Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Wie is Slop ?

 1. #1

  Wie is Slop ?

  Hallo mede hout liefhebbers, ik wil mij even kort voorstellen.

  Ik ben Jakob, 53 jaar jong, woonachting in het hele hoge Noorden van het land en ons gezin bestaat uit echtgenoot en 2 jongens van 18 en 19 jaar.
  Ik heb o.a. een bouwkundige opleiding gevolgd en in mijn jeugdjaren wat zakgeld verdient bij de plaatselijke timmerbedrijf. Maar voor mijn werk verder niet met mijn handen mooie "houtdingen" gemaakt, maar mijn werk is nog altijd wel bouwgerelateerd. Wel in 1993 een oude schoolmeesterswoning gekocht, bouwjaar 1902. (woonkamers van oorsprong voorzien van lambrisering, panelen, houten blinden, zit vensterbanken ect. maar in de jaren `70 alles weggehaald, tja doodzonde).
  Het hele huis hebben we verbouwd en in oude glorie hersteld, en uiteraard prachtig om te doen en te maken/herstellen die houten versieringen in de woonkamers. Hier heb ik heel veel plezier aan beleefd. In deze tijdsperiode hebben we een verzameling gereedschap aangeschaft, want uiteindelijk goedkoper en ook meer voldoening gaf. Er moest bijvoorbeeld een nieuwe trap komen, bij de aannemer koste dit 2000,= gulden. Ik kocht een metabo bovenfrees + alle hout voor totaal 1000,= en maakte de trap zelf. In de jaren na de verbouwing zijn de machines bijna niet meer gebruikt, te veel andere dingen. Nu de kids zo goed als zelfstandig zijn komt er o.a. weer wat meer tijd. Vorig jaar hebben we een hele kleine oldtimer caravan gekocht. Hier wil ik een compleet nieuwe keuken/inrichting in maken, en jahoor, mijn oude hobby/liefde komt weer bovendrijven: lekker werken met hout. De eerste ruwe schetsen voor de keuken staan al op papier, en de eerste machine aanschaf is ook al weer gedaan: een mooi klein/compacte zaagtafel (ja want de oude is ooit verkocht ivm "in de weg staan") te weten een Bosch TGS 635 met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding waar ik mij eerst prima mee kan vermaken. (Hornbach €350,=, incl. onderframe)
  Bij toeval kom ik dit forum tegen en al "even" aan het lezen geslagen, oftewel hele avond computer op je schoot

  Wat een berg aan informatie en kennis op dit forum waar ik nog veel van kan leren, en ik ga hier af en toe ook mijn ervaringen en klusjes posten.

  Groeten, Jakob

 2. #2
  Welkom Jacob, je gaat hier veel ideeën opdoen.

  De mensen zijn je altijd bereid te helpen met een vraag.

  Succes nog.

  Gr Danny

 3. #3
  welkom

 4. #4
  Welkom!

 5. #5
  Ook welkom!

  Vriendelijke groet, Hans

 6. #6

 7. #7
  Welkom en veel plezier op het forum

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top