Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Mooi rood is niet lelijk

  Met een kleine groep houtdraaiers van Radius ( de landelijk vereniging http://www.houtdraaien.com) proberen we meer te begrijpen van houtdraaien en vormgeving. De opdracht voor maart a.s. is het gebruik maken van kleur.
  Ik heb dit geprobeerd in de kleuren rood en zwart met een natuurlijk centrale look.
  De schaal heeft een diameter van 27 cm en is 4 cm hoog. Zeker 10x gelakt beukenhout. Het blanke gedeelte is opgeruwd.
  Lijkt dit wat of zijn er andere suggesties?
  vr.gr. Jan Pranger.

  Attached files

 2. #2

  Re: Mooi rood is niet lelijk

  Prachtige schaal Jan, ik zou hem zo houden. De vorm en verfwerk zijn beide mooi strak.Vooral op de tweede foto komt dit tot uiting
  Wat voor verf heb je gebruikt?
  Vr.gr.
  Nico

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Mooi rood is niet lelijk

  Het kleuren van hout is een moeilijk geheel. Ik heb laatst een DVD gekeken van Jimmy Clewes. Hij vertelt over zijn visie over het kleuren van hout. Kleuren moet iets bijdragen aan een werkstuk en je zou niet kleur moeten gebruiken enkel om het kleuren.

  Ik kan me goed voorstellen dan je een beuken schaal zou willen kleuren. Dit geeft echt wat extra's aan deze schaal. De kleur rood is goed gekozen en past mooi bij het beukenhout.

  Qua vormgeving is het een echte Pranger!! Goed gelukt!!

 4. #4

  Re: Mooi rood is niet lelijk

  Nico/Rick.
  De schaal is gelakt met een sneldrogende autolak. De lak is vrij dun. Je moet dus zeker 10x spuiten voor een resultaat/effect dat lijkt op het Japanse schilderwerk urushi. Als ondergrond gebruikte ik een dekkende primer - ook gespoten. Het hout is geschuurd tot korrel 1200. Het opruwen gebeurde met een messing schuurborstel op de boormachine bij langzaam draaiende draaibank - geeft waaiereffect. Blanke gedeelte afgewerkt met Danish oil.
  vr.gr. Jan Pranger.

 5. #5

  Re: Mooi rood is niet lelijk

  een prachtige schaal.....
  ik wil alleen weten heb je hem eerst gelakt en daarna gedraaid?
  mvgr Wim

 6. #6

  Re: Mooi rood is niet lelijk

  Inderdaad een heel mooie schaal. Maar wat ik me afvraag... Waarom heb je voor autolak gekozen? Is de lak elastisch genoeg om het eventuele werken van het hout op te vangen?

 7. #7

  Re: Mooi rood is niet lelijk

  een auto in de zon zet toch ook uit niet? En bij een botsing met blikschade zie je dikwijls amper scheuren in de lak, enkel krassen meestal. Dus ik zou denken dat het prima kan?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top