Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Even voorstellen

 1. #1

  Even voorstellen

  Hallo allemaal,

  Ik ben Peter,ik ben 47 jaar,vader van 2 dochters en tot 4 jaar terug werkzaam als timmerman in het onderhoud en verbouw,daarnaast was ik meubelmaker en als hobby deed ik scheepstimmeren.
  Omdat ik vind dat veel van het originele timmerwerk verloren gaat of dreigt te gaan verkies ik er waar mogelijk voor om alles met de hand te doen,(de geur tijdens het schaven van een mooi stuk grenen blijft een genot).
  Pen en gat,sponningen lopen,dakconstructies,zwaluwstaarten enz enz,het hele timmervak.
  Vriendelijke groet Peter

 2. #2

  Re: Even voorstellen

  Hallo Peter, welkom.
  Gelukkig iemand die graag met zijn handen werkt, en alles handmatig doet zonder machinale hulp. Ja het pure handwerk, dus ook het echte vakwerk gaat verloren.
  Ikzelf streef er ook na om alles handmatig te doen voor mijn houtdraaiwerk, ga zelfs zo ver dat ik ook boomstammen met de hand doorzaag. Ik heb dus geen haast, en dat in deze jachtige tijd !!
  Ad

 3. #3

  Re: Even voorstellen

  Hallo Peter, van harte welkom op ons forum. Je bent een echte ambachtsman zo te horen, dat maakt me ook nieuwsgierig naar dingen die je al gemaakt hebt. Je schrijft "tot 4 jaar terug", ben je nu niet meer met hout werkzaam?

  jaap

 4. #4

  Re: Even voorstellen

  Hoi Jaap,

  Ik ben sinds 4 jaar uit de bouw en ben chauffeur geworden,totaal wat anders,de reden was dat ik het totaal niet meer naar mijn zin had.
  Ik heb zoveel gemaakt en er zeer weinig foto's van gemaakt,want daar dacht ik niet aan,het was gewoon werk.
  Ik timmer nog steeds en met liefde.
  Heb een huis van 100 jaar oud,dus kan me helemaal uitleven,hiervoor had ik een dijkhuis van ruim 300 jaar,(1680) en heb dat helemaal opgeknapt,het stond niet op de monumentenlijst dus dat gaf veel vrijheid.
  Ik heb er een keuken van massief 150 jaar oud grenen in gebouwd,een slaapkamer gemaakt van oude vloerdelen uit treinrijtuigen,lambrizeringen van eiken,beuken keukenstoelen,een bureau wat uitgeklapt kon worden tot het formaat wat voor mijn vrouw handig was ivm de naaimachine,nu ga ik weer beginnen aan een shaker eettafel waarvoor ik voor het blad gebruikte dikke steigerdelen gebruik,(30 x 5 cm) en daar kan ik dan foto's van maken!!
  En in de bouw,van betontimmeren tot onderhoud en renovatie.
  In 25 jaar timmeren als vak heb ik genoten,maar de bouw is niet meer wat het was,een jonge timmerman vragen om een traptrede met de hand in te krozen is net zo gewaagd als een gokje in het casino,tegenwoordig is het prefab en ze redden het met een hamer en waterpas,als je ze vraagt over een zaag zetten en vijlen kijken ze je aan of het in keulen dondert.

  Groeten Peter

 5. #5

  Re: Even voorstellen

  Mede oorzaak natuurlijk dat er nauwelijks nog praktijklessen gegeven worden op school. Gelukkig is men daar nu wat op aan het terugkomen en hopelijk wordt de oude "ambachtschool" weer in ere hersteld.

  Shadowfax

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top