2 kleine schaaltjes en een kandelaar

Houthasses

Actieve deelnemer
22 okt 2010
589
0
www.youtube.com
Laatste werkjes.

Tevens een experiment met een nieuwe afwerkingsmethode. Ipv 1 laag 'whiping varnish' (50% PU lak + 50% lemon oil) per avond, nu 1 laag per anderhalf uur. Die truc las ik laatst, als de vorige laag nog niet uitgehard is kan je de volgende er al op gooien. Op die manier kan ik per dag 5 tot 7 dunne lagen aanbrengen zonder te hoeven schuren. Een groot voordeel (afgezien van de tijdswinst) omdat elke keer schuren toch weer de lichtstralen blokkeert.. En dat gaat tegen mijn zoektocht naar de 'perfecte' afwerking in. :p En het werkt zo te zien, de lagen zijn weliswaar dun, maar erg helder.

Eerst een vrije vorm kandelaar uit het prachtige Gouden regen. Ik had eerst zilveren cups maar dat leek voor geen meter bij de warme kleuren, dus met dank aan dit forum via Hobby klok gouden cups gekocht. Lijkt veel beter zo. Geschuurd tot 320, daarna Danish oil 2x, daarna verder naar 500 en 5 keer de 'wiping varnish' eroverheen.


En nog 2 kleine schaaltjes. Die zijn qua vorm en formaat niet bijster bijzonder, maar wel het gebruikte hout. De eerste is een kleine Berkenvergroeiing die ik uit het bos gezaagd had. De boom was al lang dood, en dat geeft extra mooie structuren in het hout. Als hout 'besterft' wordt het alleen maar mooier. Oa boorgaatjes van beestjes, spalt, chaotische nerf en wat ik vaker zie bij afgestorven berkenhout een geweldig vlampatroon vlak onder de schors. :shock:
Geschuurd tot 320, daarna Danish oil 2x, daarna verder naar 500 en 7 keer de 'wiping varnish' eroverheen.


En nog een klein schaaltje uit de andere vergroeiing, Eikenhout dit keer.
Ook de stobbe waar deze af kwam was al lang dood. Ook hier beesten gaatjes, stukken ingekapselde schors en een type chaotische nerf die ik niet vaak zie, waar het om elkaar heen gedraaid zit. Een probleem is wel dat het mooie hout aan de onder en achterkant zit.. :roll: Dat had ik niet verwacht, maar bij een volgende eikenvergroeiing zal ik daar op letten.
Afwerking zelfde als de andere schaal.


Ik voeg ook nog even wat extra houtporno toe van de nervatuur. :?

Attached files http://woodworking.nl/upload/attachments/27048=5232-IMG_8217 (Custom) (Large).JPG http://woodworking.nl/upload/attachments/27048=5233-IMG_8221 (Custom) (Large).JPG http://woodworking.nl/upload/attachments/27048=5234-IMG_8228 (Custom) (Large).JPG
 

joppe

Actieve deelnemer
21 mei 2010
255
0
Apeldoorn
Wat te zeggen mooi, mooi, mooi. Telkens weet je het het hout te laten spreken.
Vooral de schaaltjes vind ik erg mooi.

Groet Jos
 

RPknikker

Nieuw lid
4 mrt 2011
23
0
www.rpknikker.com
Die kandelaar vind ik echt mooi geworden!!! :eek: Ben pas nieuw op het forum en ben ook nog wat aan de jonge kant. Is dat hout met een soort lak geverft of is het iets ander's? Als mijn moeder deze in de winkel zag liggen / staan hat ze er meteen een paar megenomen Ha Ha!

Ga zo door!!!
 

Houthasses

Actieve deelnemer
22 okt 2010
589
0
www.youtube.com
Max Moerings zei:
Heb je misschien nog fotootje van jouw zaag? en werkstuk eventueel :mrgreen:

Ik heb de Stihl MS200 backhandle in eigen bezit, en leen soms een grotere Husqvarna zaag. :)
2 video'tjes hier, de rest staat op mijn Youtube kanaal, zie link onder bericht.
[MEDIA=youtube]6vVMYKhK2Qs[/MEDIA]
[MEDIA=youtube]fnytUo98014[/MEDIA]
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.111
85
Terkaple
www.woodworking.nl
Wat maak je toch mooie dingen Wouter, of nog beter, wat heb je een goed oog ontwikkeld voor het bijzondere hout wat onder de bast schuilt. Die schaaltjes zijn kleine juweeltjes :D !

@max moerings, als je reactie op je postings krijgt, moet je er daar ook op reageren en niet op een andere posting van degene die bij jou reageert. Zo houden we de info die bij elkaar hoort, ook bij elkaar en blijven de postings leesbaar ;) .

jaap
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.