Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 22

Onderwerp: Koken op hout

  1. #1

    Koken op hout

    Een paar dagen terug waren we een beetje aan het "fun" :x shoppen. In zo'n moderne keuken winkel liep ik tegen een PLANK aan. Hé hout. Een plankje ceder van ongeveer 30 bij 20 cm. 23 euro voor een stukje hout. Er zaten wel recepten bij hoor, zij de verkoper. Thuis gekomen gelijk aan de slag gegaan. Van een mooi stuk red ceder een plankje geschaafd en gezaagd. Met de bovenfrees een jus geultje gemaakt. Oja de recepten vond ik op het WEB. Sávonds een mootje zalm op de plank en in de oven. Heerlijke lucht in huis en een prima smaak.


    Attached files

  2. #2
    oud hout
    Ingeschreven
    Mar 2008
    Locatie
    Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
    Berichten
    3.564

    Re: Koken op hout

    Dat klinkt goed.
    Eh, hoe zag de plank er uit na de bak-exercitie?

  3. #3

    Re: Koken op hout

    Het is eigenlijk geen bakken. Je legt de plank eerst één uur onder water. Door het vocht in het hout is het meer stomen. Ook leg je er ook nog een laagje olie op. Dus eigenlijk "drijft"de vis of vlees op de olie in de stoom van het hout. Door de stoom was de zalm door en door gaar, helemaal roze en boter zacht. Ik plaats straks een foto van de plank :!:

    Tot zover ""koken met sterren"" onee hout

  4. #4
    Moderator
    Ingeschreven
    Nov 2008
    Locatie
    zwolle
    Berichten
    5.933
    Blog Berichten
    1

    Re: Koken op hout

    Dat lijkt me ook wel een goed idee.....Zal eens op zoek gaan naar een stukje cedar......Vis heb ik genoeg...Lekker sausje van de zwolse mosterdmakers erbij......mjam...mjam.....Wanneer kom je ook alweer naar Zwolle ?? hahaha

  5. #5

    Re: Koken op hout

    Zoals beloofd een foto na het eerste gebruik. Ik denk dat de plank wel een keer of 20/30 gebruikt kan worden. Maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Omdat er water in de plank zit kan er eigenlijk geen vet inkruipen, hoop ik



    HUM uit eten in Zwolle. klinkt lekker

    Attached files

  6. #6

    Re: Koken op hout

    Ceder is op zich al heel vettig hoor.
    Mijn vader nam ooit de proef op de som, en legde een blokje ceder enkele dagen in een emmer water met een steen erop, zodat het zeker onder bleef.
    Toen hij het blokje daarop doorzaagde bleek het kurkdroog vanbinnen!
    Dat verklaart ook de duurzaamheid van ceder, want het is een relatief zachte houtsoort...

    Wel een heel leuk idee, misschien dat het er hier ook wel eens van komt

    Steven

  7. #7
    oud hout
    Ingeschreven
    Mar 2008
    Locatie
    Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
    Berichten
    3.564

    Re: Koken op hout

    Bedankt. Ik was eigenlijk meer benieuwd naar de verkolende effecten van hitte op hout.
    Ik denk dat ik hier niet verder kom in het op gemak beluste Amerika dan een gepaneerde visfilet uit de freezer op non-stick aluminium in de oven. Het is wel afzien voor een Europeaan met een keukenprinses als ex-relatie en vele culinaire kilometers in Frankrijk en Italie.

  8. #8

    Re: Koken op hout

    Nou... ik heb in San Francisco heerlijk gegeten. Ik denk dat je gewoon aan de verkeerde kant van de States woont. :-)

    Arthur

  9. #9

    Re: Koken op hout

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944
    Bedankt. Ik was eigenlijk meer benieuwd naar de verkolende effecten van hitte op hout.
    Volgens de originele gebruiksaanwijzing kan je ook op droog ceder koken, dan moet er meer een rooksmaak aanwezig zijn in de vis. Daar wilde ik de plank nog niet aan bloot stellen. Weet je wel hout en vuur

    HG Hguo

  10. #10
    oud hout
    Ingeschreven
    Mar 2008
    Locatie
    Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
    Berichten
    3.564

    Re: Koken op hout

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ArtHarg
    Nou... ik heb in San Francisco heerlijk gegeten. Ik denk dat je gewoon aan de verkeerde kant van de States woont. :-)

    Arthur
    Voor dining out hebben we redelijke alternatieven hier. Gelukkig is er veel Italiaans en Grieks in de buurt en een paar van goede kwaliteit. En ik heb nog vele restaurants te gaan. :mrgreen:

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top