Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 34
 1. #1

  wat voor camera gebruiken jullie?

  Het valt niet altijd mee om mooie foto's van je werkstukken e.d. te maken. Dat ligt maar zeer ten dele aan de camera, en vaak meer aan de fotograag ops: en zijn handigheid met belichting en perpectief.
  Maar ik ben toch benieuwd wat jullie voor camera gebruiken en hoe je je werkstukken fotografeert.
  Ik heb zelf een Nikon D90 met een 18-85mm lens en een Canon S90. De laatste gebruik ik verreweg het meest en deze maakt met voldoende licht super strakke foto's. De Nikon kan wat meer, is zeker sneller bij een bewegend onderwerp, maar is een groot ding om mee te slepen.

  jaap

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Leuk onderwerp. Ik klik eigenlijk maar wat raak met mijn Canon Ixus 130. Mooi handzaam formaat die vooral makkelijk is wanneer je ergens heen gaat en gewoon wat leuke foto's wil klikken.

  Ik wil de komende tijd me wat meer gaan verdiepen in het maken van foto's. Dit maakt het bekijken van werkstukken en werkmethode een stuk prettiger.

  Tevens wil ik gaan experimenteren met de filmoptie van de camera. Dit ivm filmpjes zetten op youtube enz.

  De meeste foto's maken ik in de werkplaats. Wanneer een werkstuk klaar is is het toch wel leuk om er buiten foto's van te maken.

 3. #3

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Ik heb 2 camera’s. een kleine compact camera van Canon, weet zo even het type niet. En een bijna antieke digitale spiegelreflex van Canon, de 20D. Is inmiddels al bijna 7 jaar oud, maar werkt nog perfect! De compact camera is inmiddels al de 3e in diezelfde 7 jaar.
  Bij de 20D heb ik een 17-105 objectief en een 70-200F4L en een 2x teleconverter. Dus ik hoef niet zo dicht bij te staan of een foto te maken van een werkstuk.
  Tot op heden heb ik maar zeer weinig foto’s gemaakt van mijn ‘werkstukken’. Mede omdat ik het niet echt werkstukken noem, bv gordijnenkoof, hoge plinten of een opbergkast. In de toekomst wil ik meer fotowaardige werkstukken gaan maken.
  De mooiste foto’s krijg je met genoeg daglicht, meestal buiten. Als je binnen moet flitsen is het zeer moeilijk om mooie foto’s te krijgen.

 4. #4

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Ik heb zo'n klik-boem geval van Olympus (SP-800UZ - 14 megapixels). Als het even kan fotografeer ik buiten. Ik zou er meer aandacht aan moeten besteden, want het houtdraaiwerk komt niet altijd goed tot zijn recht - of beter gezegd meestal niet.
  En dan nog natuurlijk die oudere toestellen van Olympus in de kast, die wachten op een liefhebber, die er meer mee kan (camedia - C-750 ultra zoom en de toeter van Olympus iS-1000 compleet uitgerust met alle lensen) of is dit meer iets voor het marktplein?
  vr.gr. Jan Pranger.

 5. #5

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  ik gebruik men canon 550D met 18-55mm lens .
  vaak gebruik ik de voorgeprogrammeerde standen die op het toestel zitten omdat dit tot nu toe meestal een goed resultaat geeft , om s'nachts foto's te nemen gebruik ik de manuele stand.
  meestal probeer ik een mooi effen achtergrond te zoeken en als het zonnetje schijnt gebruik ik deze als belichting.
  en dan om af te werken gebruik ik digital photo professional .
  ben tot nu toe zeeeer tevreden van dit toestel


  groetjes
  ruben

 6. #6

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Ik gebruik voor het "echte" werk een Canon 350 met of een 18-55 of 80-210 lens. Maar het merendeel tegenwoordig maak ik met mijn telefoon. Een nokia N72 die uiterst acceptable foto's maakt voor registratie doeleinden.

  Een citaat van een fotograaf waarvan de kern mij bij gebleven is: Als iedereen eens in elke foto zoveel tijd zou steken als een schilder in zijn schilderij....

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.742

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Mijn camera is een Olympus C-770. 4 megapixels, 10x zoom en naast alle normale eigenschappen heeft deze camera ook nog een afstandsbediening. Ik kreeg deze camera toen ik met de VUT ging. Ik heb er al heel veel plezier aan beleefd, het cadeau was een schot in de roos. Jarenlang heb ik met analoge camera's gewerkt (Canon FT en later een A1). Ik ontwikkelde en vergrootte ook m'n zwart/wit opnamen. Zoals elke rechtgeaarde analoog fotograaf trok ik m'n neus op toen de eerste digitale camera's uitkwamen. Maar toen de kwaliteit beter werd heb ik toch maar een relatief simpele maar goede digitale camera gekocht, want ik onderkende het gebruiksgemak (snel resultaat in digitale vorm).
  Ik besteed relatief weinig aandacht aan de compositie van het onderwerp. Het zijn toch meestal foto's van "in het werk". Maar door m'n jarenlange analoge ervaring zoek je toch automatisch voor een goed standpunt. En je probeert de essentie van de tekst in de foto te laten uitkomen. Dankzij PhotoShop en soortgelijke programma's kan je meer uit je digitale prenten halen dan ooit eerder met analoge fotografie.

 8. #8

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Nikon D300, een tas lenzen en een doos flitsers (is een andere hobby, maar nu even wat minder). Ik neem me nog steeds voor om eens wat mooie houtgerelateerde foto's te maken, maar het komt er niet van. Ik moet overigens nog wel wat foto's van houtkrullen hebben. Toch eens zoeken.

 9. #9

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Ik heb een digitale Kodak C713 met 3x optical zoom met 7 megapixels, maakt best redelijke foto's.
  Een echte fotograaf ben ik niet, heb voor mijn houtdraaifoto's een standaard met daaroverheen een oud wit laken, maak de foto's buiten op het balkon van mijn huis in het daglicht, gaat aardig goed.
  Het is een handig cameratje kun je zo in je zak steken voor vakantie foto's, waar ik hem eigenlijk voor gekocht heb.
  Ad

 10. #10

  Re: wat voor camera gebruiken jullie?

  Ik gebruik ook de Canon 550D. Heb nu al zin om mooie foto's te maken in Noorwegen tijdens de zomervakantie 8-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top