Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: bal pennen draaien

 1. #1

  bal pennen draaien

  Hoi,
  Iemand ervaring met bal pennen draaien, staan van die pen kits op ebay en pen blanks(hout) iemand dit weleens gedaan?
  Gr

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: bal pennen draaien

  Ik heb dit nog nooit gedaan en zal het waarschijnlijk ook nooit gaan doen (maar je weet het nooit). Hier in Amerika is het vrij populair. Het neemt in de diverse catalogi van de meer serieuze hobbyzaken veel ruimte in. Er worden blanks aangeboden in allerlei exotische houtsoorten alsmede allerlei hulpstukken en de metalen delen, die in de gedraaide hulzen kunnen worden geperst. Daarnaast heb je ook nog andere zaken als wijnfles stoppers en meer draaibaar spul.
  Zie:
  http://viewer.zmags.com/publication/e80 ... 04d178/148
  en verdere pagina's.

 3. #3

  Re: bal pennen draaien

  Mij lijkt het inderdaad ook wel wat om eens te proberen. Ik heb er ooit eens een boek over gekocht via dit forum, en heb ook al onderzocht waar je de benodigde spullen hier kon krijgen. (Baptist en Craft Supplies)

  Ik wil het altijd nog eens proberen, en het komt er vast ook nog eens van, maar wat mij tot nu toe heeft tegengehouden is het feit dat je redelijk wat specialistisch gereedschap en hulpstukken moet aanschaffen om aan de gang te kunnen. Pen mandrel, penboren, en natuurlijk de mechanieken van de pennen, busjes, kleine draaigereedschappen enz enz. Ik heb het eens opgeteld bij Baptist en je bent zo € 120 kwijt en dan heb je nog geen pen gedraaid! Opzich is het niet zoveel, maar ik vond het het iets teveel om het eens "zo maar een keer" te proberen.

  Wat je je ook goed moet realiseren is dat een pen echt heel klein is! De benodigde blokjes hout zijn miniscuul en je kunt niet al te veel variatie in de vorm aanbrengen, zonder concessies te doen aan het confor van de pen. Je kunt wel je creativiteit kwijt, maar dan moet je het vooral zoeken in andere materialen en gesegmenteerde pennen.

  Ik denk dat ik ooit eens een dergelijk setje aan ga schaffen: http://thebestthings.com/newtools/ro...urning_kit.htm

  Niet al te duur, en je hebt direct alles in huis.

 4. #4

  Re: bal pennen draaien

  Ik heb al diverse pennen en vulpennen gedraaid. Je hebt heel snel een leuk resultaat. Het kan echter snel in de papieren lopen maar dat heb je met veel hobby's. Er is best wel veel creativiteit mogelijk.
  Kijk eens op het duitse forum http://www.drechsler-forum.de/
  Op de op deze homepage kan je voor pennen ook bij starbond kijken. Begin met een eenvoudige 7 mm pen.
  Je ziet ze op diverse amerikaanse sites in twee prijsklassen staan. Er zit wel degelijk kwaliteits verschil tussen deze pennen. Passing is vaak iets minder en de inkt ging bij mij wel eens lekken.

 5. #5

  Re: bal pennen draaien

  Inderdaad staan op de Duitse site verbluffend mooie pennen. Daar staan ook goede adressen op waar je "preiswert" benodigdheden kunt kopen. Of kijk anders eens bij:
  www.mein-liebensteiner.de
  Zonder al die hulpmiddelen kun je toch ook mooie balpennen draaien, wanneer je gebruik maakt van die eenvoudige BIC pennen. Daar zit een metalen gedeelte aan waar de schrijfkogel in zit. Dit geeft de mogelijk om een passend gaatje te boren (ongeveer 4 mm) in een te draaien huls. De stift er in lijmen en de houten pen is klaar. Misschien nog een passend sluitdopje draaien. Wel een klein gaatje bovenin voor de lucht om vacuüm bij het schrijven te voorkomen.
  Veel succes.
  vr.gr. Jan Pranger.

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: bal pennen draaien

  Kijk anders ook eens op de site van Phil Irons. Gisteren was er bij mij een pennendraaier om wat hout uit te zoeken. Hij liet me wat dingen zien die ik erg mooi vond!

  Enkele weken geleden kreeg ik een mooie pen van een houtkennis, deze had hij zelf gedraaid. Misschien moet je eens gaan kijken bij iemand die dit wel eens gedaan heeft.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top