Een mooie variant vind ik en bijzonder dat er altijd creatieve ontwerpers zijn die een bestaand voorwerp veranderen/verbeteren.
jaap
jaap
Het kan ook met een hamer en beitel.ik haal de Shaper (of CNC) al boven
De consensus onder de thuiskoks is dat een magneetstrip een betere oplossing is dan een messenblok, want hygiënischer. Ik vind een magneetstrip trouwens makkelijker in gebruik; dat ik kan zien wat ik pak, want ik word heel erg boos als iets niet op zijn vaste plek ligt of hangt en bij messen in een blok steekt iemand natuurlijk altijd een mes terug op de verkeerde plek… (ikzelf natuurlijk niet, maar toch…).Ik gebruik nu een magneetplankje van een mooi stukje hout. Maar daar zitten de messen onbeschermd en altijd beetje rommeling schots scheef op.
Een messenblok staat logischerwijs meestal op het aanrecht. Ik weet niet of je ooit gemerkt hebt hoe ver druppels spetter bij het koken kunnen geraken? En dan is er het gewone huisstof. En dat ene druppeltje vleesvocht dat blijft zitten in de rand van het heft en langzaam naar negen zakt en op de bodem van je messenblok belandt, waar het lekker begint te doen wat vleesvocht doet. Mss heb ik iets te veel verbeelding, maar ik kan heel veel manieren verzinnen hoe een messenblok vies kan worden. En niet veel manieren om dat goed schoon te krijgen.Ehm, hoezo hygiënischer? Je stopt je mes toch schoon en droog in het blok? Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een mes dat vuil of nog nat was in het blok heb gedaan. Dat is gewoon goede keukenpraktijk. Een ouderwets blok of een messenhouder voor in de lade is helemaal OK hoor.
Wil je het laten weten als je hem hebt getekend? Dat moet ik nog ff leren.ik haal de Shaper (of CNC) al boven