Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  452

  ook maar eens voorstellen...

  Hallo, ik ben Patrick, 36 jaar en van beroep witgoed-monteur. Ik struin al een tijdje rond op dit mooie forum en vond het nu wel eens tijd om "uit de kast te komen". Ik heb eigenlijk al heel mijn leven al iets met hout (als hobby) en maak voornamelijk meubels en ander klein spul. Ik heb een leuk werkplaatsje, 7 x 2.5 mtr, met het nodige speelgoed. Ben ooit eens begonnen met het maken van meubels voor ons zelf, een kinderkamer voor mijn oudste dochter en wat tafels en kasten voor in de woonkamer en van het één komt het ander en voor je het weet ben je verslaafd en krijg je opdrachtjes van derden (wat weer erg leuk is om de hobby te bekostigen).
  Momenteel richt ik me wat meer op houtdraaien. Ik heb een HBM450 aangeschaft na wat jaren op een Ferm gedraaid te hebben en dat is een hele verbetering. Wel wat weinig vermogen maar ik kan nu wel hulpstukken als een klauwplaat of boorkop monteren wat weer een keur aan mogelijkheden bied. Als het inderdaad goed blijft bevallen komt er volgend jaar een grotere.

  mvg
  Patrick

 2. #2

  Re: ook maar eens voorstellen...

  Hallo Patrick.
  Van harte welkom op dit forum. En zelfs in meerdere disciplines: meubels e.a. en houtdraaien.
  Dit laatste spreekt mij natuurlijk bijzonder aan alhoewel ik mij ook wel bezondig aan kleinmeubelen en restauraties. Graag zie ik van jou wat foto's van je draaiwerk. Die HBM is inderdaad al een hele verbetering. Veel succes op je verdere houtpad!
  zie ook: http://www.houtdraaien.com voor houtdraaiers in je omgeving.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 3. #3
  Athanor
  Guest

  Re: ook maar eens voorstellen...

  Hallo Patrick,

  Welkom op het forum! Ik ben in het bezit van een HBM 1100 draaibank en deze bevalt mij goed, alhoewel ik niet zoveel draai ops: Maar als schijfschuurmachine doet hij ook goede dienst.

  Ik hoop dat je net zoals veel anderen veel plezier aan het forum beleeft.

  Fons

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  452

  Re: ook maar eens voorstellen...

  @ Jan pranger: ik heb mijn website in mijn onderschrift gezet, hier is wat werk te bewonderen maar helaas niets recentelijks, de draaiwerkjes zijn nog op de Ferm gemaakt.

  @ Fons: dit misbruik zou bestraft moeten worden... Is de 1100 stabiel? Hij lijkt erg veel op een model van Jet die een stuk duurder is en je kan je geld maar 1 x uitgeven

 5. #5
  Athanor
  Guest

  Re: ook maar eens voorstellen...

  Voor het werk dat ik draai, dat zijn geen grote objecten, is hij stabiel genoeg. Volgens mij is het dezelfde machine als de Jet. Maar het kan zijn dat Jet deze op eigen specificaties laat produceren, maar ik denk dat er dan hooguit betere lagers inzitten en misschien aanpassing van de elektrische voorzieningen. Via HBM een betere koop lijkt me. Overigens heb ik de machine 7 jaar geleden voor 250 euro gekocht.....

  Fons

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: ook maar eens voorstellen...

  he patrick
  welkom op dit verslavende forum

  rick

 7. #7

  Re: ook maar eens voorstellen...

  Briljant, die truc met de lamellenfrees. Ik word altijd blij als mensen met simpele oplossingen iets moois voor elkaar krijgen. Idem bij de zaagtafel.

 8. #8

  Re: ook maar eens voorstellen...

  Van harte welkom op ons forum Patrick.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top