Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Slijpen van gereedschap

  Weet iemand of je je een buil kunt vallen aan het laten slijpen van gereedschap?
  Kun je veel kwaliteitsverschil verwachten?

  Iemand ervaring met de Eestroom in Leeuwarden?

  André

 2. #2
  Athanor
  Guest

  Re: Slijpen van gereedschap

  Hallo Andre,

  Ik laat regelmatig gereedschap slijpen bij Sipke van de Eestroom. Bevalt me goed, hij is een oud meubelmaker die al jaren een gereedschapslijperij heeft en dus "van de hoed en de rand" weet. Beitels slijp ik liever zelf, nu nog voornamelijk via het "Scary-Sharp" systeem, wat al eens in een van de forums besproken is. Maar mijn cirkelzagen laat ik regelmatig slijpen omdat dat het nauwkeurig en splintervij werken bevorderd. Ook de vlakbankbeitels zijn bij Sipke in goede handen, ik heb een extra set bij hem gekocht en zo altijd een scherpe set achter de hand. Mijn freesbeitels en overige bovenfreesbehoren haal ik daar ook en laat ik daar slijpen.

  Groet van Fons

 3. #3

  Re: Slijpen van gereedschap

  Hallo Fons,

  Ik ben ook maar weer eens naar de Eestroom gegaan. Ik laat daar een oud zaagblad en een freesje van Piranha slijpen. Ik had verwacht dat dat niet kon met een zaag van Ferm en dat freesje van Piranha, maar dat viel mee. Sipke zag het wel zitten en had er tussen de schaatsen door wel tijd voor.

  Ik koop ook 2 Stehle zaagbladen bij hem (Zie elders in dit forum).

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top