Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2013
  Locatie
  Drenthe/Groningen
  Berichten
  286

  Knikkerbaan en Zandloper : projecten uit het verleden

  Leuk om deze even te delen, weliswaar projecten die wat los staan van de echte houtbewerking. Deze zijn allebij in het verleden gefabriceerd toen ik +-15 jaar oud was.

  Een zandloper van resthout, (PET)flessenkoppen, touw en papagaaienzand (dat is lekker fijn, anders stroomt het niet).

  IMG_0206.jpg


  De knikkerbaan is andere koek, gemaakt van een kilometer ijzerdraad (niet echt, maar wel veel :P), Een oude emaille lampekap, Kattenbelletjes, De slang van de wasmachine, Messing scheepskatrolletjes, Kapotte lampbal en het belangrijkste: Het klankmechaniek van een klok (rechts onderin te zien, bruinig apparaatje).

  IMG_0207.jpg

  Er zijn in totaal 3 verschillende banen die de knikker kan afleggen. Alle verbindingen zijn gesoldeerd of ondersteund door stukken hout. Ik heb geprobeerd de werking op video vast te leggen, maar kreeg niet goed in beeld wat er allemaal met die ene knikker gebeurt onderweg. Om te begrijpen hoe alles werkt is er dan ook maar 1 oplossing: Zelf een knikker erin gooien en met eigen ogen zien waar de knikker zijn rustplaats weer vindt.
  Laatst gewijzigd door Douwe; 01-09-13 om 22:26.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top