bal pennen draaien

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

WR1944

Oud hout
Ik heb dit nog nooit gedaan en zal het waarschijnlijk ook nooit gaan doen (maar je weet het nooit). Hier in Amerika is het vrij populair. Het neemt in de diverse catalogi van de meer serieuze hobbyzaken veel ruimte in. Er worden blanks aangeboden in allerlei exotische houtsoorten alsmede allerlei hulpstukken en de metalen delen, die in de gedraaide hulzen kunnen worden geperst. Daarnaast heb je ook nog andere zaken als wijnfles stoppers en meer draaibaar spul.
Zie:
http://viewer.zmags.com/publication/e80 ... 04d178/148
en verdere pagina's.
 

Wilco Flier

Post veel
28 apr 2008
1.336
2
Omgeving Kampen
www.wilcoflier.com
Mij lijkt het inderdaad ook wel wat om eens te proberen. Ik heb er ooit eens een boek over gekocht via dit forum, en heb ook al onderzocht waar je de benodigde spullen hier kon krijgen. (Baptist en Craft Supplies)

Ik wil het altijd nog eens proberen, en het komt er vast ook nog eens van, maar wat mij tot nu toe heeft tegengehouden is het feit dat je redelijk wat specialistisch gereedschap en hulpstukken moet aanschaffen om aan de gang te kunnen. Pen mandrel, penboren, en natuurlijk de mechanieken van de pennen, busjes, kleine draaigereedschappen enz enz. Ik heb het eens opgeteld bij Baptist en je bent zo € 120 kwijt en dan heb je nog geen pen gedraaid! Opzich is het niet zoveel, maar ik vond het het iets teveel om het eens "zo maar een keer" te proberen.

Wat je je ook goed moet realiseren is dat een pen echt heel klein is! De benodigde blokjes hout zijn miniscuul en je kunt niet al te veel variatie in de vorm aanbrengen, zonder concessies te doen aan het confor van de pen. Je kunt wel je creativiteit kwijt, maar dan moet je het vooral zoeken in andere materialen en gesegmenteerde pennen.

Ik denk dat ik ooit eens een dergelijk setje aan ga schaffen: http://thebestthings.com/newtools/rotur_pen_turning_kit.htm

Niet al te duur, en je hebt direct alles in huis.
 

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
5.390
50
Gaanderen
Ik heb al diverse pennen en vulpennen gedraaid. Je hebt heel snel een leuk resultaat. Het kan echter snel in de papieren lopen maar dat heb je met veel hobby's. Er is best wel veel creativiteit mogelijk.
Kijk eens op het duitse forum http://www.drechsler-forum.de/
Op de op deze homepage kan je voor pennen ook bij starbond kijken. Begin met een eenvoudige 7 mm pen.
Je ziet ze op diverse amerikaanse sites in twee prijsklassen staan. Er zit wel degelijk kwaliteits verschil tussen deze pennen. Passing is vaak iets minder en de inkt ging bij mij wel eens lekken.
 

jan pranger

Post veel
29 jun 2009
1.951
11
www.arstorno.nl
Inderdaad staan op de Duitse site verbluffend mooie pennen. Daar staan ook goede adressen op waar je "preiswert" benodigdheden kunt kopen. Of kijk anders eens bij:
www.mein-liebensteiner.de
Zonder al die hulpmiddelen kun je toch ook mooie balpennen draaien, wanneer je gebruik maakt van die eenvoudige BIC pennen. Daar zit een metalen gedeelte aan waar de schrijfkogel in zit. Dit geeft de mogelijk om een passend gaatje te boren (ongeveer 4 mm) in een te draaien huls. De stift er in lijmen en de houten pen is klaar. Misschien nog een passend sluitdopje draaien. Wel een klein gaatje bovenin voor de lucht om vacuüm bij het schrijven te voorkomen.
Veel succes.
vr.gr. Jan Pranger.
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.371
0
44
zwolle
Kijk anders ook eens op de site van Phil Irons. Gisteren was er bij mij een pennendraaier om wat hout uit te zoeken. Hij liet me wat dingen zien die ik erg mooi vond!

Enkele weken geleden kreeg ik een mooie pen van een houtkennis, deze had hij zelf gedraaid. Misschien moet je eens gaan kijken bij iemand die dit wel eens gedaan heeft.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.