Aanslag

R de Gelder

Actieve deelnemer
26 jan 2017
140
0
Ik gebruik als aanslag op mijn afkort opstelling de Festool aanslag van de Precisio vlehgel maar deze is te licht bevonden als er wat zwaarder hout tegen aan komt, iemand een suggestie?
 

Hiertebreeddaartelang

Actieve deelnemer
7 mrt 2015
514
66
P'beek
Even een fotootje?

Ik denk dat je bedoelt dat de aanslag wegbuigt wanneer je zwaardere stukken hout zaagt.

Bij de MFT geleider zit nog een extra bevestiging om dit tegen te gaan.
Andere mogelijkheid is om er een extra stuk multiplex/mdf of wat dan ook nog tegenaan te zetten om de stijfheid te vergroten wat dan mogelijk ten koste gaat van de maximale zaagbreedte.

Misschien zit ik er naast en zodoende zie ik het fotootje graag tegemoet.
 

peter vh

Actieve deelnemer
1 jun 2015
177
15
Daarom werk ik veel op een Inca Major,er staat ook een Festool CS50 Precisio maar dat is kauwgom kwaliteit vergeleken met een Major.
 

R de Gelder

Actieve deelnemer
26 jan 2017
140
0
opslaan foto gaat niet lukken, heb een mooi systeem gevonden bij de tech-specialist maar voor de eenvoudige versie ben ik dan €195 armer, ik zoek iets met een rail/koker/hout oid van minstens 2500mm met 2 blokken en die opklapbaar zijn, bij Kreg hebben ze ook een mooie systeem maar dan krijg je 4 stukkenrail/koker van 600mm mijzelf kenende gaat het irriteren als het verschuiven hapert en de eerste aanslag ziet er zwak uit.
 

klauterkamer

Actieve deelnemer
21 dec 2014
209
7
culemborg
als het een vaste opstelling is kun je aluminium extrusie balken kopen. Die zijn online te vinden met link en rechts plakmeetlint en aanslagen. Zijn super robuust. (Kan alleen effe geen link vinden).
 

R de Gelder

Actieve deelnemer
26 jan 2017
140
0
171041268.jpgHierbij de foto van mijn opstelling met Festool aanslag het meetlint zit reeds in het blad verzonken, ik hoop dat het nu goed is gegaan met het laden van de foto, ik heb toch wat anders gedaan heb nml 1 van de 2 de aanslagruiters van mijn Hammer b3 gebruikt met dit voorbeeld van een stuk Merbau 2 regels gemaakt conform de maten van de Hammer zaagbalk.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.