Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Hespenhouder

  1. #1

    Hespenhouder

    Hier in vlaanderen word nu en dan nog al eens een varken geslacht,nu is het zo dat ik via men vader een gezouten gerookte hesp heb gekregen.
    Alleen het afsnijden van zo een lekker lapje hesp valt niet mee,daarom al een beetje op het net gezocht naar een oplossing maar vind niet echt iets in hout om na te maken.
    Zijn er hier onder jullie die me op weg kunnen helpen met een voorbeeld of foto.
    Ik heb hier nog wat beuken planken liggen die zouden kunnen dienen om dit te maken.
    Mvg
    Malefe

  2. #2
    Malefe,

    Eerste vraag ik als zoon van een slager weet niet wat een hesp is dus wat is een hesp.

    Simon

  3. #3
    Senior Member
    Ingeschreven
    May 2009
    Locatie
    Zeeuws-Vlaanderen
    Berichten
    232
    Zoek eens met google afbeeldingen op : pata negra. Dan komen er wel wat houders in beeld.



    Groeten Frank

  4. #4
    Senior Member
    Ingeschreven
    Apr 2008
    Locatie
    Nederweert
    Berichten
    1.179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door simon Bekijk Berichten
    Malefe,

    Eerste vraag ik als zoon van een slager weet niet wat een hesp is dus wat is een hesp.

    Simon
    Hesp is Belgisch voor ham

  5. #5
    Een hesp is een gedroogde ham of de achterbil van een varken

  6. #6
    Moderator
    Ingeschreven
    Nov 2008
    Locatie
    zwolle
    Berichten
    5.933
    Blog Berichten
    1
    Mjam mjam...pata negra.....dat lust ik wel !!
    met vriendelijke groet,
    rick
    http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

  7. #7
    Ah, een houder voor een achterham. Ja, die zie ik zeer regelmatig langskomen (spaanse schoonfamilie), en ik heb er ook al een aantal uit Spanje meegenomen voor mensen. Ze zijn in vele soorten verkrijgbaar in elke supermarkt in Spanje, varieerend van 20-200 euro. Ik heb er zelf ook een keer een in elkaar gezet. Is niet echt moeilijk maar je moet er wel een foto bijhebben, anders werkt het niet. Het principe is dat de ham met zijn 'kont' op een scherpe punt geprikt wordt (bodemplaat) en dat de poot schuin omhoog steekt. Dat geeft het beste snijvlak (Jamon Serano is een religie in Spanje...), en dan kan je het best om de botten heensnijden. De poot wordt klemgezet (heb ik toen met een lijmklem gedaan), want de ham moet je halverwege kunnen draaien (droogste stuk eerst aansnijden).

    Ik heb hem toen van betonplex gehaald (omdat die ham zo vet is), staat niet mooi maar wel praktisch.

    Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      jamon-iberico.jpg
Bekeken:   74
Grootte:   10,0 KB
ID:        312

    Met name de hoogte van de opstaande poot is belangrijk. Als je eens langs komt rijden met zo'n ham laat ik wel zien hoe dat het beste werkt

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top