Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: ESCULAAP

 1. #1

  ESCULAAP

  Geïnspireerd op een esculaap: gedraaide druppels van taxus van 250 jaar oud, gebogen gouden regen en Ø 8 mm messingstaven.

 2. #2

  Re: ESCULAAP

  Een schitterend voorwerp! De gebogen spiralen uit goudenregen, hebben die de vorm zoals ze op het voorwerp zitten, maw heb je ze zo spiraalvormig gedraaid, of zitten ze er onder spanning gebogen op?? Houtdraaiers zijn volgens mij nog eerder geneigd om sierlijke voorwerpen te maken, dan meubelmakers. Daar moet het werkstuk veel vaker een nuttige functie hebben. Ik hoop dat we nog veel meer van dit moois krijgen te zien en ook hoe het gemaakt wordt.

 3. #3

  Re: ESCULAAP

  Prachtig werk van AlbertjanRoukema. Ik ben zelf meer met kasten en tafels bezig en kan dan ook wel jaloers zijn op het maken van zulke kunstvoorwerpen. Misschien eerst maar een paar kunstzinnige kistjes?

  Hieronder een hele mooie vaas van Bill Ooms uit blokjes opgebouwd en dan gedraaid. Deze vaas stond een paar maanden geleden in FineWoodworking. En ook een filmpje van Ray Allen, die ook gespecialiseerd was in segmented woodturning.

  Ray Allen's filmpje http://<iframe class="restrain" titl...="0"></iframe>

  [attachment=0]vase bill ooms.jpg[/attachment

  Attached files

 4. #4

  Re: ESCULAAP

  ik ben ook meer van de kasten en tafels, maar dit vind ik ook wel heel erg mooi!
  Bas

 5. #5

  Re: ESCULAAP

  Ik kies meestal voor ander hout
  Maar eerlijk is eerlijk,.... dit is vakwerk!
  Brengt mij direct op het idee de houtdraaibank weer es uit het stof te halen.

  Kor

 6. #6

  Re: ESCULAAP

  Dit vind ik nou KUNST. Daar waar de mens door voldoende beheersing van het ambacht tot vrij scheppen komt en daarmee schepper wordt en het idee, zijn idee tot "levende" werkelijkheid brengt. Leven in die zin dat het in ons weer tot be-leven komt. Heel mooi en heel knap Albert.

 7. #7

  Re: ESCULAAP

  tsjonge, daar wordt je stil van, adembenemende kunst. Houtdraaien, ja, ook zo'n droom om eens te gaan doen. Gingen er maar 14 dagen in een week... :-)

  trouwens mooie woordspelingen dopeling, ook een kunst :-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top