Zwaardzaag, dakzaag, duozaag gezocht

Floyd-Raalte

Nieuw lid
10 sep 2020
7
1
Ik ben al tijden op zoek naar een betaalbare zwaardzaag waarmee ik balken van 20 tot 30cm (netjes) kan zagen. Zijn er naast de (mij iets te dure) Festool IS330 ook goedkopere opties?

Jammer genoeg kan ik in de USA wel vanalles vinden zoals de Skil Saw SPT55. Maar deze wordt helaas niet naar NL verzonden. Heeft iemand hier wellicht een idee?
spt55-11_3-4_d.png
 

Floyd-Raalte

Nieuw lid
10 sep 2020
7
1
Wellicht is dit iets: LOGOSOL TIMBERJIG ( in combinatie met een kettingzaag).

Op zich een goed idee echter zoek ik net een andere toepassing en ik weet niet zeker of dat met deze geleider van Logosol ook kan. Ik wil namenlijk de balken niet in de lengte zagen maar in de breedte. (afkorten) Ik zaag als het ware geen planken maar vierkante plakjes zoals je ook met een afkort of radiaalzaag kunt doen. Alleen komt mijn radiaalzaag niet door 30x30cm balken.
 

Kor

Post veel
10 jun 2012
1.201
565
Deze wipzaag gaat tot 25 cm, voor ca. € 600.

En Kress had een aantal jaren geleden een zwaardzaag voor € 300-400, eigenlijk een cirkelzaag met een kettingzaagblad. Deze lijkt echter uit productie, overal uitverkocht (?).
 

Joost Kok

Hout met mogelijkheden
25 jan 2019
316
117
Eemnes
Prazi beam cutter, usa. tijdje terug gemaild. Ze versturen naar nl voor geloof $75. Heb nl een cirkelzaag van de walt die hiervoor geschikt zou kunnen zijn. Ik heb er uit eindelijk niets meer mee gedaan. Twijfel nog steeds of ik dat wel of niet moet bestellen. Ik heb het eigenlijk niet heel hard nodig, maar ja is toch wel handig.
 

Superkees

Post veel
17 aug 2017
2.075
414
Als je die zwarte geleider op de kopse kant zet, kun je toch plakken zagen? Moet alleen die kopse kant eerst exact haaks zijn.
 

Kor

Post veel
10 jun 2012
1.201
565
Die link van @Dencom is het apparaat dat ik bedoel, en dat voor maar 66 euro???
Iemand ervaring met de aanbieder Sqoorsuul.com?
 

Dencom

Actieve deelnemer
13 aug 2020
332
132
Bocholt (Kaulille) Belgie
Even een google er op losgelaten niet kopen.

hansp26a month ago
This site is as scam pure. It is a copy from grokeket.com. I ordered 2 RC receivers, they did not answer any questions and have never sent the articles. I got my money back by Paypal. After my complaint at Paypal, the site has disappeared and at this moment23 days active under a different name. DO NOT BUY AT THESE CRIMINALS!!!

Was van een gedupeerde
 

Dunhans

Actieve deelnemer
24 jun 2012
415
30
Bergen op zoom
Ik heb ook nog op de kress gezocht maar overal uitverkocht ook in Duitsland.
mss een gewone elektrische kettingzaag voorzien van een voetplaat aan het zwaard. Lijkt me toch niet zo moeilijk.
 
  • Leuk
Waarderingen: Random88

Floyd-Raalte

Nieuw lid
10 sep 2020
7
1
Wat een boel goede ideeën! Met mijn elektrische kettingzaag van Bosch heb ik al geprobeerd om een geleider te bouwen. M.b.v. zware deurscharnieren heb ik een soort van slagboom-constructie gemaakt waarin de 30x30 balk altijd haaks op de zaag ligt. Helaas is het scharnierpunt te ver van het blad en de ketting waardoor het blad weg wil lopen uit zijn haakse lijn. Ik ben bang dat de wipzaag en een kettingzaag op geleider iets te grof zijn voor mijn toepassing.

Ik maak namelijk lampen van grote balken en dat komt behoorlijk nauwkeurig. Tot nu toe heb ik grotere balken altijd in werkplaatsen van aannemers laten zagen m.b.v. een industriële lintzaag. En zelfs met zo’n grote lintzaag heb je snel dat de zaag gaat lopen waardoor je alsnog scheve plakken krijgt. Precisiewerkje dus!

klein3.jpg
klein1.jpg
klein2.jpg

Dit is ook direct de reden waarom rondom met een cirkelzaag zagen niet super goed werkt. Het is helaas niet precies genoeg. Het kan, laat ik dat voorop stellen, maar elke millimeter verschil ga je zien en zul je nadien weg moeten schuren.

Die Kres Duo zaag zou perfect zijn! Dan wel met verleng set natuurlijk anders kom ik er alsnog niet doorheen. Erg jammer dat deze machientjes niet meer in productie zijn. Ik zie via google nog wel wat veilingen waar ze nog wel eens op staan. Helaas niets op dit moment maar ik ga sites zoals marktplaats zeker in de gaten houden!

Daarnaast is die Prazi Beam Cutter ook interessant. Ik heb een Hitachi cirkelzaag (220v) dus zeker het uitzoeken waard of deze ook hierop past. Als dit werkt dan is dit wellicht nog de beste oplossing voor een schappelijk prijs.

Maffel heeft zeer mooie tools, maar zoals al gezegd, je moet er ongeveer een hypotheek voor afsluiten.
 

MaartenS

Post veel
29 jul 2012
1.031
65
Omgeving Amersfoort
ik heb nog wel een ideetje, het levert wel wat extra werk op maar goed, ik weet niet of je dit er een beetje bij doet of je echt je brood ermee verdient dus toch de tip maar even :

als je die plakken nou grof zaagt met de kettingzaag zoals je al doet met je opstelling.

de plakken die je zaagt kun je daarna vlakken met een routersled zoals velen doen om die grote "slabs" te vlakken als ze daar geen andere middelen voor hebben.

als je even op google zoekt naar "routersled flattening" dan kom je heel veel voorbeelden tegen


Het is allicht omslachtig, maar je hoeft geen precisie machine aan te schaffen die die enorme balken kan doorzagen.
 

Bijlagen

  • routersled.jpg
    routersled.jpg
    778,6 KB · Weergaven: 15

MaartenS

Post veel
29 jul 2012
1.031
65
Omgeving Amersfoort
Is een brandhoutwipzaag niet bruikbaar? Die gaan ook tot behoorlijk grote diameters.

hey mathieu, wat is dat?

ik ken een wipzaag alleen als term voor decoupeerzaag


edit:

ah, zoiets dus :)

 

The Boktor

Uitgevreten hout
2 mrt 2016
1.538
254
Je kan die balk toch rondom zagen (dus 4 zaagsnedes) met een handcircelzaag? Dan ben je er natuurlijk nog niet, maar de kern kan je verder met de hand doorzagen.
Dat is natuurlijk minder strak, maar dat wordt toch later een rond gat aldus de fotos. De circelzaag heeft veelal een dikker blad dan de handzaag, dus wat er dan nog overeind staat kan je dan nog makkelijk wegwerken.
 

FerryLeek

Actieve deelnemer
26 mrt 2015
190
70
Putten
www.foak.nl
Ik ben in het gelukkige bezit van de Mafell z 5 ec maar als ik 150. Mm eiken zaag pak ik toch de Festool handcirkelzaag die gaat tot 75 mm diep, als je een mal maak rondom de balk als geleiding Dan ben je altijd haaks, met de lineaal kom je net niet diep genoeg.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.