Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: houtdraailes

 1. #1

  houtdraailes

  hallo,

  ik ben een beginnende houtdraaier van 15 en heb nu 2 jaar ervaring op een goedkope draaibank en op school met draaien op wel en goede draaibank, alleen ik wil nu eens goede tips krijgen en goede les.

  wie weet een hout draaier of is er zelf een die in de buurt van utrecht woont?
  want als ik kijk op internet dan die ik alleen maar van die cursussen van 300 of 400 euro voor 10 of 20 lessen en die zijn ook niet bij mij in de buurt volgens mij.

  als ik bij iemand een dagje of zo langs kan komen dan lijkt mij dat erg leuk en zeer leerzaam en ik wil er als het moet ook nog wel voor betalen.

 2. #2

  Re: houtdraailes

  jordi,
  Ik woon niet direct in de buurt, maar Voorhout is via een treinverbinding goed bereikbaar (reistijd 57 minuten) Als het je wat lijkt dan wil ik je wel een dag bezig houden op de draaibank. Laat dan wel even weten wat je wilt zien en wat je wil leren dan kan ik mij daar op voorbereiden. Laat mij even weten of je hier gebruik van wilt maken. Ik reken er geen kosten voor. Voor proffesionele houtdraaiers die les geven in Utrecht zie http://www.houtdraaierijkramer.nl/Home.html en www.christiaanjorg.com

  M.vr.gr. Jan

 3. #3

  Re: houtdraailes

  Jordi, ik kan je de lessen bij Joost Kramer van harte aanbevelen. Heb er veel geleerd.

  Paul

 4. #4

  Re: houtdraailes

  Hallo Jordi,

  Ik heb je een PB gestuurd met daarin het emailadres van een erg goede draaier in Leusden. Ik ben daar ook diverse keren geweest, om de basisprincipes te leren.

  Groeten Wilco

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.564

  Re: houtdraailes

  Misschien niet helemaal on-topic maar mijn lokale Woodcraft geeft regelmatig gratis demo's op het gebied van houtdraaien. Verder kan je je inschrijven voor een cursus voor algemeen houtdraaien of het draaien van bepaalde vormen als schalen, pennen, wijnflesstoppers e.d. Dit kost dan wel wat maar is naast materiaalkosten in de buurt van $75 voor een halve dag. Ik weet niet of dit ook in Nederland gedaan wordt maar het zou een aardige optie zijn.

  Hier is een overzicht van hun cursussen, niet dat je er vel aan hebt maar je krijgt wel een idee.

  http://www.woodcraft.com/Resources/Educ ... 0&State=PA

 6. #6

  Re: houtdraailes

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944
  Misschien niet helemaal on-topic maar mijn lokale Woodcraft geeft regelmatig gratis demo's
  Ja wrijf het maar in dat in de VS veel meer van dit soort zaken zijn dan in ons eigen NL... Zelfs Washington DC heeft een Woodcraft - althans op metro-afstand, 25 minuten van Crystal City / Ronald Reagan Natl Airport... Ik meen Springfield, VA

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top