Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 38
 1. #1

  Huis (laten) bouwen - kan dat met beperkt budget

  Aangezien er veel hobbyisten hier zitten durf ik deze vraag hier wel te posten

  Wij zouden wel eens willen verhuizen naar wat groters
  Dan zijn er een paar opties, een bestaand huis, nieuwbouw (kant en klaar) of een huis (laten) bouwen

  we hebben wel wat kavels gezien die we interessant vinden (ca 330 m2 met een prijs van 130.000 euro)
  we zouden max rond de 250.000 willen uitgeven (voor de grond en het casco)

  Een beetje rondsurfend kwam ik wel bedrijven tegen die een huis bouwen voor tussen de 100 en 125K (incl hijen, dat moet hier wel)

  Is dit realistisch, moeten we nog op onbekende posten rekenen ?

  Hebben jullie tips, of weten jullie bedrijven die wellicht nog scherper bouwen ?!
  Met een hamer past alles...

 2. #2
  De prijs zal afhangen van de grootte van de beoogde woning. Hoeveel m3 zit je aan te denken?
  wil je zelf ook nog werkzaamheden verrichten (casco/casco+) of moet het compleet afgebouwd zijn?

 3. #3
  wat ons betreft wind/water dicht (buitenmuren, steunmuren, deuren, ramen, dakpannen, buitenmetselwerk)

  Binnenwerk (muren, elektra, water, gas, deuren/kozijnen) die doen we zelf (ik heb een hele lieve/handige vrouw )

  Woonoppervlak zouden we graag 160m2+ zien
  Met een hamer past alles...

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302
  Vroeger was ik lid van VIBE, vereniging voor bio-ecologisch bouwen , daarin stond ooit een reportage over een nieuwbouw huis van +-100000 euro, volledig voorzien van alle comfort met zonnepanelen en zonnenboiler. De bouwheren hadden in verhouding veel geïnvesteerd in de architect. Zorgen dat alles tot in de puntjes doordacht was. Hierdoor konden ze een "mooi" huis bouwen met een beperkt budget.
  Veel hangt ook af van de techniek: traditioneel, houtskelet, strobouw, staalbouw. Ik ken mensen die een staalbouw woning lieten ontwerpen, maar toen de plannen klaar waren bleek de staalprijs enorm gestegen,met dank aan de chinezen die plots enorm veel staal nodig hadden .....
  Verder zijn er de laatste 10 jaar veel netwerken rond ecologisch bouwen van de grond gekomen. Mensen komen gratis helpen op je werf om ervaring op te doen,er zijn nu eenmaal zaken waarvoor je beperkte kennis nodig hebt met maar veel mankracht.

  In Vlaanderen gebeurt het nogal eens dat de kostprijs van een huis een paar 10 000 euro's uitloopt. Ik begrijp dat je er een beetje naast kan zitten, maar een huis bouwen is geen "rocketscience",al laten ze je dat graag geloven.
  Je laten omringen door de goede mensen ook als die meer kosten op korte termijn, kan veel geld besparen op termijn.

  In België bestaat er een reeks boeken : " Belgisch Budget Bouwboek".
  Misschien kan je hier ideeen opdoen.

  Over strobouw:http://www.baubiologie.at/wp/strohba...ohbaugalerien/

  In de galerie kan je huizen aanklikken waarbij de kostprijs per m² woonoppervlak word gegeven.

  Groeten,

  Geert

 5. #5
  Je hebt het dan over casco+ met een inhoud (als je zo efficiënt mogelijk bouwt) van ca. 500-550M3.
  In HSB moet 100-125K dan zeker te doen zijn, traditioneel warschijnlijk ook wel. De uiteindelijke prijs zal afhangen van het ontwerp (catalogus of vrij), efficiëntie van het ontwerp, waar het gebouwd moet worden.
  Als je aan kunt geven waar het ongeveer moet komen kan ik je misschien wel wat tips geven.

 6. #6
  Mijn broer heeft 2x zelf gebouwd en daarbij zelf als aannemer gefungeerd. Je moet alleen alles goed plannen. Er zijn genoeg zzp'ers om in te huren. Ik denk dat ze zo in de rij staan: heier, metselaar, stukadoor, timmerman, elektricien en loodgieter. Je kan in elk geval zo bakken geld besparen, zeker als je ook nog eens zelf de spullen gaat inkopen.
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 7. #7
  De reden dat het duurder is om het door een aannemer te laten doen ligt voor een aardig deel in het feit dat er een hoop tijd in gaat zitten en dat er een brede kennisbasis nodig is. Daarbij kun je het overzicht op de kosten makkelijk verliezen omdat je dingen vergeet.
  Het kan, maar dan moet je wel zelf (om maar wat te noemen) laten uitzetten, kalendering regelen, wapening keuren, tekeningen controleren, installateurs coördineren etc, etc. Als je daar kennis van hebt en tijd voor hebt kan het prima, maar als je die tijd anderszins ook nuttig kunt gebruiken is je netto voordeel misschien kleiner dan je denkt.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door O Peatey Bekijk Berichten
  Mijn broer heeft 2x zelf gebouwd en daarbij zelf als aannemer gefungeerd. Je moet alleen alles goed plannen. Er zijn genoeg zzp'ers om in te huren. Ik denk dat ze zo in de rij staan: heier, metselaar, stukadoor, timmerman, elektricien en loodgieter. Je kan in elk geval zo bakken geld besparen, zeker als je ook nog eens zelf de spullen gaat inkopen.
  als die in de rij gaan staan, heb ik weinig vertrouwen in hun kunnen Mijn ervaring leert me dat de goeie vakman weinig tijd heeft en dat je dus ver van tevoren moet inplannen.

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Wij hebben ons huis in 93/94 gebouwd. Bij toeval kreeg ik de mogelijkheid een kavel te kopen. Wel binnen 7 dagen beslissen. Dag 1: Met een bevriende bouwcalculator programma van eisen opgesteld en de daarbij behorende hoeveelheid m3 ingeschat. Dag 2: Opdracht gegeven versneld de Intussen jaarcijfers van mijn 1,5 jr oude onderneming gereed te maken, waarop mijn boekhouder aanhaakte en ook mee ging doen. Dag 3: College van B&W schortte een verkoopbeslissing van 'onze' grond aan een projectontwikkelaar op. Dag 4: twee architecten een 'kans' gegeven een voorstudie op basis van PvE te maken. Dag 10: plan van eerste architect gezien. Dag 11: plan van tweede architect gezien. Deze had ook al een 1:100 maquette van zijn plan bij zich. Dag 12: Architect 2, de winnaar, ging langs bij de welstandscommissie, die 1 keer per maand vergadert. Wanneer ga je bouwen, vroeg de commissie.
  Vervolgens duurde het wat langer, bouwtekeningen + bestek laten maken, samen met architect 3 aannemers bezocht, 1 gekozen en een offerte laten maken op basis van open voorcalculatie/fixed price. Hij bouwde met 4% winst- en risicoopslag. 17 september ging de eerste paal de grond in, 27 maart woonde ik er: 550m3 woonhuis, 220 m3 kantoor en 55m3 garage.

  Het kan dus zeker. In dezelfde tijd dat wij bouwden werden op de naastliggende kavels door genoemde projectontwikkelaar drie woningen gebouwd. Die hadden een verdieping minder en waren een ton (guldens) duurder. Deze man was niet blij. De grond was niet verkaveld toen wij kochten, eht was een strook van 75x25,5m. Buurman en ik kochten 16,10 meter en 134 meter. Toen kon hij nog maar 3 huizen kwijt ipv 6.

  Verkijk je niet op de bouwrente. Zeker als je casco laat bouwen en zelf de afwerking doet, dan heb je een tijd dubbele woonlasten.

  Succes! Karel
  Laatst gewijzigd door houtenklaas; 13-01-14 om 12:37.

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SamPonette Bekijk Berichten
  als die in de rij gaan staan, heb ik weinig vertrouwen in hun kunnen Mijn ervaring leert me dat de goeie vakman weinig tijd heeft en dat je dus ver van tevoren moet inplannen.
  Sam: de situatie in NL is wat anders dan in B. Hier zijn veel zzp'ers die graag klussen hebben. Ze gaan zelfs van hieruit naar jullie omdat daar nog veel meer gebouwd wordt dan hier. We waren afgelopen mei in Kluisbergen. Op de camping stonden een aantal trekkershutten, die bewoond werden door zzp'ers uit Arnhem. Ze werkten 4 dagen van 10 uur van maandag t/m donderdag in de bouw. In NL kwamen ze niet aan de bak en de salarissen in B waren ook nog hoger.
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top