitenkant (vind ik). Zelf heb ik een Kamado Joe, niet ingebouwd overigens. Hij voelt warm aan maar je brand jezelf niet.

Als er een randje lucht omheen zit dan zou het me verbazen dat het beton/wat dan ook door de warmte zou breken of scheuren of in iedergeval niet meer dan met de Everdure 4K.

Een tegelmozaiek lijkt me wel mooi :)
 

BergenB

Actieve deelnemer
14 apr 2020
26
8
Idd - een goeie kamado wordt niet veel meer dan handwarm - tenzij je er pizza op gaat bakken - en dan nog. Ik zou daar denk ik niet over in zitten.
Weet niet wat jullie voor kamado hebben, maar ik heb een Big Green Egg en daar kan je echt je handen niet opleggen zelfs al staat ie de hele dag op 100 graden met een varkensnek erin. Heb hem een keer, voordat me buitenkeuken af was op het houten dek laten staan tijden het bbq-en en daar zat een mooie schroeiplek in naderhand. Heb het werkblad nu zo'n 3 a 4cm vrij van de BGE en dat levert idd geen probleem op.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hiertebreeddaartelang
7 mrt 2015
1.080
336
P'beek
Weet niet wat jullie voor kamado hebben, maar ik heb een Big Green Egg en daar kan je echt je handen niet opleggen zelfs al staat ie de hele dag op 100 graden met een varkensnek erin. Heb hem een keer, voordat me buitenkeuken af was op het houten dek laten staan tijden het bbq-en en daar zat een mooie schroeiplek in naderhand. Heb het werkblad nu zo'n 3 a 4cm vrij van de BGE en dat levert idd geen probleem op.
Ik denk een hogere pijngrens en iets meer eelt misschien :)
 

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
10.757
2.603
Gaanderen
Het gaat denk ik de monolith lechef pro 2 bbq guru inbouw worden. Ja die everdure wordt niet heet. Gezien de afmetingen wil ik de ruimte tussen tafel en BBQ zo klein mogelijk houden. Mozaiek gaat het zeker niet worden.
Ik denk dat ik fermacell neem. Even vragen of dit waterbestendig is. Dan nog de keuze tegels of betoncire.
Er zijn twee dingen die ik er regelmatig op doe Piza op ruim 300 gr en low en slow op 120 gr. Die laatste is geen probleem. Ik zal een informeren bij de leverancier wat de temperatuur van de buitenkant van het ei wordt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hiertebreeddaartelang
7 mrt 2015
1.080
336
P'beek
Het gaat denk ik de monolith lechef pro 2 bbq guru inbouw worden. Ja die everdure wordt niet heet. Gezien de afmetingen wil ik de ruimte tussen tafel en BBQ zo klein mogelijk houden. Mozaiek gaat het zeker niet worden.
Ik denk dat ik fermacell neem. Even vragen of dit waterbestendig is. Dan nog de keuze tegels of betoncire.
Er zijn twee dingen die ik er regelmatig op doe Piza op ruim 300 gr en low en slow op 120 gr. Die laatste is geen probleem. Ik zal een informeren bij de leverancier wat de temperatuur van de buitenkant van het ei wordt.
Vergeet dan niet dat ie 140kg weegt.... (andere wieltjes?)
 

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
10.757
2.603
Gaanderen
Andere wielen is niet nodig. Nylon wielen diameter 150 mm. Dat is minimaal 150 kg per wiel. Zitten er nu 4 op en dat worden er misschien 6. Ik heb er bouten onder gemaakt voor het geval die iets zou doorzakken. Waar zelfs als ik er op ga zitten gebeurt er niets.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.