Ik moet mijn vloer schuren

jorisvh

Post veel
heb je de producten (olie, wax, ...) al?
als je die bij een parketzaak haalt, bestaat de kans dat ze een parketschuurmachine uitlenen/verhuren voor een vriendelijkere prijs dan Boels. en dan liefst een bandschuurder model waarme je de nerfrichting kan volgen Ipv een draaiende schijf.
1714068734858.jpeg
nu, voor 35m2 ben je wellicht bijna klaar met een gewone bandschuurder tegen dat je de geleende machine gehaald en teruggebracht hebt.
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
8.143
2.627
Maar heeft trigger wel parket? Want als je zo'n machine gebruikt op een vloer die uit vloerdelen bestaat die niet vol verlijmd liggen, haal je echt heel veel hout weg voordat de vloer weer wat vlak is. En als je er nog nooit mee gewerkt hebt, valt het vies tegen om er een mooie gladde vloer mee te maken . Zeker in een wat kleinere ruimte.
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
8.143
2.627
Als je een betaalbare grote bandschuurmachine zoekt. Er staat een wolf 5573 op marktplaats voor 50 euro in voorburg. Dat is eigenlijk een makita 9402. Dat lijkt me geen verkeerde deal.
 

trigger

Oud hout
15 jun 2020
2.584
1.803
Emmen
bigbeardbuilds.nl
Mja, misschien dat ik dan gewoon toch lekker mijn eigen Gamma machine daarvoor pak. Met een vlakker zou ik die streepjes ook gehad hebben en dan moet ik gewoon langzamer + in de lengte werken. Ik ga eerst wel eens kijken of ik die afzuiging kan fixen dan.
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
8.143
2.627
Als je de tijd hebt zal dat wel lukken. Die gamma machine wordt zo heet, dat je hem niet meer beet kunt houden. Daarna gaat er iets van plastic of rubber stuk. Je moet hem dus steeds af laten koelen. Er zit vermoedelijk een 75mm bandje op, die is lastiger mooi vlak te houden. Vooral bij die goedkope plastic machientjes. Nu weet ik dat je vooral niet gaat doen wat ik je aanraad, maar er lezen ook andere mensen deze artikelen en die kunnen er dan hun voordeel mee doen.
 

degele

Actieve deelnemer
4 nov 2010
298
9
Heist o/d Berg
Met de Rotex gaat het prima. Wel tijdig schuurvellen wisselen. Ik heb ondertussen al ongeveer 100m² eiken planken vloeren gelegd en glad geschuurd . En ééntje van 30 m² die slecht behandeld én enorm vervuild was .
Alleen die knieën hé.....
gr,
Danny
 

thomasz

Post veel
11 apr 2015
1.998
823
Omgeving Leiden
Eens even kijken.
De vloer ligt er al..... jaar.
Dit is de eerste keer dat je hem gaat schuren.
De volgende keer is over....jaar
Op je knietjes met je bandschuurmachine vind je: A een aanlokkelijk vooruitzicht B geen fijn idee.
Je betaalt jezelf geen uurtarief uit.
Gewoon een machine die ervoor is gemaakt huren. Later weer terugbrengen, staat die ook niet jarenlang in de weg en te verstoffen.
 

Bert Vanderveen

Oud hout
1 sep 2015
2.788
749
Enschede, Twente
Die rotex heeft links en rechts een gat met schroefdraad voor het handvat. De "Handige Harry" kan daar met een beugel een bezemsteel aan bevestigen ... ;)
Dat werkt niet. Je moet echt wel wat gericht druk zetten op een Rotex. Zeker als je wat groeven en dergelijke eruit wilt schuren.
Trouwens, een schuurmachine met een steel eraan om een vloer mee te schuren — dat bestaat toch al? Heet dat niet een parketschuurmachine? :p
 

mathieu

Oud hout
5 jul 2010
4.509
968
Riemst
Als je geen ervaring hebt met zo een grote parketschuurmachine niet zelf aan beginnen. Ik heb het hier ook ooit zelf gedaan maar zou het nu laten doen. Die machine beheersen vraagt ervaring (moet je uiteraard doen om zover te geraken maar zonder ervaren hulp moeilijk). Je hebt zo diepe schuursporen en dan ben je nog verder van huis. Stevige bandschuurmachine zoals de Makita 9404 of een Scheer als je het echt wil laten vooruit gaan.
 

mathieu

Oud hout
5 jul 2010
4.509
968
Riemst
Als je geen ervaring hebt met zo een grote parketschuurmachine niet zelf aan beginnen. Ik heb het hier ook ooit zelf gedaan maar zou het nu laten doen. Die machine beheersen vraagt ervaring (moet je uiteraard doen om zover te geraken maar zonder ervaren hulp moeilijk). Je hebt zo diepe schuursporen en dan ben je nog verder van huis. Stevige bandschuurmachine zoals de Makita 9404 of een Scheer als je het echt wil laten vooruit gaan (er staat een Scheer op Marktplaats voor 20 euro met defecte condensator).
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
8.143
2.627
Die scheer van 20 euro is een krachtstroommachine. Die heeft origineel geen condensator . Als die er later op is gezet om hem wel op 220 te kunnen gebruiken, is er nu vermoedelijk een van de wikkelingen uitgefikt.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.