Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  2 Afschrijf mesjes met damast blad

  Ik heb afgelopen week weer 2 afschrijf mesjes afgemaakt, ditmaal zijn de mesjes hand gesmeed door Evert Kampscheur die eerder voor mij al 3 damast beitels heeft gesmeed. De handvatten zijn van coromandel. Ik ben wel benieuwd welk model handvat jullie het mooist vinden. En we willen kijken of het mogelijk is om de mesjes te gaan verkopen, dus mochten er geïnteresseerden zijn hoor ik het graag.

  Attached files

 2. #2

  Re: 2 Afschrijf mesjes met damast blad

  Beste,

  Ik vindt het prachtig! maar kan je misschien iets meer info geven voor welke toepassing je zo iets zou gebruiken, of is het puur als sier? Want normaal is een mesje toch uit metaal. En hier blijkbaar uit hout?

  Vriendelijke groeten.

 3. #3

  Re: 2 Afschrijf mesjes met damast blad

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door martus
  [N]ormaal is een mesje toch uit metaal. En hier blijkbaar uit hout?
  Dat lijkt maar zo. Damaststaal is gestreept of vlekkerig staal wat door een bepaalde smeedtechniek ontstaat. Persoonlijk hou ik er niet zo van.

  Ik vind het rechtermesje qua handvat het mooist. En ik vraag me af hoe het uitpakt als je de rechter handvatvorm combineert met de linker lemmetvorm.

  Arthur

 4. #4

  Re: 2 Afschrijf mesjes met damast blad

  Ik vind de mesjes erg mooi, en vind het rechter handvat het mooiste staan. Alleen dan zonder die druppelvorm, want die vind ik echt niet mooi.

  PS: wat betreft het kopen en verkopen; dergelijke eenvoudige gereedschappen maak ik zelf.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top