Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Uitlijnen zaagtafel

 1. #1

  Uitlijnen zaagtafel

  Ik heb een Robland X31 (groene machine, ongeveer 15 jaar oud). Het is een machine met de kleine rolwagen die over een dubbele staaf loopt. Hoewel de dwarsgeleider haaks op het zaagblad stond, kreeg ik geen rechte hoek gezaagd. Ik had de indruk dat dit kwam doordat de geleider niet parallel liep met de zaagtafel. Ik heb twee uur zitten de prullen om dit goed te krijgen (nu heb ik een haakse hoek). Het probleem is dat hier geen regelschroeven opzitten. Als je de vier bouten losdraait, zakt de geleider naar beneden. Is er misschien een procedure om dit eenvoudig in te stellen?

  Jean

 2. #2
  Athanor
  Guest

  Re: Uitlijnen zaagtafel

  Ik weet niet precies welke machine je bedoelt, maar hieronder geef ik je een link van een amerikaan die een enorme hoeveelheid kennis over de instellingen van de Robland heeft verzameld. Dat geeft een goede start om je problemen op te gaan lossen. Probleem bij de Robland is wel dat hoe meer schroeven je losmaakt hoe groter je probleem kan worden

  http://web.hypersurf.com/~charlie2/X31/X31.html

  Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide informatiebank van de Robland discussiegroep:
  http://groups.yahoo.com/group/RoblandX-31/


  Succes!
  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top