Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 7 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 66
 1. #1

  Hoe zit jullie gereedschap wand in elkaar ??

  Zoals bij mijn werkbank ook het geval was mis in hier de nodige kennis en daardoor creativiteit
  Daar wil ik jullie vragen hoe zit jullie gereedschapwand in elkaar ?
  Ik zou over de hele breedte (280cm) gereedschap kunnen ophangen, maar hoe

  Ik zou graag foto's zien van jullie oplossingen
  Dat mogen kant en klaar systemen zijn maar ook eigen maaksels

  Alvast bedankt
  Met een hamer past alles...

 2. #2
  Moi Toxiq,

  Ik heb een plank 18 mm underlayment gepakt en daarop (terwijl hij lag) mijn gereedschap gelegd op een zo slim mogelijke manier. Toen heb ik alles afgetekend en met een combinatie van deuvels en plankjes met sleuven erin alles opgehangen. Ik gebruik dit alleen voor mijn niet-houtbewerkingsgereedschap. Mijn houtbewerkingsgereedschap zit in twee grote lades onder mijn werkbank. Als je wilt kan ik daar wel een foto van maken.

  Groeten,

  Hans

 3. #3
  Een breedte van 280 cm is best wel groot, ik heb een bordje van 122 cm en daar kan ik eigenlijk alles wel op kwijt. Los daarvan, kijk welk gereedschap je het meest gebruikt en hang dat op de meest bereikbare plaats. Aan de uiterste kanten hang je gereedschap dat je niet zo vaak gebruikt en doe gereedschap wat je echt zelden gebruikt niet eens ophangen, doe dat in lades of zo.

 4. #4
  Maak het in elk geval flexibel. Zo heb ik voor alle beitels, schroevendraaiers, raspen ed gewoon een paar latjes tegen de muur geschroefd waar ik ze willekeurig achter kan steken. Niets zo irritant als een prachtige systeemwand maken voor al je gereedschap en dan een nieuw setje beitels voor je verjaardag te krijgen.

  Zoiets dus:

 5. #5
  Ik heb een gereedschapswand van 2m50 hoog en 5m40 breed. Ik heb achter mijn werkbank gewoon hier en daar wat spijkers schuin in de (underlayment) wand geslagen. Daarbij nog een plank van pakweg driekwart meter bij een centimeter of 5 met een paar sleuven erin waarin ik mijn beitels kan hangen.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561
  Ik heb zelf twee platen van 60 bij 120 cm 1/2" multiplex met klampen (French cleats) aan de muur hangen. Voor de meeste gereedschappen heb ik steunen gemaakt zodat het er makkelijk uit te nemen is. Dan kan je het ook weer makkelijk in terug doen. Het meest gebruikte gereedschap moet het makkelijkst te bereiken zijn. Zorg er ook voor dat je bij het uitnemen niet met je hand langs scherpe voorwerpen hoeft te gaan. De rest van het gereedschap ligt in lades waar elke lade een specifieke soort gereedschap herbergt. Hoe makkelijker iets op te bergen is hoe eerder je geneigd bent het ook daadwerkelijk op te bergen. En omdat ik vrij slordig ben en snel van de ene klus op de andere spring lijkt het soms wel of er een vrachtwagen een lading gereedschap over m'n werkbanken heeft uitgestort.
  Als je flexibel wilt zijn zou je een dikke kwaliteit gaatjes board kunnen overwegen. Dat heb ik ooit eens gedaan en dat voldeed goed. Ik had het op een lattenframe geschroefd dat aan de wand hing. Zodoende kon ik van achteren steunen vastschroeven en naar believen verplaatsen. Als je clips kunt vinden die je in de gaatjes kan steken kan je alles van voren monteren. Maar het belangrijkste is overzicht en gemak bij het uitnemen.

 7. #7
  Bedankt voor de reacties, ik heb hier een paar ideeen uitgefilterd, oa van Seek om dingen te maken waar je makkelijk het gereedschap achter steekt.

  Wat me zeer aanspreekt is wat WR1944 is zijn post noemt: French Cleats.
  Ik vond op internet oa deze afbeelding en dan spreekt me aan  Vd week maar eens een stapel stroken zagen
  Met een hamer past alles...

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.633
  Ik ben ook bezig een gereedschap in mijn nieuwe werkplaatsje een plek te geven en heb oa dit forum afgestruind om ideeen op te doen.

  Tenslotte gekozen voor een zo flexibel mogelijk systeem met deels French cleats en deels latjes waar je zaken achter kunt steken ( zoals op de foto van Seek). Ik geloof dat bij mij alleen een systeem werkt waarbij ik het geeedschap makkelijk weer terug kan hangen en waarbij de ordening makkelijk is te wijzigen. Anders blijft het te lang op mijn werkbank slingeren.

  Dit geheel bevindt zich op een bord met twee uitklapbare zijflappen zoals bij de ouderwetse schoolborden. Het middenbord is 80 hoog en 120 breed. De zijflappen zijn 60 breed. Dit geheel staat op twee staanders met er onder wielen. Ik denk dat voor mij verrolbaarheid van nut is; ik heb een kleine werkplaats.

  in werkelijkheid is het ontwerp wat ingewikkelder en is het geheel ook nog eens ingepakt in isolatielaag en wel zo dat bij inklappen van de zijpanelen een gesloten kast ontstaat die met een gloeilampje vorstvrij en condensvrij wordt gehouden (mijn gehuurde werkplaatsje is te vaak ongestookt en matig geventileerd).

  mvg
  klaas0639


  PS: Maar.... Ik heb alleen nog maar het ontwerp en de materialen, moet het nog even bouwen)
  Laatst gewijzigd door klaas0639; 15-11-13 om 21:46.

 9. #9
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door klaas0639 Bekijk Berichten
  die met een gloeilampje vorstvrij en condensvrij wordt gehouden
  Ben je niet beter af met een goedkope electrische ontvochtiger (Pelletier) Die geeft ook warmte en haalt actief de condens weg.

 10. #10
  Athanor
  Guest
  Ik heb gebruik gemaakt van een geïsoleerde wand, welke functie niet meer nodig was, de isolatie verwijdert en daarin kastjes gemaakt waarin gereedschap boven de werkbank wordt opgeborgen.

  Fons


  IMG_0055.jpg

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top